Názory |
02.04.2007 09:49
Cekanka_ucekana
|
kastel napsal(a): Cekanka_ucekana napsal(a): Vlkodláček Sráček napsal(a): Cekanka_ucekana napsal(a): myslim, že Kameňák 1,2,3 neurazil vkus milionu diváků v týhle republice a myslim, že to ku KURVA ZASRANEJ NEVKUSNEJ kýč Kameňák není kýč, Kameňák je pičovina... a teď jsi nastolil další otázku - co je kýč a co je píčovina a jakej je mezitim rozdíl? a bonus: Proboha, co za lidi se kouká na Kameňák????? ...žít a nechat žít - budeš-li je soudit, budeš jednou stejná... jsem horší, jsem nesnášenlivá a ufńukaná
sokrates napsal(a): Cekanka_ucekana napsal(a): Vlkodláček Sráček napsal(a): Cekanka_ucekana napsal(a): myslim, že Kameňák 1,2,3 neurazil vkus milionu diváků v týhle republice a myslim, že to ku KURVA ZASRANEJ NEVKUSNEJ kýč Kameňák není kýč, Kameňák je pičovina... a teď jsi nastolil další otázku - co je kýč a co je píčovina a jakej je mezitim rozdíl? a bonus: Proboha, co za lidi se kouká na Kameňák????? Tady bych si dovolil oponovat. Kameňák si na žádný umění nehraje, jsou to prostě fóry hozený na plátno (a dobře zahraný). Podle mě jsou větší pičovina klipy, má vypovídat písnička a ne předvádět na co kdo má, nebo co se naučil s počítadlem. a Eva a Vašek jsou kýč? |
02.04.2007 10:11
sokrates
|
a kdo to má být???? |
02.04.2007 10:12
Cekanka_ucekana
|
neznáš Evu a Vaška? |
02.04.2007 10:32
sokrates
|
Cekanka_ucekana napsal(a): neznáš Evu a Vaška? neznám. Kolikrát to ještě chceš číst? |
02.04.2007 10:38
Cekanka_ucekana
|
co chci číst??? |
02.04.2007 10:46
sokrates
|
Cekanka_ucekana napsal(a): co chci číst??? že je neznám!!!!!!!!! Vaška a Evu!!!!!!! a co mají společnýho s kýčem????? |
02.04.2007 15:48
Humble
|
Eva a Vašek snad ani nejsou kýč, to je absolut INFERNO! :o)

sokrates: a Ty je fakt neznáš? :o))) |
02.04.2007 15:48
Humble
|
 |
02.04.2007 16:58
Cekanka_ucekana
|
no tak já se v tom ztrácim a už mi neni jasný, co je a co neni kýč :-))))) akorát mi je jasný, že Evu a Vaška si nikdy nekoupim .-))))) |
02.04.2007 17:34
Humble
|
To nemusíš - zahraju Ti na kytaru Jednu bílou orchidej... :o) |
02.04.2007 17:47
Cekanka_ucekana
|
jestli jo, tak tě asi zbiju! |
02.04.2007 18:22
Humble
|
Bude bitka? :o) |
02.04.2007 18:49
Cekanka_ucekana
|
no to rozhodně, já chci GORA! |
02.04.2007 23:56
Craerassy
|
Eva a Vašeeeeek...už i tady? jaj, kam se to řítí tenhle server:-)))))) |
04.04.2007 11:06
sokrates
|
a o tomhle je právě tahle diskuse, je určitě spousta lidí, co se jim to líbí (brrrrrrrrr) možná i tady by se našli. No a můžeme jim to brát???? Pomalu dospívám k názoru, že slovo kýč by se mělo zrušit. Prostě líbí nebo nelíbí. V tak obrovské různorodosti tvorby v návaznosti na rozmanitost lidských povah a choutek se domnívám, že už ztratilo význam. To je ta demokracie ... |
04.04.2007 13:00
Humble
|
Kýč je pryč, pravila teta Kateřina :o) |
10.04.2007 13:14
Vlkodláček Sráček
|
sokrates napsal(a): a o tomhle je právě tahle diskuse, je určitě spousta lidí, co se jim to líbí (brrrrrrrrr) možná i tady by se našli. No a můžeme jim to brát???? Pomalu dospívám k názoru, že slovo kýč by se mělo zrušit. Prostě líbí nebo nelíbí. V tak obrovské různorodosti tvorby v návaznosti na rozmanitost lidských povah a choutek se domnívám, že už ztratilo význam. To je ta demokracie ... Ono je třeba zamyslet se nad tím, v čem tkví nebezpečí kýče - je to právě v té falešnosti a v tom útoku na "první signální". Člověk, který je náchylný k akceptování kýče, jej akceptuje nejen v umění, ale také třeba v politice, v mezilidských vztazích apod.
Koneckonců, vidíme to i zde, na Liteře - vzpomeňme třeba na to, jak se kýčofilové krásně semkli proti Eliahu Brunovi. Na tom jasně vidíme, že kýčofilství není jen způsob vnímání nějakých těch uměleckých či rádobyuměleckých děl, ale že je to zkrátka a dobře celkové založení člověka. Především díky kýčofilům máme politiky, jaké máme. Díky kýčofilům na nás útočí vlezlá reklama. Jinými slovy:
Tak vycházejí z lesa a k městu čile míří
Jsou mladí a krásní, hotoví pionýři
Další k nim druží se, již jsou jich celé šiky
Nespatřil dosud svět tak chrabré bojovníky
Tak rázně mašírují, neohroženě a směle,
Nikdo už netroufá si, poslat je do prdele.
(Buližníkový panic |
10.04.2007 13:42
sokrates
|
JO, je to tak, zatím mě nenapadlo podívat se na kýč v až tak širokých souvislostech, ale máš pravdu. Tohle je přesně to, na co jsem se ptal. Dík |
11.04.2007 11:55
Cekanka_ucekana
|
Mimochodem: Knížák nedělá kýče??? mně totiž přijde, že většinou jsou to kýče. Ale je to uznávanej umělec, tak asi nejsou. A já tomu nerozumim. |
11.04.2007 11:59
Cekanka_ucekana
|
 |