Téma #474 |
Autor: | Monty |
Fórum: |
Datum publikace: | 13.04.2007 12:39 |
Počet návštěv: | 1463 |
Počet názorů: | 41 |
Kdo je tu cynik, ať se přihlásí! |
Nedávno jsem na jedný netový diskusi dostala "sprduňk", když jsem napsala, že mě fakt nedojímá mrtvý gorilí mládě a vůbec celej gorilí porod mi je vcelku u prdele. Taky necejtím žádný bolestivý pnutí mysli, když umře nějakej cizej člověk, byť i známej (teď to docela pokapalo), najmě když byl starej, protože starý lidi holt umíraj a je to tak nějak přirozený. Nevím jak komu, ale přijde mi to tak nějak pokrytecký a falešný, tyhle emoce, proto jsem v háji jak Baťa s cvičkama, když mám třeba někomu projevit soustrast nebo dát najevo účast s něčím hnusným - nemyslím problémy s láskou, ale třeba když má někdo rakovinu nebo tak - protože se do toho neumím vcítit, chápu že je mu blbě, ale mně ne, maximálně mě třeba mrzí, že se trápí někdo, koho mám ráda, ale nevím, jak jinak mu pomoct než držet hubu a nechat ho vypovídat/vyplakat. Kdybych mu řekla, že s ním cítím, tak to prostě nebude pravda. Na tý diskusi mi jedna holka napsala, že je to nenormální, když mně nedojímá ta rodící gorila a na druhý straně mě viděla řvát na děti, když trhaly kytky, že jsou kytky živý a bolí je to. Vůbec mi to nenormální nepřijde, že se mě nedotýkaj věci, kterejm nemůžu nijak zabránit a který se přirozeně dějou. Jsem cynickej, emocionálně oploštělej člověk, nebo to má někdo podobně? |
|
Názory |
16.04.2007 14:08
vk
|
Som na tom podobne. |
16.04.2007 17:24
blondýna
|
Mně to vysvětlil jeden pán:-) Prý teprve až někdy po pětačtyřicítce pochopil, že jaksi nemůže spasit svět, že problémů a smutku kolem je jak much a kdyby měl všechno řešit, dočista by zblbnul. Že jsou zkrátka nějaká soukromá pravidla, která stačí dodržovat, aby si člověk nepřipadal jak totální hovado. Pardon. Mezi to třeba patří poznání, že zkrátka někde v severních Čechách nemůžu se svým platem a možnostmi vymýtit hladomor v Africe, vyadoptovat všchny děti v Indii a vlastním tělem zabránit globálnímu oteplování. Že prostě stačí to, že nebudu házet petflašky kam se nemá, netípat vajgly na zem a na potkání zabíjet každýho brouka, kterýho potkám. A to, že taky stačí, když někomu ze známých podám na znamení účasti ohledně úmrtí ruku a popřeju mu upřímnou soustrast. To, že si někdy popláču třeba v soukromí u telenovely, je můj soukromý problém, ne problém zeměkoule a navíc, do hlavy mi nikdo nevidí.
Je potřeba se na tyhle věci dívat střízlivě a s nadhledem. Jedna gorila skutečně jaro nedělá a je potřeba si uvědomit, že v tu chvíli na světě rodilo mnohem víc goril, jen u toho nebyl tv štáb. A hlavně, že nejde jen o gorily, ale o koloběh věcí, jako takových. To myslím stačí. V tu chvíli je čas jít si po svých:-) |
16.04.2007 17:33
random_night
|
"Jsem cynickej, emocionálně oploštělej člověk, nebo to má někdo podobně?"
