Téma #606
Autor:Smetiprach
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:14.09.2007 14:57
Počet návštěv:8702
Počet názorů:343

Jenom rychlá anketa (pouze ocásek k stanislavově diskuzi)
Obtěžuje vás někdo svými archívy? Prosím, jenom kdo a kterými, jde opravdu jenom o statistiku. Děkuji, J.

Obtěžující archívy:

Mario Czerney - komerčním smažkám
Mario Czerney - ejakuláty
_-.-_   - pokusy o objevení Ameriky (komentář autora v diskuzi) 
Shari: tu úplne stačil prológ
Zlatý fond

Počet úprav: 11, naposledy upravil(a) 'Smetiprach': 25.09.2007 11:04.

Názory
18.09.2007 09:20
stanislav
a onehdá mě žádal jeden nick, ať tam mu tam smažu archiv "zviřátka", to mě taky k tomuhle dostrčilo, a Zviřátka je něco poměrně nevinnýho, žádný: "Polib si prdel a skoč z mostu"....
18.09.2007 09:21
stanislav
dozadu. z mýho pohledu. ale mohlo by to bejt horší. asi tak. kdyby se nemohlo s těma archivama nic dělat. ze strany napadenýho...
18.09.2007 09:22
Aglája
Cekanka_ucekana napsal(a):
nikdy nikomu nevadily žádný archívy, Literra jede už kolik let? čtyři? a nikdy nikdo neměl problém s archívama! taky nevim proč by je někdo měl mít, mně teda bylo vždycky celkem fuk, kdo si mě kam dává, to byla každýho věc, ne moje, ani jsem neměla potřebu to sledovat, ale jak jsem už řekla, ono to bylo možná tim, že si mě asi moc lidí do žádnýho hnusnýho archívu nedalo, nevim..... a najednou se řešej archívy
no, asi si pár lidí založilo blbý archívy, včetně mě, ale asi jsme k tomu měli nějakej důvod, já teda jo
Už jsem to tu jednou psala, tak to zopáknu... Archiv mi nevadí, ale neměl by být nad dílem. Proč si má čtenář přečíst ještě dřív než si sám udělá názor, že je to kokotina? Horní půlka by měla být bez výhrad autorův prostor. Dolů ať si píše kdo chce co chce, od toho tam prostor pro názory a kritiky je. Jsem tu jen rok, tak nevím, jak to bylo "vždycky", ale v poslední době je tu archiv hlavně k vyjádření negativního názoru, a to ne zrovna konstruktivním způsobem.
18.09.2007 09:22
Cekanka_ucekana
ale může! on tě požádal, ať si ho vyndáš, ty sis ho vyndal a je to, ne?
18.09.2007 09:26
Cekanka_ucekana
Aglája napsal(a):
nikdy nikomu nevadily žádný archívy, Literra jede už kolik let? čtyři? a nikdy nikdo neměl problém s archívama! taky nevim proč by je někdo měl mít, mně teda bylo vždycky celkem fuk, kdo si mě kam dává, to byla každýho věc, ne moje, ani jsem neměla potřebu to sledovat, ale jak jsem už řekla, ono to bylo možná tim, že si mě asi moc lidí do žádnýho hnusnýho archívu nedalo, nevim..... a najednou se řešej archívy
no, asi si pár lidí založilo blbý archívy, včetně mě, ale asi jsme k tomu měli nějakej důvod, já teda jo
Už jsem to tu jednou psala, tak to zopáknu... Archiv mi nevadí, ale neměl by být nad dílem. Proč si má čtenář přečíst ještě dřív než si sám udělá názor, že je to kokotina? Horní půlka by měla být bez výhrad autorův prostor. Dolů ať si píše kdo chce co chce, od toho tam prostor pro názory a kritiky je. Jsem tu jen rok, tak nevím, jak to bylo "vždycky", ale v poslední době je tu archiv hlavně k vyjádření negativního názoru, a to ne zrovna konstruktivním způsobem.
no, v mém případě, to bylo tak
napsala jsem spoustu normálních a kritických názorů, myslim, že docela konstruktivních, ale pak jsem něco řekla, co se té dámě nelíbilo, byť jsem nebyla vulgární a tak mě strčila do bloku, aniž by mi dala šanci reagovat na její zprávu, což mki přišlo nefér a tak jsem se zaopičila po Máriovi a pochopila jsem, proč to dělá
myslim, že by se mělo řešit, že si nebude autor blokovat jiný autory a kdyžtak ne sám, že to udělá admin a jen když k tomu bude mít důvod
neřikám, že všecko, co jsem řekla bylo fér, ale žádnou podpásovku jsem nepoužila, mohla jsem tu vyvětrat spoustu věcí, který mi na dotyčný dámě vaděj a ona to dobře ví, mohla jsem bejt daleko hnsunější, to mi věřte
18.09.2007 09:28
Cekanka_ucekana
a co se týče těch archivů nahoře - já je nečtu zrovnatak jako kritiky nečtu, to všecko až pak, to je to tak těžký?
18.09.2007 09:34
Aglája
a co se týče těch archivů nahoře - já je nečtu zrovnatak jako kritiky nečtu, to všecko až pak, to je to tak těžký?
Jak si můžeš nepřečíst něco, co po rozkliknutí díla je zvýrazněno aktivní černou kurzívou a razí to do očí víc než dílo samotné? To prostě nevnímat nejde.

