Téma #596 |
Autor: | miirdas |
Fórum: |
Datum publikace: | 07.09.2007 14:59 |
Počet návštěv: | 2630 |
Počet názorů: | 96 |
ZLATÝ FOND... |
už mi nějak nedochází, k čemuže tento archív vlastně slouží... po dnešním avízu k dílu lan http://www.literra.cz/moduly/autor/php/dilo.php?dilo_id=42332 od autora albiero, u něhož opravdu začínám pochybovat o zdravém rozumu, se mi hlavou rozkmitalo několik zbloudilých myšlenek týkajících se právě onoho výběru. Jak je možné, že k zařazení stačí výběr pouze jednoho pověřeného a jak dotyčný k onomu pověření vlastně přišel? byl bych pro schválení alespoň několika jedinci a také pro jejich občasnou výměnu, popřípadě hlasování alespoň odběrateli zlatého fondu. už několikrát jsem nad kvalitou zařazeného díla dost pochyboval a teď vyloženě točil hlavou proti směru hodinových ručiček rozhodně si nemyslím, že díla by měl do výběru zařazovat člověk tak vymatlaný(přestože teoreticky zdatný) jako je albireo, který se na kvalitní verš sám sotva zmůže. v poslední době je pro něho vhodnější server saspi, kde působí jako redaktor a kvalita tamnějších děl je mu bližší. takovýto člověk nemůže být pověřen výběrem těch nejvytříbenějších děl, která by opravdu měl schvalovat více než JEDEN pověřený. |
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'miirdas': 07.09.2007 16:12.
Názory |
07.09.2007 17:52
_-.-_
|
miirdas napsal(a): však říkám, že se budu držet moudré lee a jejího zdravého úsudku, k němuž vždycinky přihodím svůj neplnohodnotný doplněk a pečlivě budu spravovati HNĚDÝ FOND pámbu vám pomáhej, inu svůj k svému... |
07.09.2007 17:54
Rubik-On
|
_-.-_ napsal(a): miirdas napsal(a): však říkám, že se budu držet moudré lee a jejího zdravého úsudku, k němuž vždycinky přihodím svůj neplnohodnotný doplněk a pečlivě budu spravovati HNĚDÝ FOND pámbu vám pomáhej, inu svůj k svému... díky... říká se: "zrob si budúcnosť" - tak jdu na to |
07.09.2007 18:04
Rubik-On
|
Konvalina napsal(a): Opět se tu začíná jen, jak se říká, tlouc hubou, škoda času. Milovat své pravopisné chyby, to je teda vejšplecht. Moje děti, když chodily na základku, nikdy nedostaly vyhubováno za špatnou známku. Mělo je to přece navést k tomu, aby si uvědomily, kde udělaly chybu, v důsledku toho se jí měly příště vyvarovat. Proč nějaký tresty za kuli? Tady by nebylo marné, kdyby se tu lidi veřejně přiznali k tomu, že mají problém s psaním, mám na mysli dislexie, disgrafie, či jak se to píše. Jo, to je potom pádná omluva, když jsou v textu chyby. Ale i tak se jim dá vyhnout, stačí se s někým domluvit, aby text před vložením překontroloval. :D ty si vostrá... řeknu mámě, jestli tu se mnou nemůže neustále sedět akontrolovat všechno, co chci vypustit... myslim, že bude mít radost... běž si dát cigáro... několik... co nejvíc... aby to bylo na dlouho... když přijdeme o takovýhle myšlenky, myslim, že se nám nic nestane... |
07.09.2007 18:06
miirdas
|
Konvalina napsal(a): Opět se tu začíná jen, jak se říká, tlouc hubou, škoda času. Milovat své pravopisné chyby, to je teda vejšplecht. Moje děti, když chodily na základku, nikdy nedostaly vyhubováno za špatnou známku. Mělo je to přece navést k tomu, aby si uvědomily, kde udělaly chybu, v důsledku toho se jí měly příště vyvarovat. Proč nějaký tresty za kuli? Tady by nebylo marné, kdyby se tu lidi veřejně přiznali k tomu, že mají problém s psaním, mám na mysli dislexie, disgrafie, či jak se to píše. Jo, to je potom pádná omluva, když jsou v textu chyby. Ale i tak se jim dá vyhnout, stačí se s někým domluvit, aby text před vložením překontroloval. když si je vypisuješ, tak o nich víš a uvědomuješ si je já si jich ani nevšimnu když píšu, protože se pokuším psát všema deseti a stále mi to moc nejde přiznávám, přehlédnu je |