no, Monty... to, že třeba já jsem na tom velmi podobně, neznamená, že ty nejsi cynickej, emocionálně oploštělej člověk... třeba já s nějvětší pravděpodobností jsem... |
20.04.2007 16:13
chudak
|
ani tě třeba nedojme znásilněná šestiletá dcerka svý otcem a pak pobodána kudlou? Kdyby to třeba bya tvoje malá sestřenice a ty jsi toho tátu znal? |
20.04.2007 19:11
random_night
|
chudak napsal(a): ani tě třeba nedojme znásilněná šestiletá dcerka svý otcem a pak pobodána kudlou? Kdyby to třeba bya tvoje malá sestřenice a ty jsi toho tátu znal? mě to spíš vytočí |
20.04.2007 23:51
sokrates
|
random_night napsal(a): chudak napsal(a): ani tě třeba nedojme znásilněná šestiletá dcerka svý otcem a pak pobodána kudlou? Kdyby to třeba bya tvoje malá sestřenice a ty jsi toho tátu znal? mě to spíš vytočí k tomuto bych se přidal, ten člověk by měl potom velmi těžkej život, jestli vůbec nějakej... |
22.04.2007 12:08
Monty
|
random_night napsal(a): chudak napsal(a): ani tě třeba nedojme znásilněná šestiletá dcerka svý otcem a pak pobodána kudlou? Kdyby to třeba bya tvoje malá sestřenice a ty jsi toho tátu znal? mě to spíš vytočí Tak nějak. |
25.04.2007 15:06
Endif
|
Klidně se dojímejme, ale nenechme si podsouvat dojmy médii...
... a jeden Zelený Raoul k tématu :) |
25.04.2007 16:14
Pomerančová
|
endif: ten nema chybu |
26.04.2007 10:33
Monty
|
Pomerančová napsal(a): endif: ten nema chybu ¨¨
Qui. |
04.05.2007 00:12
Craerassy
|
zamáčkla jsem slzu kvůli těm kytkám:-((( |
27.05.2007 14:13
ferch Llywelyn
|
gorily mi líto je, poněvač je jich zoufala málo. nějak se netěším na dobu, kdy tu zbydou jen lidi a švábi. zabíjení zvířat, kácení stromů, boření chrámů a pálení knih mne dokáže rozzuřit až k vraždě. ale pád dvojčet v ny mne nedojalo - cítila jsem zadostiučinění. akorát zpětně jsem se zamyslela, že jestli tam byl i nějaký pes, tak to schytal nevinně. míra empatie je u mne zřejmě ovlivněna mírou sympatie. ale pohled na hubená zvířata (psy) stejně jako na hubené lidi (děti) mi skoro vhání slzy do očí. |
27.05.2007 14:37
Vlkodláček Sráček
|
ferch Llywelyn napsal(a): ale pád dvojčet v ny mne nedojalo - cítila jsem zadostiučinění.
A že docela dost dětí zůstalo bez táty, bez mámy... nic? Nebo chladnokrevně podřezané posádky těch letadel? Co? |
27.05.2007 14:41
ferch Llywelyn
|
myslím že v odvetném humanitárním bombardování jich to na druhé straně schytalo víc a ještě víc jich to schytá za činy několika jedinců, o nichž ty děcka neměly ani tušení |
27.05.2007 16:36
Vlkodláček Sráček
|
ferch Llywelyn napsal(a): myslím že v odvetném humanitárním bombardování jich to na druhé straně schytalo víc a ještě víc jich to schytá za činy několika jedinců, o nichž ty děcka neměly ani tušení To je sice pravda, nicméně mi nepřijde úplně košer to takhle poměřovat. |
27.05.2007 16:42
sokrates
|
řek bych, že se díváte na důsledky místo na příčiny. Co vede ty černý parchanty k tomu, aby zabíjeli ve velkým lidi, kteří jim nikdy nic neudělali? Proč za ty prachy radši nespravují ten bordel, co mají doma? To se pak nemůžou divit, když jim amíci naplivou do piva. To ferch - tam už ty děcka na to trénujou, ostatně jejich náboženství je učí, že po smrti se budou mít líp a oni se na to těší, tak co??? |
27.05.2007 16:48
ferch Llywelyn
|
nějak jsi do toho zahrnul i kojence, kteří jsou jistě mimo náboženství a jakoukoliv propagandu a jistě se netěší na nic jiného než jakýkoliv jiný kojenec. jsem xenofobní rasista a antropofóbní sociopat, tak si mne nezaměňujte s pseudohumanisty. |
27.05.2007 17:06
Vlkodláček Sráček
|
sokrates napsal(a): Co vede ty černý parchanty k tomu, aby zabíjeli ve velkým lidi, kteří jim nikdy nic neudělali?
Cítí se ohrožení. Západní kapitál je dost agresivní...
Osobně mi přijdou hlášky jako "cítila jsem zadostiučinění" dost nechutné - zvlášť od Česky, která má, hádám, těžko nějaký reálný důvod mít na Američany pifku...