18.09.2007 09:36
Cekanka_ucekana
no já myslim, že jde, když tě to nezajímá
18.09.2007 09:40
Aglája
Pro adminy
Připadá se mi jako vrchol neúcty k autorovi, když v prostoru vyhrazeném pro jeho dílo si může každý "kritik" psát, co ho napadne a autor se pak má onoho dobráka doprošovat o smazání archivu.
Můžete prosím překopat stránku tak, aby byly archivy čtenářů pod epilogem, tedy tam, kde spolu s názory a kritikami čtenářů spíš patří?
Děkuji.
18.09.2007 09:41
stanislav
ale může! on tě požádal, ať si ho vyndáš, ty sis ho vyndal a je to, ne?
hele, mě už nebaví se furt opakovat, jasně jsem už řekl, že je mnohem jednodušší, když si autor sám může ten archiv zneviditelnit, vymazat, zablokovat si toho, co archivy idiotský dělá, prostě nějaký řešení jiný, než se trapně dohadovat s tim, kdo archiv udělal, to by člověk nedělal nic jinýho, než se dohadoval, co s archovima, a hlavně, co když si někdo udělá jen nick s archivama, a pak zmizí, jak pak se s ním chceš dohadovat????? a vidim to uplně stejně jako aglája, nejdřív dílo, pak komenty.... to je zcela dobrej nápad.... na písmáku to bylo takhle blbě, že nejdřív nějaký výběry, archivy a podobně... to by mělo bejt prostě vzadu... mně to tedy přijde mnohem logičtější...
18.09.2007 09:47
Cekanka_ucekana
hele, mě vůbec přijde, že když jsou vidět kritiky ostatních, tak je to o ničem, protože to vždycky zkresluje kritiky následující, několikrát jsem se o tom přesvědčila, když muj text navštíví jako první někdo, jehož slovo má nějakou váhu a tipuje, potom se ty tipy jen hrnou, když nezatipuje, lidi jsou opatrný, protože se nechtěj ztrapnit, takže by to mělo bejt neviditelný všechno, tipy, literky, kritiky, archívy, kdybysme to chtěli mít objektivní
ale bojim se, aby se to nepřekombinovalo, jako se smajlíkama, vono nakonec v jednoduchosti je krása (tim nemyslim jednoduchost některejch lidí, ta je škodlivá, někdy)
18.09.2007 09:51
Aglája
hele, mě vůbec přijde, že když jsou vidět kritiky ostatních, tak je to o ničem, protože to vždycky zkresluje kritiky následující, několikrát jsem se o tom přesvědčila, když muj text navštíví jako první někdo, jehož slovo má nějakou váhu a tipuje, potom se ty tipy jen hrnou, když nezatipuje, lidi jsou opatrný, protože se nechtěj ztrapnit, takže by to mělo bejt neviditelný všechno, tipy, literky, kritiky, archívy, kdybysme to chtěli mít objektivní
ale bojim se, aby se to nepřekombinovalo, jako se smajlíkama, vono nakonec v jednoduchosti je krása (tim nemyslim jednoduchost některejch lidí, ta je škodlivá, někdy)
Tohle není ani proti veřejným kritikám ani proti archivům. Ať klidně zůstanou v plném rozsahu. Tohle je proti názorům a archivům PŘED dílem.
18.09.2007 09:53
Rowenna
K Stanislavovi a Agláje: já si opravdu myslím, že problém je hlavně v Konvalině. Takže - ne - nehážu na chudinku Konvalinu příliš moc. Stando: pokud tě někdo poprosí o smazání archívu, je to NORMÁLNÍ SLUŠNÁ KONVERZACE mezi dvěma dospělými a slušnými lidmi Jsi požádán, vymažeš. Tečka. Nikde se to nevíří, nikdo nekvílí, nestěžuje si, neobtěžuje všechno okolo. Nezakládají se kvůli vašemu dialogu vášnivé diskuze. Kdežto kvůli Konvalině se provádějí restrikce. Sere všechny soudné lidi, a sere i ty, které obtěžuje se soustavnými prosbami o pomoc. Rozuměj, je fajn se někoho zastat. Asi by to tak mělo být, když je někomu ubližováno. Ale Konvalina je neslušný člověk. Ona nežádá o pomoc, ona žádá rovnou o restrikce. O exemplární tresty.

