Téma #496
Autor:Gejza Horvát
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:24.05.2007 14:56
Počet návštěv:1312
Počet názorů:53

Lze změnit nick?
Lze změnit nick?? Nemá přeci smysl zakládat jinou identitu... Pokud někdo ví, jak změnit autorský pseudonym, prosím poraď!

Názory
27.05.2007 12:36
ferch Llywelyn
přesně tohle jsem čekala:) ne to by mi vadilo a v jiných fórech vadí mnohem míň neřkuli vůbec. zkrátka to ten člověk vzal zpět.
27.05.2007 13:26
Rubik-On
ale je vzít zpět a vzít zpět...

jsem taky proti... a to dost silně
27.05.2007 13:53
Vladimír Ochrana
ferch Llywelyn napsal(a):
taky je zde nedomyšleno, že nelze smazat svůj příspěvek. a nechci slyšet, že to je v pořádku. člověk po chvíli zjistí, že udělal chybku ve jméně nebo se překlepl a oprava je možná jen dokud to neuvidí někdo další. pak si můžu připadat jak blbec a leda v dalších zbytečných příspěvcích opravovat chyby. to je hodně blbý systém. rovněž zde nelze smazat svou identitu.
Souhlasím s Pomerančovou a s Rubik-Onem. Se slovy je to zkrátka jako s peřím, člověk je pustí po větru a už je holt zpátky nepochytá. Zkrátka dvakrát měř a jednou řež, co se týče obsahu. Kromě toho nemám dojem, že by tady byl někdo považován za blbce jen proto, že se dopustil překlepu. Trochu méně perfekcionalismu občas neškodí.

Jo, jo, smazat svoji identitu nelze. Lze smazat svoje díla, lze uzamknout svůj účet, ale tvoje názory zde v rámci zachování kontinuity zůstanou.
V životě je to ostatně taky tak. Ani smrt nedokáže odstranit důsledky tvých činů. Prostě zanecháváme stopy postupně zapadající prachem přivanutým ze smetiště dějin.

A je to tak v pořádku, i když to zřejmě nechceš slyšet.
27.05.2007 13:55
ferch Llywelyn
ale mi je to přece jedno:) akorát si nechám své názory pro sebe :)
27.05.2007 14:03
Vladimír Ochrana
ale mi je to přece jedno:) akorát si nechám své názory pro sebe :)
Ale mi je to taky jedno, že je to tobě jedno. Akorát, že si ve svých názorech nepotřebuji dělat zadní vrátka. Jednak si za svými názory stojím zcela neanonymně, za další pak, přijdu-li na to, že jsem se v něčem mýlil, nemám problém to přiznat.
27.05.2007 14:16
ferch Llywelyn
.[/quote][Ale mi je to taky jedno, že je to tobě jedno. Akorát, že si ve svých názorech nepotřebuji dělat zadní vrátka. Jednak si za svými názory stojím zcela neanonymně, za další pak, přijdu-li na to, že jsem se v něčem mýlil, nemám problém to přiznat.[/quote]a co třeba (a to se mi právě stalo) že si zpětně uvědomíš, že jestli to bude číst určitý člověk, tak ho to raní, dotkne se to jeho cítění a ty jsi přece vůbec neměl v úmyslu ublížit. jen jsi použil slova, která mohou být nesprávně pochopena. a dojde ti to teprve až tě na to třeba někdo upozorní, že to vyznívá docela jinak než jsi chtěl. ale škoda je již napáchána a pocit provinilosti už nesmažeš...
27.05.2007 14:17
ferch Llywelyn
no nebo třeba zrovna nechtěně teď - chtěla jsem to zkrátit a místo toho je to absolutně nepřehledné....
27.05.2007 14:21
Rubik-On
autorka ferch LIywelyn mne nudí
27.05.2007 14:25
ferch Llywelyn
Rubik-On napsal(a):
a to je přesně ten okamžik kdy bych všechno vymazala
27.05.2007 14:27
Rubik-On
diskuze smazat jde :)
ale musel by to udělat gejza...
třeba na něj zafunguje to samé

autor Gejza Horvát mne nudí
27.05.2007 14:36
Vladimír Ochrana
Ad ferch L...:

A uvědomuš si, že se v tomto případě jedná o naprosto iracionální pocit provinilosti a o naprosto nekonstruktivní přístup řešení případného nedorozumění? Ale popořádku:

1/ Pocit provinilosti by se měl týkat nějakého zlého skutku. Aby bylo možné označit nějaký skutek jako zlý, pak by měl splnit zhruba tyto podmínky - měl by být vědomý (vědomě chci někomu ublížit) a dobrovolný
(nikdo mě k tomu nenutí pod pohrůžkou mučení například). Myslím si, že o dobrovolnosti více hovořit nemusíme. A co se vědomosti týče, pak věz, že nevědomost hříchu nečiní. Takže za těchto okolnosti není na místě pocit provinilosti.