Na druhé straně - západní mocnosti se v nepříllíš vzdálené minulosti nechovaly o moc lépe - třeba takové odstřelování čínského pobřeží a následná "opiová válka" - čistě proto, že se Čína bránila dovozu opia.
Nyní se západ "zcivilizoval" pouze zdánlivě. Akorát používá jiné prostředky.
Ale pořád zůstává pravdou, že "nálet" na WTC byl hnus, stejně jako následné "odvetné" bombardování.
Moje prognóza - islámské násilí bude ještě nějakou dobu nabývat na intenzitě. A to z toho důvodu, že podobné systémy nemají budoucnost. Tuší zánik a tak stoupá agresivita - katolíci v Evropě také řádili nejvíc, když začali pomalu ale jistě ztrácet půdu pod nohama. |
27.05.2007 17:38
ferch Llywelyn
|
na amíky mám pifku - hnusí se mi. ponejvíce jejich zabedněnost. číst jejich příspěvky kdekoliv je utrpení. řvou jak jsou svobodní a přitom jediná svoboda, kterou mají, spočívá v tom, že mohou nahlas řvát, že jsou svobodní.
a necítím se býti češkou a nejsem češka. v této republice jsou ještě dvě právoplatné národnosti. a polemika na toto téma mne dokáže tak NASRAT, jako máloco.
všechna náboženství omezují ducha a zotročují těla. to už je tak jejich úkolem
co vede kohokoliv k zabíjení lidí, které neznají osobně mi naprosto uniká. ovšem na to, že nějací šílenci jsou té či té národnosti mne rozhodně neponouká k tomu, abych začala vyvržďovat ten národ, který je nezplnomocnil. ještě dnes mohou nějací 4 "češi" zaútočit obdobným způsobem na koreu, která nás bude medle bombardovat. pohoda jazz. to mi přijde úchylné. já stejně jako všichni obyčejní lidi na světě máme obyčejné denní starosti a je nám úplně lhostejné v jakých mocenských dimensích se pohybují ti kreténi, co jsou náhodou u kormidla - slušný člověk se ke kormidlu necpe. proč za to mám trpět já - řadový občan čirou náhodou této země |
27.05.2007 17:51
Vlkodláček Sráček
|
ferch Llywelyn napsal(a): na amíky mám pifku - hnusí se mi. ponejvíce jejich zabedněnost. číst jejich příspěvky kdekoliv je utrpení. řvou jak jsou svobodní a přitom jediná svoboda, kterou mají, spočívá v tom, že mohou nahlas řvát, že jsou svobodní.
No, to je takový typický moderní (a povrchní) antiamerikanismus. Kolik Američanů znáš osobně? Jaká ta americká fóra čteš?
Američanů je hodně a samozřejmě - je tam spousta pitomců. Já jsem ale potkal i dost pohodových a inteligentních lidí.
Jistě - třeba takový ten trapný americký patriotismus mi připadá taky hodně legrační. Stejně jako české české tajtrlikování, když se třeba podaří vyhrát v hokeji apod.
ferch Llywelyn napsal(a): a necítím se býti češkou a nejsem češka.
No dobře. Mně je to úplně jedno, čím se cítíš být. Ovlivněná jsi ale stejně ze všeho nejvíc českým prostředím, takže je to takové legrační. Já se třeba taky necítím vyloženě jako Čech a nejsem jím vlastně ani geneticky, ale tak nějak to moc neřeším...
ferch Llywelyn napsal(a): všechna náboženství omezují ducha a zotročují těla. to už je tak jejich úkolem
V tom se shodnem.
ferch Llywelyn napsal(a): co vede kohokoliv k zabíjení lidí, které neznají osobně mi naprosto uniká. ovšem na to, že nějací šílenci jsou té či té národnosti mne rozhodně neponouká k tomu, abych začala vyvržďovat ten národ, který je nezplnomocnil. ještě dnes mohou nějací 4 "češi" zaútočit obdobným způsobem na koreu, která nás bude medle bombardovat. pohoda jazz. to mi přijde úchylné. já stejně jako všichni obyčejní lidi na světě máme obyčejné denní starosti a je nám úplně lhostejné v jakých mocenských dimensích se pohybují ti kreténi, co jsou náhodou u kormidla - slušný člověk se ke kormidlu necpe. proč za to mám trpět já - řadový občan čirou náhodou této země Souhlas. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|