07.09.2007 18:27
miirdas
|
Konvalina napsal(a): Miirdasi, že se snažíš psát všemi deseti, to klobouk dolů, a to myslím fakt vážně. Chce to jen se neulejvat, ono se to časem podá. Tím ulejváním mám na mysli sama sebe, jeden čas jsem hodně psala na psacím stoji číslice a odnaučila jsem se používat pravý palec na mezery. Už nepíšu deseti, jen devíti. Takže ten pravý nepotřebný palec ti budu držet, abys vydržel, když se zvládne technika, je to velký plus. K té gramatice, přehlédnuté, co dodat? Já prostě ty chyby vidím a rozptyluje mě to při čtení. Co nadělám :-( mě to při psaní neruší a po sobě ze sásady nic nečtu |
07.09.2007 18:33
logikJJ
|
Konvalina napsal(a): Proboha, miirdasi, až budeš mít noční, měj zdravý úsudek, vezmi si učebnici češtiny a uč se, když tak lpíš na literatuře, znát jazyk je základ. Zdravým a přeju úspěch v učivu. úspěch i nemocným
čeština je svině |
07.09.2007 18:40
_-.-_
|
logikJJ napsal(a): čeština je svině a lidi teprv |
07.09.2007 20:27
random_night
|
Konvalina napsal(a): Opět se tu začíná jen, jak se říká, tlouc hubou, škoda času. Milovat své pravopisné chyby, to je teda vejšplecht. Moje děti, když chodily na základku, nikdy nedostaly vyhubováno za špatnou známku. Mělo je to přece navést k tomu, aby si uvědomily, kde udělaly chybu, v důsledku toho se jí měly příště vyvarovat. Proč nějaký tresty za kuli? Tady by nebylo marné, kdyby se tu lidi veřejně přiznali k tomu, že mají problém s psaním, mám na mysli dislexie, disgrafie, či jak se to píše. Jo, to je potom pádná omluva, když jsou v textu chyby. Ale i tak se jim dá vyhnout, stačí se s někým domluvit, aby text před vložením překontroloval. když už jsi s tím začala, píše se dysgrafie a dyslexie - a že nevíš, jak se to píše, tě neomlouvá, protože sedíš u internetu a tam se dá najít všechno.
a jestli sis toho všimla, přišla jsi a okamžitě začala dělat zlou krev. |
07.09.2007 23:49
Cekanka_ucekana
|
A jsou ti za to tvoje děti vděčný, Konvalino? |
08.09.2007 00:29
stanislav
|
miirdasi, zkus archiv Výlov/Próza třeba, to jest taková konkurence Zlaťuchovi.... :o)))))))))))))) tedy co se prosodie tejče.... tam nikdo nikoho nemůže vyloučit, tam to prskám zatim já, a pár kousků tam je od Emily, co dělala výlov prózy někdy v únoru nebo kdy... |
08.09.2007 00:40
stanislav
|
ne, březnový kousky jsou od emily.... samý ženský... |
08.09.2007 00:43
stanislav
|
a tímto vyzývám všechny, asi jen mimo Konvaliny, jestli by mi nechtěli poslat avízo na něco z prózy, co se jim líbilo.... každému slušně poděkuji a zavážu se, že mu budu vděčen... |
08.09.2007 08:25
Cekanka_ucekana
|
já snad, kvůli tobě, začnu číst :-))))) |
08.09.2007 09:35
stanislav
|
Cekanka_ucekana napsal(a): já snad, kvůli tobě, začnu číst :-))))) jen čti čti a něco mi doporuč, co bych k tomu ještě moh přidat, k tomu co už mám... :o) |
08.09.2007 09:38
Cekanka_ucekana
|
já myslim, že to stačí, Stando, to má bejt tvuj výběr :-))) když ti každej něco doporučí a ty to tam dáš, nebude to už výběr, bude tam všecko a to, co je fakt výjimečný už nebude výjimečný :-) |
08.09.2007 16:10
Albireo
|
Od samotného začátku ZF jsem navrhoval, aby se do něj díla zařazovala na základě posouzení více redaktory. Bohužel se tento nápad neujal.
Vyřadit ze ZF dílo, které tam zařadil někdo jiný, mi připadá hodně jako klukovina. To bychom mohli dopadnout jako Wikipedie, kde dva přispěvatelé dokolečka přepisovali jisté encyklopedické heslo, dokud jim aktivní přístup nebyl oběma zablokován.
