Téma #474 |
Autor: | Monty |
Fórum: |
Datum publikace: | 13.04.2007 12:39 |
Počet návštěv: | 1465 |
Počet názorů: | 41 |
Kdo je tu cynik, ať se přihlásí! |
Nedávno jsem na jedný netový diskusi dostala "sprduňk", když jsem napsala, že mě fakt nedojímá mrtvý gorilí mládě a vůbec celej gorilí porod mi je vcelku u prdele. Taky necejtím žádný bolestivý pnutí mysli, když umře nějakej cizej člověk, byť i známej (teď to docela pokapalo), najmě když byl starej, protože starý lidi holt umíraj a je to tak nějak přirozený. Nevím jak komu, ale přijde mi to tak nějak pokrytecký a falešný, tyhle emoce, proto jsem v háji jak Baťa s cvičkama, když mám třeba někomu projevit soustrast nebo dát najevo účast s něčím hnusným - nemyslím problémy s láskou, ale třeba když má někdo rakovinu nebo tak - protože se do toho neumím vcítit, chápu že je mu blbě, ale mně ne, maximálně mě třeba mrzí, že se trápí někdo, koho mám ráda, ale nevím, jak jinak mu pomoct než držet hubu a nechat ho vypovídat/vyplakat. Kdybych mu řekla, že s ním cítím, tak to prostě nebude pravda. Na tý diskusi mi jedna holka napsala, že je to nenormální, když mně nedojímá ta rodící gorila a na druhý straně mě viděla řvát na děti, když trhaly kytky, že jsou kytky živý a bolí je to. Vůbec mi to nenormální nepřijde, že se mě nedotýkaj věci, kterejm nemůžu nijak zabránit a který se přirozeně dějou. Jsem cynickej, emocionálně oploštělej člověk, nebo to má někdo podobně? |
|
Názory |
27.05.2007 17:51
Vlkodláček Sráček
|
ferch Llywelyn napsal(a): na amíky mám pifku - hnusí se mi. ponejvíce jejich zabedněnost. číst jejich příspěvky kdekoliv je utrpení. řvou jak jsou svobodní a přitom jediná svoboda, kterou mají, spočívá v tom, že mohou nahlas řvát, že jsou svobodní.
No, to je takový typický moderní (a povrchní) antiamerikanismus. Kolik Američanů znáš osobně? Jaká ta americká fóra čteš?
Američanů je hodně a samozřejmě - je tam spousta pitomců. Já jsem ale potkal i dost pohodových a inteligentních lidí.
Jistě - třeba takový ten trapný americký patriotismus mi připadá taky hodně legrační. Stejně jako české české tajtrlikování, když se třeba podaří vyhrát v hokeji apod.
ferch Llywelyn napsal(a): a necítím se býti češkou a nejsem češka.
No dobře. Mně je to úplně jedno, čím se cítíš být. Ovlivněná jsi ale stejně ze všeho nejvíc českým prostředím, takže je to takové legrační. Já se třeba taky necítím vyloženě jako Čech a nejsem jím vlastně ani geneticky, ale tak nějak to moc neřeším...
ferch Llywelyn napsal(a): všechna náboženství omezují ducha a zotročují těla. to už je tak jejich úkolem
V tom se shodnem.
ferch Llywelyn napsal(a): co vede kohokoliv k zabíjení lidí, které neznají osobně mi naprosto uniká. ovšem na to, že nějací šílenci jsou té či té národnosti mne rozhodně neponouká k tomu, abych začala vyvržďovat ten národ, který je nezplnomocnil. ještě dnes mohou nějací 4 "češi" zaútočit obdobným způsobem na koreu, která nás bude medle bombardovat. pohoda jazz. to mi přijde úchylné. já stejně jako všichni obyčejní lidi na světě máme obyčejné denní starosti a je nám úplně lhostejné v jakých mocenských dimensích se pohybují ti kreténi, co jsou náhodou u kormidla - slušný člověk se ke kormidlu necpe. proč za to mám trpět já - řadový občan čirou náhodou této země Souhlas. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|