Téma #661 |
Autor: | Epicure |
Fórum: |
Datum publikace: | 17.11.2007 12:09 |
Počet návštěv: | 1689 |
Počet názorů: | 61 |
Co takhle vydat zlatý výběr literry? |
Tak mě napadlo, že by vůbec nebylo od věci uspořádat jakýsi sborník děl z Literry. Samozřejmě jen těch, která by stála za to, což by šlo vybrat formou ,,soutěže". Pokud by jste do toho chtěli jít a měli chuť, pište náměty a názory a hlavně i způsob, jakým bychom to mohli provést. Jako nejlepší se mi prozatím jeví využití služeb knihovnicka.cz, kde nabízí třeba i distribuci, ale ostatním návrhům se nebráním. A taky by chtělo promyslet, jak to financovat, protože jsem student a navíc student, co je chudší než kostelní myš, takže tisk bych sám neutáhl...Co vy na to? |
|
Názory |
17.11.2007 12:21
Epicure
|
Právě, že jsou na internetu...ne, že bych byl vyloženě antiinternetový pisálek, ale mám pocit, že jsou pak všechny díla čtená poněkud zbrkle, bez pozastavování, bez přemýšlení, čistě povrchně. Hraje tu obrovskou úlohu první dojem a to je strašná škoda. Ne, že by to bylo čtenářstvem, myslím si právě, že to způsobuje internet. Zrychluje tok času. A já bych se nad vašimi dílky rád pozastavil a rád bych se na ně podíval z jiného úhlu a plně jim propadl. Papír má kouzelnou moc...ale samozřejmě, když ne, tak ne:-)
|
17.11.2007 12:25
stanislav
|
Epicure napsal(a): Právě, že jsou na internetu...ne, že bych byl vyloženě antiinternetový pisálek, ale mám pocit, že jsou pak všechny díla čtená poněkud zbrkle, bez pozastavování, bez přemýšlení, čistě povrchně. Hraje tu obrovskou úlohu první dojem a to je strašná škoda. Ne, že by to bylo čtenářstvem, myslím si právě, že to způsobuje internet. Zrychluje tok času. A já bych se nad vašimi dílky rád pozastavil a rád bych se na ně podíval z jiného úhlu a plně jim propadl. Papír má kouzelnou moc...ale samozřejmě, když ne, tak ne:-) já čtu věci na internetu stejně pozorně či nepozorně jako na papíře, každý to má jinak asi. |
17.11.2007 12:26
stanislav
|
a můj názor je jen můj, nikomu ho netlačím, jen tak plácám zas ne moc zaujatě věcí... |
17.11.2007 12:49
modrý Wopi
|
mám nedůvěru ke sborníkům
své výběry si dělám svými archivy |
17.11.2007 12:51
stanislav
|
modrý Wopi napsal(a): mám nedůvěru ke sborníkům své výběry si dělám svými archivy vidim to stejně... |
17.11.2007 13:26
Rubik-On
|
taky si myslim, že sborník by nebyl reprezentantem správným. bohužel je tu moc hlav |
17.11.2007 19:36
Emmet_RAY
|
Proboha, dávat ty sračky z Literry i na papír? Stačí, že dělají ostudu internetové poezii tady, proč jí ještě více kazit pověst :-)
Pokud by tu snad náhodou něco kvalitního bylo, tak si to najde cestu samo, stejně jako na Totemu, kde je docela dost talentovaných autorů, na rozdíl od zdejších chudáků, co si vypisujou bebíčka a čtenáři jim je pak pofoukají .-) |
18.11.2007 08:03
stanislav
|
Emmet_RAY napsal(a): Proboha, dávat ty sračky z Literry i na papír? Stačí, že dělají ostudu internetové poezii tady, proč jí ještě více kazit pověst :-) Pokud by tu snad náhodou něco kvalitního bylo, tak si to najde cestu samo, stejně jako na Totemu, kde je docela dost talentovaných autorů, na rozdíl od zdejších chudáků, co si vypisujou bebíčka a čtenáři jim je pak pofoukají .-) Emmete, zas jsi nám všem otevřel oči... :o)))))))))))))) |
18.11.2007 09:40
--
|
Emmet_RAY napsal(a): Proboha, dávat ty sračky z Literry i na papír? Stačí, že dělají ostudu internetové poezii tady, proč jí ještě více kazit pověst :-)
Pokud by tu snad náhodou něco kvalitního bylo, tak si to najde cestu samo, stejně jako na Totemu, kde je docela dost talentovaných autorů, na rozdíl od zdejších chudáků, co si vypisujou bebíčka a čtenáři jim je pak pofoukají .-) Hele, Vašku, kde Ty se tu bereš? :)
Jinak pro zakladatele: Praxe ukázala, že o kdo o to stojí - a má na to (ať už tak či onak) si cestu na papír najde. |
18.11.2007 09:43
stanislav
|
dobré jitro, Repe! zase jsi velemoudře promluvil, koukám, že úvahám mocným se nevyhýbáš ni po ránu... |
18.11.2007 09:49
--
|
Nazdar, Staníku. Jakpak se máš v tomto předčasně zimním čase? Já mám na dnešek hafo práce...