Já si stojím za tím, že podle mého chápání poezie je LANina báseň na poměry Literry vysoce nadprůměrná, a že Liteře může dělat čest.
Pokud se týká SASPI, jsem tam proto, že jsem byl o účast v něm s perspektivou dělat jednoho z redaktorů výslovně požádán. Úroveň většiny autorů mi i ve srovnání s dnes dost pokleslou Literou připadá (aspoň v kategorii poezie) dost slabá; výjimky se ovšem najdou. Proto jsem toto pozvání přijal, abych se mohl snažit o jistou kultivaci. |
08.09.2007 19:19
miirdas
|
Albireo napsal(a): Od samotného začátku ZF jsem navrhoval, aby se do něj díla zařazovala na základě posouzení více redaktory. Bohužel se tento nápad neujal. Vyřadit ze ZF dílo, které tam zařadil někdo jiný, mi připadá hodně jako klukovina. To bychom mohli dopadnout jako Wikipedie, kde dva přispěvatelé dokolečka přepisovali jisté encyklopedické heslo, dokud jim aktivní přístup nebyl oběma zablokován. Já si stojím za tím, že podle mého chápání poezie je LANina báseň na poměry Literry vysoce nadprůměrná, a že Liteře může dělat čest. Pokud se týká SASPI, jsem tam proto, že jsem byl o účast v něm s perspektivou dělat jednoho z redaktorů výslovně požádán. Úroveň většiny autorů mi i ve srovnání s dnes dost pokleslou Literou připadá (aspoň v kategorii poezie) dost slabá; výjimky se ovšem najdou. Proto jsem toto pozvání přijal, abych se mohl snažit o jistou kultivaci. to, že se dílo vyřadilo, mi sice přijde jako klukovina, přesto bych o jeho vysoké kvalitě ochotně polemizoval a proto vzdávám odhodivší autorce čest, jednala podle mě naprosto správně. přesto bych nadále považoval za vhodné zařazení díla do fondu projednat i s jiným pověřeným. co kultivace saspi se týče, evidentně se nedaří, zejména pokud ona slabá díla vychvaluješ bez poukázání na jejich chyby. |
10.09.2007 17:59
eliah bruno
|
úroveň pokleslá Literry
vocas tu zvedá leckterý
Paegas
(páchnoucí gass)
s žíněmi do lufta
sere se snáz hehe
toť polémika na provaz
mějme však úsměv z nás
pozdravem lámejme si vazy
však co nám schází lidičky co?
dyk máme koňa i ze slov vůz!
schází nám iba (hehe)...
schází
VKUS...
(leč samolibý nadšení nikdy jo!)
ať je dycky prdel na Literra!
/mmi dycky nakynula ješitnost autorská, vida svý řádky v ZF...
že jako kráčám k nesmrtelnosti klasika hehe!)
:-))
|
13.09.2007 10:20
Burlev
|
vzpomínám si, že když jsem byl mladší taky jsem byl ve svých soudech příkrý.. nyní raději nesoudím ..přikláním se k tomu, aby napsaná oslovení někoho jiného nebyly urážlivá.. lze i "jinak" a přitom neztrácet vtip, vkus a údernost ..ale chápu, že lidé ochotně věří tomu, co si přejí.. :)
..a také, a to mne opravdu mrzí, že moudrý z nebe nespadne, ale těch na rozumu poslabších jako by shazovali.. no jiné to hned tak nebude, bude-li to někdy.. :)
přesto život je krásný.. :)
/neber zakladateli této diskuze, hned všechno zas tak vážně.. a promysli jak ti Albi odpověděl/ :)
|
13.09.2007 10:28
Cekanka_ucekana
|
Burlev napsal(a): vzpomínám si, že když jsem byl mladší taky jsem byl ve svých soudech příkrý.. nyní raději nesoudím ..přikláním se k tomu, aby napsaná oslovení někoho jiného nebyly urážlivá.. lze i "jinak" a přitom neztrácet vtip, vkus a údernost ..ale chápu, že lidé ochotně věří tomu, co si přejí.. :)
..a také, a to mne opravdu mrzí, že moudrý z nebe nespadne, ale těch na rozumu poslabších jako by shazovali.. no jiné to hned tak nebude, bude-li to někdy.. :)
přesto život je krásný.. :)
/neber zakladateli této diskuze, hned všechno zas tak vážně.. a promysli jak ti Albi odpověděl/ :)
no, to mě těší od tebe, tenhle názor, to jsem se docela pobavila, že ty nesoudíš :-))))) |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|