Téma #551
Autor:Monty
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:09.08.2007 14:04
Počet návštěv:1007
Počet názorů:38

Není tu náhodou nějaký právník?
Píšu teď takovou věc, na který mi docela dost záleží a nechci tam mít faktický chyby.
Potřebovala bych vědět, jak je to s pozůstalostí, když na majetek zemřelýho byla uvalena exekuce. Sice se to odehrává v Německu, ale předpokládám, že ten postup nebude zas tak diametrálně odlišnej.
Jestli se prodá majetek a teprv pak co zbyde dostane dědic nebo jestli do toho dědic může nějak sám vstoupit.
Díky za každý poznatek.
A druhá věc - když někdo uzavře pojistku v něčí prospěch a pak se zabije, předpokládám správně, že ten dotyčnej (živej) nedostane nic?
Jde o případ, kterej nejdřív vypadá jako sebevražda, pak se vyšetřuje jako vražda.

Názory
09.08.2007 16:44
stanislav
jo. jen zas tak mimo thema, jsem mluvil před chvilkou se synem, a musim mu ty brouky přivýst, že je to nutný. jsem původně je chtěl nechat v praze. babičky jsem se preventivně optal, zdali ty brouky přežije, a že prej jo. a že prej mi měl rači říct, že umí plavat, a ne loudit brouky... :o)
09.08.2007 16:47
Monty
stanislav napsal(a):
jo. jen zas tak mimo thema, jsem mluvil před chvilkou se synem, a musim mu ty brouky přivýst, že je to nutný. jsem původně je chtěl nechat v praze. babičky jsem se preventivně optal, zdali ty brouky přežije, a že prej jo. a že prej mi měl rači říct, že umí plavat, a ne loudit brouky... :o)
No to asi musíš, protože pro ty brouky už vyplakal moře slz a asi je fakt potřebuje... i když nevím na co... :o)
A že umí plavat, to je mi novinka, babička naučila?
09.08.2007 16:49
stanislav
evidentně, protože já mu žádný lekce nedával, já si s nim akorát hrál na kraby, na mělku. ale on asi eště plavat uplně neumí, jen asi tak trochu.
09.08.2007 16:51
Monty
stanislav napsal(a):
evidentně, protože já mu žádný lekce nedával, já si s nim akorát hrál na kraby, na mělku. ale on asi eště plavat uplně neumí, jen asi tak trochu.
Já mu v Táboře říkala, že ho to naučíš, protože jsi na to odborník. Učila jsem ho akorát potápět pod vodu, jako že se musí nadechnout a držet si nos.
09.08.2007 16:53
stanislav
chyba lávky, se musí nejdřív splívat a kopat nohama, já tohle mám vymakaný, jak na to, jen mě asi babička lehce předběhla.
09.08.2007 16:55
Monty
Nevadí, dotáhneš to k dokonalosti, já bych to nezvládla, mě učila plavat kámoška ve smrdutým rybníce u nich na chalupě a rozhodně ne žádným splýváním, prostě mi řekla, ať dělám to, co dělá ona. :o)
09.08.2007 16:57
stanislav
splývání je s tvrdym? to čumim, to jsou mi novinky.
jinak vono to je jedno, jak se začne, ale vybrousit se to musí skrzevá to splývání. tempa rukama až nakonec.
09.08.2007 17:20
LISKA
ad.1, dědic se může dědictví zříci, ale pak už to nejde odvolat a kdyby náhodou po prodeji něco zbylo, tak nedostane nic.

ad.2, peníze dostane obmyšlený i v případě vraždy, pokud ho nechytnou na místě činu. Stačí mít úmrtní list, pojistnou smlouvu a může jít pro prašule.
09.08.2007 21:36
Lee
Tak za prvé, v německu to samozřejmě bude odlišné.

Směle (velmi) kontaktuj naši advokátní kancelář pro aktuální ceník služeb.
10.08.2007 00:07
jjezibaba
Píšeš detektivku, jo?:)
Já akorát vím, že dědictví může dědic buď odmítnout nebo přijmout vždycky jenom jako celek, přičemž do dědictví spadá jak majetek, tak závazky (dluhy).
Pokud jde o pojistky sebevrahů, počítám že tohle si především řeší pojišťovny ve svých smlouvách a nejspíš to budou řešit tak jak říkáš... (a nejspíš budou řešit i to, že vrah by neměl dostat pojistku po svý oběti.. být pojišťovnou, minimálně bych s vyplacením pojistky počkala, než se vyřeší, kdo je vrah:)

Jinak samozřejmě jak správně uvádí Lee, pro podrobnější informace lze kontaktovat naši advokátní kancelář. (I když v německu to samozřejmě bude odlišné).

