Téma #699 |
Autor: | Gossen |
Fórum: |
Datum publikace: | 08.01.2008 10:26 |
Počet návštěv: | 1725 |
Počet názorů: | 56 |
Ó jak je všechno úžasné... |
"První veřejný výčet nejohroženějších památek v Česku je na světě. Národní památkový ústav na internetu zveřejnil na šest set budov, soch nebo zámků, jimž reálně hrozí zánik. Soupis na adrese http://www.monumnet.npu.cz není zdaleka konečný, jenom do konce ledna se má rozšířit o další stavby, například o chátrající roubené komory a seníky z Bílých Karpat."
Jedni troubové se nám dnes snaží vsugerovat jak se máme úžasně, druzí troubové jak bychom se měli mnohem líp... kdyby se ovšem vrátili k moci oni, jak jinak... Je mi celkem fuk, jestli se zdraží elektřina, plyn, potraviny... to je takový folklór na který si člověk rychle zvykne... Co mi fuk není je fakt, že devastace kulturního dědictví započatá v dobách vlády jedné strany úspěšně pokračuje... a je úplně jedno, jestli si v premiérském křesle válí šunky ten či onen... Ale abych se neuvztekal... vlastně se chci zeptat, co myslíte, jaký by měl být podíl odpovědnosti státu za zachování kulurních památek, přesněji nemovitostí označených za kulturní památky státní institucí? Současný stav je totiž, jak se zdá, naprosto nevyhovující...
"Pokud je vám známé ohrožení nějaké kulturní památky, která zatím v seznamu chybí, může zaslat informaci Národnímu památkovému ústavu, který prověří, zda se jedná o kulturní památku, stav jejího ohrožení a případně ji do seznamu zařadí. Adresa pro zaslání podnětu je ohr@up.npu.cz"
Citace v úvozovkách z aktuálně.cz a MonumNet |
|
Názory |
08.01.2008 12:10
Pomerančová
|
tady: http://www.monumnet.npu.cz/ohr/ohrdetail.php?IdReg=126754&oKodOk=2109&Ne
m=N&Limit=20 kdysi byla skolka a park s unikatnim drevinami udrzovany...
dneska darmo mluvit |
08.01.2008 12:12
Shari
|
to je děs |
08.01.2008 12:12
Gossen
|
Shari napsal(a): Gossene, já Ti nevim.. Kdysi se čekalo až vymře generace co žila za komunismu. Teď vidíme že komunismus sám eště nevymřel, tak nevím na co dalšího budeme čekat. Na potlesk? Na králíčky? to nevím, možná by bylo fajn obnovit některé národní tradice... třeba taková defenestrace, to byl fajn politický nástroj... na zástupce lidu působil, hádám, velice výchovně... |
08.01.2008 12:47
stanislav
|
Cibulka je dobře, že chátrá, koncerty tam byly jen pro menšiny jakési, ne pro řádné občany. stejně tak cokoliv jiného. jsem pro totální zchátrání a následnou demolici. mládežníci by měli jezdit k moři se opalovat a nechodit na brigády, to je nudné. kam nejde dát delvita, tam by šlo postavit aspoň pěkné parkoviště či něco takového, nebo ten angrešt, jak jsem již výše navrhoval. |
08.01.2008 12:50
Pomerančová
|
stanislav napsal(a): Cibulka je dobře, že chátrá, koncerty tam byly jen pro menšiny jakési, ne pro řádné občany. stejně tak cokoliv jiného. jsem pro totální zchátrání a následnou demolici. mládežníci by měli jezdit k moři se opalovat a nechodit na brigády, to je nudné. kam nejde dát delvita, tam by šlo postavit aspoň pěkné parkoviště či něco takového, nebo ten angrešt, jak jsem již výše navrhoval. a já myslela že nepříšernější náladu mám já.... |
08.01.2008 12:51
Gossen
|
stanislave, ty máš dneska vydatně destruktivní... doufám, že se to do chvojkovic spraví... :-) |
08.01.2008 12:53
Pomerančová
|
a to máte za to , abyste věděli... tak! |
08.01.2008 12:56
stanislav
|
začínám mít dobrou náladu, představa, jak všechny ty barabizny prastaré mizí a od obzoru k obzoru se kupí nákupní haly mě naplňuje transcendentím orgasmem... |
08.01.2008 12:57
Gossen
|
Pomerančová: fuj!
stanislav: fuj!
a jedno fuj navíc, jen tak... |
08.01.2008 12:59
stanislav
|
Pomerančová napsal(a): a to máte za to , abyste věděli... tak! lognul jsem se na jutůbe a zařadil do svého plejlistu, doma to promítali jsme si dosud jen anglicky, česky je to hezčí. |
08.01.2008 13:01
stanislav
|
nějaké fuj mě nemůže rozházet, když sním o světě krásnějším, plném asfaltu a tak vůbec... pryč s prohnilou minulostí! k zítřům krásným spěti! |
08.01.2008 13:59
stanislav
|
nedávno jsem sledoval jeden film o historických industriálních stavbách, opuštěných továrních komplexech, a jeden odborník tam tvrdil, že je uplně ze všeho nejlepší to nechat chátrat, že ve starých továrnách se daří netopýrům a jiné havěti. plus to má kouzlo podobné jako zříceniny hradů pro mladé industriální turisty. tudy cesta vede!!!!! |
08.01.2008 14:11
Gossen
|
stanislave, ono to ovšem po čase spadne těm tůristům na hlavu a je po kouzlu... |
08.01.2008 14:13
Shari
|
proč si lidé historii neváží, a ani se z ní neučí? |
08.01.2008 14:15
Pomerančová
|
Shari napsal(a): proč si lidé historii neváží, a ani se z ní neučí? a proč si neváží přírody a ani sami sebe? |
08.01.2008 14:20
stanislav
|
Shari napsal(a): proč si lidé historii neváží, a ani se z ní neučí? vážit si historii je náročné, různé tyhle decimálky a podobné prostředky na vážení jsou na nic. nebo jak chceš takovej hrad Kost dát na váhu? třeba... |
08.01.2008 14:21
stanislav
|
Gossen napsal(a): stanislave, ono to ovšem po čase spadne těm tůristům na hlavu a je po kouzlu... nespadne, oni nelezou dovnitř, koukaj na to zpovzdálí. uvnitř je ta havěť... |
08.01.2008 15:18
Gossen
|
Shari napsal(a): proč si lidé historii neváží, a ani se z ní neučí? protože jsou blbé...
stanislav: jo, z dálky vypadaj některé zříceniny docela romanticky! :-)) |
08.01.2008 15:27
Shari
|
Pomerančová napsal(a): a proč si neváží přírody a ani sami sebe? s je to... lidé jsou zhouba |
08.01.2008 15:45
Gossen
|
a ten megaloman Bém si chce pro vlastní plezír pořádat za cizí peníze olympiádičku... že mu padá na hlavu půlka prahy, to ho evidentně nevzrušuje... :-(
http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=518039 |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|