Téma #502
Autor:Smetiprach
Fórum:
Literatura
Datum publikace:01.06.2007 17:12
Počet návštěv:4070
Počet názorů:83

Které píšeme století???
Čtu a nevěřím svým očím...

Polské školáky čekají nejen uniformy a zákaz mobilů. Nejnověji se na indexu ocitl také Kafka, Goethe, Dostojevskij a dokonce i polský exilový autor Witold Gombrowicz.

Vyplývá to ze seznamu povinné četby, jehož seškrtanou verzi ve čtvrtek zveřejnilo ministerstvo školství.

Jeho šéf Roman Giertych z Ligy polských rodin si zcela v liniích strany vyšlápl proti všem, kteří potenciálně ohrožují polskou národní identitu nebo by mohli svádět školáky k nemravným praktikám.

Celý článek zde

Kdy už někoho konečně napadne postavit mimo zákon i katolickou církev, když s ostatními zločineckými organizacemi se tak většinou děje?

Pár dalších veselých výstupů zmíněného blba:

V Evropě roste počet obyvatel, kteří vyznávají jinou kulturu než tradiční, což může být nebezpečné. 

Podle Evropského parlamentu porušuje šestý článek Smlouvy o Evropských společenstvích, která stanoví základní práva, jakož i sankce za jejich porušování.

Po určené hodině by se podle něho mohli neplnoletí zdržovat na veřejných místech výhradně v doprovodu dospělých. V opačném případě by policie měla povinnost nejen je kontrolovat, ale také je odvézt domů.

Povinná maturita z náboženství.

Počet úprav: 6, naposledy upravil(a) 'Smetiprach': 02.06.2007 01:41.

Názory
03.06.2007 15:12
Shari
christnet sem necpi :)
03.06.2007 16:53
stanislav
Shari napsal(a):
christnet sem necpi :)
no jo, ale oni tam maj i věci, které nejsou jen propaganda prokřesťanská, viz toto... :o)
03.06.2007 16:56
Shari
ja je nectu ze zasady, to jsou desinformace jak prase dycky

a to rikam jako katolicka
03.06.2007 19:16
stanislav

desinformace? jakože ježíšek neni a jestli jo, tak neměl za tatínka pánaboha, a oni na tohle věřej? :o)))

04.06.2007 08:01
Humble
Smetiprach napsal(a):
...fekdkurát Ratzinger by jistě na podobné snahy reagoval papežským požehnáním...
Myslíš toho pána z hitlerjugend? :o)
04.06.2007 12:55
random_night
co jsem zatím postřehla, spousta mladších lidí houfně emigruje, protože jim to nejde pod nos.
04.06.2007 20:05
Alan Marceau
je to prostě šílenost... uniformy ještě jo, vyškrtat ze seznamů literatury kafku, dostojevskýho či goetheho... no, se zaťatejma zubama... ale brát dětem večerníčky... to ať si milí polští ultrakatolíci políběj p****... myslím, že Jan Pavel II. se obrací v hrobě...
04.06.2007 20:08
Shari
Alan Marceau napsal(a):
myslím, že Jan Pavel II. se obrací v hrobě...
07.06.2007 07:35
karel_letoun
Mně je jedno, co si Poláci v Polsku dělaj, ať se tam třeba poserou.
07.06.2007 16:10
Rubik-On
mě je jedno jestli je karel letoun blbej, ale neměl by to bejt ignorant... jináč ať se třeba posere
08.06.2007 07:49
karel_letoun
Mě je jedno, co o mě rubik-blbik-on píše, a jestli se posere ať se toho nažere.
10.06.2007 20:10
narvah
fuck of polsko.. strávil jsem tam semestr a ještě teď je mi z některých polských praktik blbě..
11.06.2007 01:25
Smetiprach
narvah napsal(a):
fuck of polsko.. strávil jsem tam semestr a ještě teď je mi z některých polských praktik blbě..
tak to vidíš havrane, a co maj řikat chuděrky polský haranti?
11.06.2007 10:37
narvah
no, snad se podaří lechovi a spol. převzít vládu od těch dvou pošuků a polsko pojede na jiný baterky. jako že poklona před Solidaritou, ale nynější praktiky poslkých křesťanů jsou pošahaný. by mě zajímalo, co na to říká halík. snažit se v dnešní době o inkulturaci evangelia pomocí represe, nad tím může člověk fakt jen kroutit hlavou nebo si klepat na čelo..
11.06.2007 11:36
Smetiprach
narvah napsal(a):
no, snad se podaří lechovi a spol. převzít vládu od těch dvou pošuků a polsko pojede na jiný baterky. jako že poklona před Solidaritou, ale nynější praktiky poslkých křesťanů jsou pošahaný. by mě zajímalo, co na to říká halík. snažit se v dnešní době o inkulturaci evangelia pomocí represe, nad tím může člověk fakt jen kroutit hlavou nebo si klepat na čelo..
heh, buďme rádi, že ještě neaplikují metodu katolického džihádu... ale třeba se jednou dočkáme...
11.06.2007 13:07
karel_letoun
karel_letoun napsal(a):
Mně je jedno, co si Poláci v Polsku dělaj, ať se tam třeba poserou.
11.06.2007 16:10
Rubik-On
Rubik-On napsal(a):
mně je jedno jestli je karel letoun blbej, ale neměl by to bejt ignorant... jináč ať se třeba posere
11.06.2007 16:12
ataman
pár poznamek k tematu: profesorka ukrajinské literatury na wroclawské slavistice při výkladu o soc. realizmu v Ukrajině uvádí zajimavé analogie mezi "kulturní" politikou stalinizmu lét 30. a současnou situaci v Polsku - příklady z polských médií. Přehání samozřejmě. na závěr lakonicky poznamenává, že doufá v to, že mezi její studenty nejsou voliče PiS a pod. klerofašistickobolševických band.
mezi studenty jsem nepotkal ani JEDNOHO člověka, který by se pochvalně vyjadřil o stávajicí vládě. Vypada to, že všichni maj "Kaczorů" plné zuby.
běžného, politicky neuvědoměleho Polaka více zajimá, jak dopadne fotbalový zápas Lech vs. Slask a kam pojede v letě za práci: jestli do Irska nebo USA...
zdravim
12.06.2007 10:44
karel_letoun
karel_letoun napsal(a):
Mě je jedno, co o mě rubik-blbik-on píše, a jestli se posere ať se toho nažere.
15.06.2007 10:08
kastel
....žádný nástroj vhodný k testu o stavu tuposti stáda není pro "moc" k zahození - a výběh se zmenšuje... a zmenšuje.... hele, ty ještě nemáš implantovanej čip? Proč? Vždyť říkali, že to je pro nás fakt dobrý - prej to je jen pro naši bezpečnost.....
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)