2/ Jistě, může nastat situace, kdy člověk udělá nějaký závěr a pak se objeví nové skutečnosti, které situaci postaví do jiného světla. Jenomže tady opět není na místě provinilost, ale uvedení věcí na pravou míru podle nových okolností.

3/ Pokud si zpětně uvědomíš, že je něco blbě, předpokládám, že se tak stane ve většině případů tehdy, kdy ti dá někdo nějakou zpětnou vazbu.
Připadá mi velmi podivné za takových okolností svůj názor smazat či popřít a tvářit se, jakoby se nikdy nic takového nestalo. Už se totiž stalo.
Domnívám se, že je na místě si věci v takovém případě vyříkat. Nedorozumění se obvykle neodstraní tím, že lidé o něm mlčí, nýbrž tím, že si vyjasní důvody, které je k jejich závěrům vedly a pak se snaží najít společné východisko.

4/ A ještě něco. I v případě diskuze je možné požádat admina (myslím že i moderátora) o zneviditelnění nevhodného názoru.
27.05.2007 14:38
Vladimír Ochrana
no nebo třeba zrovna nechtěně teď - chtěla jsem to zkrátit a místo toho je to absolutně nepřehledné....
Proklestil jsem se tím bez újmy. :-)
27.05.2007 14:41
Vladimír Ochrana
Rubik-On napsal(a):
a to je přesně ten okamžik kdy bych všechno vymazala
Trochu víc sebejistoty by ti asi nezaškodilo. Vždyť Rubik chce být jenom vtipnej na tvůj a Gejzův účet.

Měj na paměti, že "na přísloví moudřejší ustoupí je založena světovláda hlouposti".
27.05.2007 14:47
Rubik-On
nechci bejt vtipnej na něčí účet... jen mě takovýhle lidi, co něco napíšou a pak by to RADŠI mazali nudí...
27.05.2007 14:54
Vladimír Ochrana
No jo. Člověk se tady po dlouhé době dokope k psychoterapeutickému přístupu a ty mi přes to přeběhneš jako slon v porcelánu. V pohodě, Ondro. Buď to f.L. ustojí nebo se holt nedá nic dělat.
27.05.2007 14:57
Rubik-On
johnny toothpick je zase "neobjektivní prase" - terminus technicus a taky to sem klidně napíšu... jsem asi slon, ale ostatní jsou sloni ke mně
27.05.2007 14:59
ferch Llywelyn
Vladimír Ochrana napsal(a):
No jo. Člověk se tady po dlouhé době dokope k psychoterapeutickému přístupu a ty mi přes to přeběhneš jako slon v porcelánu. V pohodě, Ondro. Buď to f.L. ustojí nebo se holt nedá nic dělat.
proč bych neustála, není mi náct. mazala bych z pocitu zbytečnosti, nikolivěk pro pocit raněné duše:)
27.05.2007 15:05
Vladimír Ochrana
Ondro, ty moje výroky tady nejsou nijak mířeny proti tobě. Jen se cosi snažím ilustrovat f.L., úsměv.

f.L.: To jak píšeš, "proč bych neustála, není mi náct ...". Tak o tomhle to přesně je. Kdybys smazala, do smrti bych si myslel, že to bylo s pocitu raněné duše. Tím, že o tom komunikujeme, dopracováváme se jakés takés společné řeči. :-)
27.05.2007 15:06
Rubik-On
Vladimír Ochrana napsal(a):
Ondro, ty moje výroky tady nejsou nijak mířeny proti tobě. Jen se cosi snažím ilustrovat f.L., úsměv. f.L.: To jak píšeš, "proč bych neustála, není mi náct ...". Tak o tomhle to přesně je. Kdybys smazala, do smrti bych si myslel, že to bylo s pocitu raněné duše. Tím, že o tom komunikujeme, dopracováváme se jakés takés společné řeči. :-)
rozumím... chápu... jen jsem rýpal
27.05.2007 15:09
Vladimír Ochrana
Rubik-On napsal(a):

rozumím... chápu... jen jsem rýpal
úsměv
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)