Troufám si říct, že tím, že tu nechodím, mohu mít nadhled, nejsem vedena ani láskami ani neláskami, není v tom mém hodnocení žádné ublíženectví, touha něco oplatit či co. Vlastně - nic mi do toho není, já vím. Ale vidím. Proto o tom píšu.
18.09.2007 09:53
stanislav
to nejde jaksi takhle řešit, aby to bylo všechno co nejobjektivnější, to se nepovede nikdy, maximálně to řešej na písmáku INDISPOZICÍ, kdy jsou všechny názory neviditelný...
18.09.2007 09:56
Rowenna
Jinak souhlasím s Aglájou, že archívy před dílem jsou trochu kontraproduktivní. Ovšem zase: tyhle hanlivé archívy se týkají předvším Konvaliny, a je tu někdo, je tu opravdu někdo, kdo by v hloubi duše nesouhlasil s čímkoliv neslušným a hanlivým, napsaným před 99 procent jejich děl?
18.09.2007 09:57
stanislav
Rowenno, nezbývá mi zas, než se opakovat: někdo prostě dílko radši kvůli hloupýmu archívu smázne, než aby se dohadoval a dělal ze sebe úzkoprsýho. kdybych to nezažil, tak o tom nepojednávám....
a to není rozhodně případ Konvaliny.... nejsem Konvalinou posedlej, i když mě taky sem tam šokuje.
18.09.2007 09:58
Cekanka_ucekana
no, ale mně se ten muj nápad děsně líbí, poďte udělat na Liteře neviditelný všechno, ať se konverzuje někde jinde, než pod dílama, tam by to všechno mohl číst jen autor a každýho by přestalo bavit výst tam zbytečný řeči, člověk by přečet, vyjádřil by se k dílu a šel by
možná by neměl bejt vidět ani autor, i když autor je dešifrovatelnej, většinou
no a za měsíc by se to mohlo odbloknout a vylezlo by to ven všechno a člověk by si moh porovnat svou kritiku, s jinejma kritikama, třeba s kritikama lidí, kterých si považuje, jako pritiků
potom, myslim si, by byla Literra o amatérským umění, nebo o snaze o něj
nebudu opakovat, že souhlasim s Rowennou a že to neni proto, že se tý dámě kořim
18.09.2007 09:59
Cekanka_ucekana
stanislav napsal(a):
Rowenno, nezbývá mi zas, než se opakovat: někdo prostě dílko radši kvůli hloupýmu archívu smázne, než aby se dohadoval a dělal ze sebe úzkoprsýho. kdybych to nezažil, tak o tom nepojednávám....
a to není rozhodně případ Konvaliny.... nejsem Konvalinou posedlej, i když mě taky sem tam šokuje.
ale to je každýho věc, jestli snese, nebo nesnese, Stando, to si každej musí ujasnit, co tady chce
18.09.2007 10:00
Cekanka_ucekana
kritiků tam mělo bejt, samozřejmě
18.09.2007 10:01
Rowenna
Já ještě zmíním Maria Cz..., no, toho zablokovaného. Nic o něm nevím. Vlastně ho neznám ani virtuálně. Ale z toho, co čtu teď - na diskuzích - ve mně klíčí ohromující pocit, že on je ten slušný, a Konvalina ta neslušná. A žasnu, kam to dospělo, že slušný, byť ústnatý člověk, je zablokován a neslušný... no dyk víte.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)