10.08.2007 08:24
Smetiprach
taxace výkonů bude v německu odlišná zcela určitě! :-))

10.08.2007 10:37
Monty
Smetiprach napsal(a):
taxace výkonů bude v německu odlišná zcela určitě! :-))
Eh... slovní spojení "taxace výkonů" mi zní děsně nízce. :o))))
10.08.2007 10:38
Monty
Lee napsal(a):
Tak za prvé, v německu to samozřejmě bude odlišné.

Směle (velmi) kontaktuj naši advokátní kancelář pro aktuální ceník služeb.
Prosím, Lee, mohla bych tímto zažádat o aktuální ceník služeb?
10.08.2007 10:40
Monty
jjezibaba napsal(a):
Píšeš detektivku, jo?:)
Já akorát vím, že dědictví může dědic buď odmítnout nebo přijmout vždycky jenom jako celek, přičemž do dědictví spadá jak majetek, tak závazky (dluhy).
Pokud jde o pojistky sebevrahů, počítám že tohle si především řeší pojišťovny ve svých smlouvách a nejspíš to budou řešit tak jak říkáš... (a nejspíš budou řešit i to, že vrah by neměl dostat pojistku po svý oběti.. být pojišťovnou, minimálně bych s vyplacením pojistky počkala, než se vyřeší, kdo je vrah:)

Jinak samozřejmě jak správně uvádí Lee, pro podrobnější informace lze kontaktovat naši advokátní kancelář. (I když v německu to samozřejmě bude odlišné).

Díky.
Píšu thriller - ha ha ha, moc veselé to je, ale jen čtyři vraždy, z čehož jedna hned na začátku, o druhý se jen mluví až když je po všem a třetí je ve druhý polovině knihy... čtvrtá skoro na konci.
Protože, jak všichni víme - čtyři vraždy stačí, drahoušku. :o)
10.08.2007 14:36
Smetiprach
nojo monty, ale ono se to dost odvíjí od dotyčných výkonů... :-)))
10.08.2007 18:04
Monty
Smetiprach napsal(a):
nojo monty, ale ono se to dost odvíjí od dotyčných výkonů... :-)))
Všechno se dá dělat buďto pořádně nebo nízce.
Ať jsou ceny jak chtějí vysoko.
11.08.2007 02:10
Lee
Ahoj Monty,
základní sazby u nás :

Konzultace 4100.- Kč/hod
Revize dokumentů 2400.- Kč/hod
Revize smluv 2900.- Kč/hod
Příprava smluv 3800.- Kč/hod
Zastupování u soudu 5000.- Kč/hod
Travel time 2200.- Kč/hod

Ceny se samozřejmě snižují při uzavření kontraktu, dlouhodobějším/větším odběru atp.
11.08.2007 09:14
stanislav
jsem si to ráno přišel z práce domu, předtím jsem tedy byl zalejt kytky u rodičů, a koukám, vokno umytý, všecky nálepky vodstraněný, prádlo vypraný, Alena unavená, tak jsem ji pochválil, udělal jsem dobře? ještě že nemá taxy jak ten mandarínskej advokát.
13.08.2007 10:01
--
V Letišti to bylo tak, že chlápek zkrachoval, tak chtěl alespoň zajistit rodinu. Udělal si bombu a koupil letenku. Na letišti sjednával tu pojistku, ale byl nějak podezřelý, protože byl nervózní a chtěl tu nejvyšší. Ale do letadlo ho nastoupit nechali i s bombou. Potom nějak vyšlo najevo, že tam má tu bombu - asi skrz manželku nebo tak. Už si taky úplně nevzpomínám. Byla tam šikovná letuška, všimla si divného chlápka, co tiskne na kolenou kufřík. Chtěl mu ho vzít, ale byl tam pan Důležitej, co rozhodně nehodlal trpět, aby nějaká letuška buzerovalal cestujícího. Tak letušce kufřík vzal a vrátil ho majiteli. Ten nelenil, zdrhl na záchod, a tam to odpálil. Měl to ale slabý, tak se letadlu nakonec podařilo nějak nouzově přistát. Ale pojistka samozřejmě přišla vniveč...
13.08.2007 10:28
stanislav
nojo, Repe, přesně tak to bylo, ty máš sloní paměť. žáden terorist, ale chlápek, co ho vomrzel život.
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)