Téma #551
Autor:Monty
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:09.08.2007 14:04
Počet návštěv:1005
Počet názorů:38

Není tu náhodou nějaký právník?
Píšu teď takovou věc, na který mi docela dost záleží a nechci tam mít faktický chyby.
Potřebovala bych vědět, jak je to s pozůstalostí, když na majetek zemřelýho byla uvalena exekuce. Sice se to odehrává v Německu, ale předpokládám, že ten postup nebude zas tak diametrálně odlišnej.
Jestli se prodá majetek a teprv pak co zbyde dostane dědic nebo jestli do toho dědic může nějak sám vstoupit.
Díky za každý poznatek.
A druhá věc - když někdo uzavře pojistku v něčí prospěch a pak se zabije, předpokládám správně, že ten dotyčnej (živej) nedostane nic?
Jde o případ, kterej nejdřív vypadá jako sebevražda, pak se vyšetřuje jako vražda.

Názory
09.08.2007 14:15
stanislav
09.08.2007 14:16
stanislav
omlouvám se za nevhodný obrázek, uuplně mimo mísu, ale teď jsem to viděl na totemu, a přišlo mi moc důležitý, abys to taky viděla a užila si.
09.08.2007 14:17
Monty
stanislav napsal(a):
omlouvám se za nevhodný obrázek, uuplně mimo mísu, ale teď jsem to viděl na totemu, a přišlo mi moc důležitý, abys to taky viděla a užila si.
Je to moc hezké.
Jenom si myslím, že si vzal Vašík do ringu poněkud nevhodnou obuv.
09.08.2007 15:04
--

Monty napsal(a):
A druhá věc - když někdo uzavře pojistku v něčí prospěch a pak se zabije, předpokládám správně, že ten dotyčnej (živej) nedostane nic?
Ty jsi asi jako malá nečetla Haileyho, co? Konkrétně letiště, co? :o)
09.08.2007 15:07
Monty
-- napsal(a):
Monty napsal(a):
Ty jsi asi jako malá nečetla Haileyho, co? Konkrétně letiště, co? :o)
Ne, nečetla. Tenhle druh literatury mě nikdy nebral, no.
Jak to bylo na letišti?
09.08.2007 15:10
stanislav
nejdřív se pojistili, pak vzlítli, pak spadli, zabili se, a u soudu pak řešili, jestli jako pozůstalejm maj něco dát, protože to bylo nějaký podezřelý. 
09.08.2007 15:13
Monty
stanislav napsal(a):
nejdřív se pojistili, pak vzlítli, pak spadli, zabili se, a u soudu pak řešili, jestli jako pozůstalejm maj něco dát, protože to bylo nějaký podezřelý.

Zajímavé. Jak velký to bylo letadlo?
09.08.2007 15:23
stanislav
Monty napsal(a):
stanislav napsal(a):

vohromný. a ani jeden terorista. nebo možná nějakej tam byl. to si už přesně nevzpomínám, trochu to mám pomotaný, pletu si tyhle americký věci, trochu mi do toho leze garp, sofie, nějaká divně nabarvená velryba a podobný mocně na emoce ušitý fláky...
09.08.2007 15:32
Monty
stanislav napsal(a):
Monty napsal(a):
stanislav napsal(a):