Ale že Tě vidím - jeden pán, co nám dělá doma elektriku, jezdí do Prahy. A slovo dalo slovo, a že prý by Ti tam odvez ten magneťák. Jestli si ho necháš, nebo ho dáš Wopimu, to už je Tvoje věc. Wopi zas bude v Praze prý na tu vánoční besídku, tak by celá zapeklitá transakce mohla zdárně proběhnout :o) |
18.11.2007 09:54
stanislav
|
jsem dnes v práci, včera denní, dnes zase, je to lepší než noční, ty mi nedělaj dobře... dej tomu chlapikovi když tak telefon na mě, abych byl doma... |
18.11.2007 09:55
--
|
Jasně. |
18.11.2007 09:56
stanislav
|
a dík, že jsi si vzpomněl... s Wopim to nějak prohovořim... až bude přístroj v matce měst... :o) |
18.11.2007 10:02
--
|
stanislav napsal(a): a dík, že jsi si vzpomněl... s Wopim to nějak prohovořim... až bude přístroj v matce měst... :o) No já na to myslím furt - akorát se mi strašně moc nechtělo do Prahy. Nějaké ty proběhlé srázky mě sice lákaly, ale to cestování a tak mě odradilo...
Snad až bude teplo zas uspořádáš něco na chatičce - tam se mi líbilo a dá se tam jet na motorce (teda do Prahy se dá taky jet na motorce, že, ale už to pak není ono a hlavně kam s ní na noc...) - to je mnohem víc motivující. |
18.11.2007 10:07
stanislav
|
-- napsal(a): stanislav napsal(a): a dík, že jsi si vzpomněl... s Wopim to nějak prohovořim... až bude přístroj v matce měst... :o) No já na to myslím furt - akorát se mi strašně moc nechtělo do Prahy. Nějaké ty proběhlé srázky mě sice lákaly, ale to cestování a tak mě odradilo... Snad až bude teplo zas uspořádáš něco na chatičce - tam se mi líbilo a dá se tam jet na motorce (teda do Prahy se dá taky jet na motorce, že, ale už to pak není ono a hlavně kam s ní na noc...) - to je mnohem víc motivující. na jaře uděláme akci... |
18.11.2007 10:50
stanislav
|
snímek z té minulé...
 |
18.11.2007 11:26
modrý Wopi
|
tak co, Stando, ještě seš ochoten se ho vzdát? ;-) |
18.11.2007 11:28
stanislav
|
modrý Wopi napsal(a): tak co, Stando, ještě seš ochoten se ho vzdát? ;-) jo, dyk jsme si to už dojednali. až bude přístroj u mě, můžeš se pro něj kdykoliv stavit.. |
18.11.2007 11:35
--
|
včil jsem se dobře pobavil - Slovenčina je někdy kouzelná:
Každé z tlačových center bolo navrhnuté tak, aby pokrylo primeraný počet uživateľov bez toho, aby pocítili zmenu komfortu pri tlačení... |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|