Téma #540
Autor:bublajsa
Fórum:
Literatura
Datum publikace:02.08.2007 00:40
Počet návštěv:2849
Počet názorů:51

Próza a povídky?

Zajímalo by mě, jak to u vás chodí.
Čtete prózu, nebo vás delší texty nebaví/nezajímají a necháte takové dílo bez povšimnutí?
Je pro vás přece jen pohodlnější přečíst a ohodnotit pár veršů, než "muset" číst delší věc, navíc třeba ještě celou a dokonce? :o)
Nebo to máte jinak?
Díky.

Názory
02.08.2007 11:38
stanislav
já čtu jen dlouhý věci, pokud to nemá dva tisíce slov, neberu to za vyvedené. krátký text shlédnu jen s největším sebezapřením.
02.08.2007 20:16
_-.-_
záleží na autorovi, taková Cekanka si na čtenost naříkat nemusí

kvality je bohužel málo a kdo by se prokousával dlouhým textem, který mu nic nedá
02.08.2007 23:12
johnny toothpick
já číst neumim
03.08.2007 01:10
Rubik-On
johnny toothpick napsal(a):
já číst neumim
tady to bohužel moc nepotřebuješ...
03.08.2007 14:09
LISKA
možná to bude tím, že si každý dělá co chce. Já se přiznám k tomu, že čtu jenom některé autory, ať píšou cokoliv. Ostatní se můžou upsat a já nic.
03.08.2007 16:13
LISKA
P.S.
podívala jsem se na tvoje díla a nechápu, proč se ptáš.
05.08.2007 14:20
megizze
ano, myslim, že povídky jsou zde mnohem méně čtené. Ale to na všech forech (pismak) atd..
05.08.2007 14:21
johnny toothpick

megizze napsal(a):
ano, myslim, že povídky jsou zde mnohem méně čtené. Ale to na všech forech (pismak) atd..
si to rozlouskla:D
05.08.2007 15:20
bublajsa
LISKA napsal(a):
P.S.
podívala jsem se na tvoje díla a nechápu, proč se ptáš.
Ptám se jen proto, protože mě zajímá názor ostatních. Je to tak těžký pochopit, že tady vůbec nejde o mě?
05.08.2007 15:36
Rubik-On
bublajsa napsal(a):
LISKA napsal(a):
P.S. podívala jsem se na tvoje díla a nechápu, proč se ptáš.
Ptám se jen proto, protože mě zajímá názor ostatních. Je to tak těžký pochopit, že tady vůbec nejde o mě?
jo... protože jde o tebe... děláš si promo... buď jako já... prostě rovnou napiš... "málo mě čtete"
a neschovávej se sofistikovaně za diskuziu...
05.08.2007 15:43
bublajsa
Já jsem v šoku.
Copak je tak těžký uvěřit, že mě tahle otázka próz a povídek napadla nezávisle na mně a zkrátka mě jen zajímá, co si o tom myslíte?
Se mnou to nemá co dělat!
05.08.2007 15:45
stanislav
bublajsa napsal(a):
Já jsem v šoku. Copak je tak těžký uvěřit, že mě tahle otázka próz a povídek napadla nezávisle na mně a zkrátka mě jen zajímá, co si o tom myslíte? Se mnou to nemá co dělat!
já ti to věřím, protože jsem bezelstný.
05.08.2007 15:47
Rubik-On
stanislav napsal(a):
bublajsa napsal(a):
Já jsem v šoku. Copak je tak těžký uvěřit, že mě tahle otázka próz a povídek napadla nezávisle na mně a zkrátka mě jen zajímá, co si o tom myslíte? Se mnou to nemá co dělat!
já ti to věřím, protože jsem bezelstný.
já ti to nevěřim, protože sem píčus
05.08.2007 15:48
bublajsa
To mě mrzí.
05.08.2007 15:51
stanislav
bublajsa napsal(a):
To mě mrzí.
mně je z toho do pláče dokonce.
05.08.2007 15:52
logikJJ
promo si představuju jinak
a reakce na autora nikoli na publikovanej text, sem si narozdíl od jinejch u bublajsy nevšim
05.08.2007 15:55
Rubik-On
logikJJ napsal(a):
promo si představuju jinak a reakce na autora nikoli na publikovanej text, sem si narozdíl od jinejch u bublajsy nevšim
nechci se s tebou hádat jaké různé podoby může mít promo...
spíš by mě zajímala ta druhá část... protože nevim, co to má společnýho s touhle diskuzí, potažmo na co narážíš a o co jde?!
05.08.2007 15:58
logikJJ
jde o to že pod každou druhou věcí je napadán autor jako osoba
ni text co publikoval
05.08.2007 18:18
vittorijo
bublajsa napsal(a):
Já jsem v šoku.
Copak je tak těžký uvěřit, že mě tahle otázka próz a povídek napadla nezávisle na mně a zkrátka mě jen zajímá, co si o tom myslíte?
Se mnou to nemá co dělat!
buď f klidu děvče, promo je to tak nebo tak, už teď, no otázka je to zajímavá
26.10.2007 17:36
Myguianta
jako teda přiznám se, že tady o těch vašich vztazích a dobrejch a špatnejch autorech nevim vůbec nic, páč jsem uplnej nováček, ale takhle diskuze je úsměvná : ))
k tomu, o čem autor faklt zamejšlel, že to tu bude: jo, myslim si, že poezie se čte víc. taky jsem si toho všimla. nejen, že se víc čte, ale i mnohem víc se píše. dneska je básník každej druhej, stačí si šáhnout do dušičky pro nějakou bolístku, naflákat ji na papír a rozsekat na jednotlivý strofy a hurá, máme zde báseň! u prózy se to dělá taky, jen se to nečlení na verše. pro některý lidi je těžší napsat prózu, protože jenom samotný to naťukání slov je na delší lokte. a pak zase to dýl trvá, než to čék přečte, žejo. argument, že nad čtyřverší občas člověk musí vynaložit víc času a úsilí, aby to pobral, v hlavě si to probral a něco z toho odnes, než na mnouhou několika stránkovou prózu, je na místě pouze v případě, že se to děje - že si lidi fakt sednou, opřou se, zahleděj na tu báseň a přemejšlej nad tim. vracej se k tomu. nemyslim si, že by to tak většina lidí dělala. (zase to je báseň od básně, některý jsou dělaný se záměrem, aby člověk dumal, některý maj pobavit, jiný jsou prostě hrozný. jako u prózy). je škoda, že dneska se literatura využívá k tomu, aby si lidi vylili srdce a za nejlepší způsob považujou veršování. ach ach, svět je zlý, až mě to nutí skládat básně. auvajs! a lidi jsou soucitný, rádi se vžijou, rádi řeknou "au au, jojo, to znám. krásně tě to bolí. mě taky." s tim asi nic moc nenaděláš. můžeš píschnout do vosího hnízda tim, že vyjádříš názor, kterej neni tak uplně kladnej a stejnej jako názory ostatních, ale ukamenujou tě ;)

tak a hergot, doufám, že tohle bude patřičný promo! pro mě! za mě! moje! vás tak trochu nechápu. přijde mi (soudě dle týhle jedný diskuze, teda), že jste tu posedlý vzájemnym soutěžením o to, kdo je lepší, čtenější a mnohem víc "cool".. a tak do sebe rejete a shazujete se.. a samozřejmě vždycky víte líp, co si ten druhej myslí a co byl jeho záměr. to je drsný : ) ale třeba se pletu a dělám ukvapený závěry :)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)