vohromný. a ani jeden terorista. nebo možná nějakej tam byl. to si už přesně nevzpomínám, trochu to mám pomotaný, pletu si tyhle americký věci, trochu mi do toho leze garp, sofie, nějaká divně nabarvená velryba a podobný mocně na emoce ušitý fláky...
To bych jim taky nevěřila, kdyby se nechalo pojistit sakumprdum celý letadlo, obrovský, a pak spadlo.
To je podle mne jasnej pojišťovací podvod.
09.08.2007 15:54
way
k tej prvej veci..dedič nemôže vstúpiť do predaja
a v tej druhej máš pravdu
09.08.2007 15:58
stanislav
way napsal(a):
k tej prvej veci..dedič nemôže vstúpiť do predaja a v tej druhej máš pravdu
vida ho! koukám, že tady to je samá advokátní kancelář. jednu už má Garth a mandarín. a ta tvoje se jmenuje jak?
09.08.2007 15:58
Monty
way napsal(a):
k tej prvej veci..dedič nemôže vstúpiť do predaja
a v tej druhej máš pravdu
Dík!
09.08.2007 16:00
stanislav
vida ji! se kaju. tam asi mělo tak nějak gramaticky líp bejt.
09.08.2007 16:21
way
stanislav napsal(a):
way napsal(a):
k tej prvej veci..dedič nemôže vstúpiť do predaja a v tej druhej máš pravdu
vida ho! koukám, že tady to je samá advokátní kancelář. jednu už má Garth a mandarín. a ta tvoje se jmenuje jak?
opýtala som sa synovca
(judr:)
09.08.2007 16:25
way
joj, moment, u tej prvej veci, keď zomrel nejaký dlžník, a má veriteľov, potom samozrejme prvú vec, čo mal dedič urobiť, bolo majaetok predať a potom vyplatiť veriteľov a až na záver prichádza k slovu exekutor
ak už ale je majetok pod exekúciou, môže sa dedič iba picnúť
09.08.2007 16:28
Monty
way napsal(a):
joj, moment, u tej prvej veci, keď zomrel nejaký dlžník, a má veriteľov, potom samozrejme prvú vec, čo mal dedič urobiť, bolo majaetok predať a potom vyplatiť veriteľov a až na záver prichádza k slovu exekutor
ak už ale je majetok pod exekúciou, môže sa dedič iba picnúť
On se mi nesmí picnúť, musí vydržet do konce knihy a kniha má mít 450 stran! :o)))
09.08.2007 16:35
way
..hm, on fakticky nededí nič..preto nemohol ani nič predať, lebo figu zdedil..majetok aj tak už patril niekomu inému, lebo zomrelý ho fest prehajdákal

no, držím mu palce, nech ho nepicne

(poviem ti jeden konkrétny mužov prípad..
pred asi štyrmi rokmi robil do nemecka sochu aj iné interiérové záležitosti do Nemecka..jednalo sa o penzion pre ťažko chorých, súkromný samozrejme..

tesne pred dokončením majiteľ zomrel, našli ho niekde na lyžovačke v Alpách bez dokladov, iba podľa kľúča od auta zistili majiteľa, podľa pípatka od zámku..

a dodnes nie je všetko vysporiadané

to má ale na starosti právnik dedičov..

ale z toho už aj tak bude H*
09.08.2007 16:44
stanislav
jo. jen zas tak mimo thema, jsem mluvil před chvilkou se synem, a musim mu ty brouky přivýst, že je to nutný. jsem původně je chtěl nechat v praze. babičky jsem se preventivně optal, zdali ty brouky přežije, a že prej jo. a že prej mi měl rači říct, že umí plavat, a ne loudit brouky... :o)
09.08.2007 16:47
Monty
stanislav napsal(a):
jo. jen zas tak mimo thema, jsem mluvil před chvilkou se synem, a musim mu ty brouky přivýst, že je to nutný. jsem původně je chtěl nechat v praze. babičky jsem se preventivně optal, zdali ty brouky přežije, a že prej jo. a že prej mi měl rači říct, že umí plavat, a ne loudit brouky... :o)
No to asi musíš, protože pro ty brouky už vyplakal moře slz a asi je fakt potřebuje... i když nevím na co... :o)
A že umí plavat, to je mi novinka, babička naučila?
09.08.2007 16:49
stanislav
evidentně, protože já mu žádný lekce nedával, já si s nim akorát hrál na kraby, na mělku. ale on asi eště plavat uplně neumí, jen asi tak trochu.
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)