Téma #466 |
Autor: | sokrates |
Fórum: |
Datum publikace: | 22.03.2007 10:15 |
Počet návštěv: | 3245 |
Počet názorů: | 108 |
KÝČ - JAK A PROČ? |
Byl by někdo tak velice laskav a vysvětlil mi důkladně pojem kýč, proč je zavrženíhodný a jak ho s jistotou poznám. Abych netápal... |
|
Názory |
22.03.2007 19:31
Craerassy
|
no joo...ale to proto, že tam nejsou klany...tam je to každej s každým:-))) |
22.03.2007 19:32
Vlkodláček Sráček
|
Nejde ani tak o to, že jich tam je víc - ono je to logické - je tam obecně víc uživatelů. Ale ta stereotypní tipáž je tam dost zarážející. Lidí, co jsou schopni samostatného myšlení, je tam všeho všudy asi pět (tady sice taky, ale my jsme menší tak to není taková ostuda...) |
22.03.2007 19:32
Vlkodláček Sráček
|
Craerassy napsal(a): no joo...ale to proto, že tam nejsou klany...tam je to každej s každým:-))) Cože? Mě právě přijde, že právě Písmák totálně rozeklaný... |
22.03.2007 19:38
Craerassy
|
Vlkodláček Sráček napsal(a): Nejde ani tak o to, že jich tam je víc - ono je to logické - je tam obecně víc uživatelů. Ale ta stereotypní tipáž je tam dost zarážející. Lidí, co jsou schopni samostatného myšlení, je tam všeho všudy asi pět (tady sice taky, ale my jsme menší tak to není taková ostuda...) no jo...je to tím, že se znají už dýl...je to jednoduchý....chceš vědět, za co máš tip? jestli se známosti nebo po zásluze? založ si jinej nick ( ty s tím problém nemáš, ne?:-))) a pak uvidíš...já to zkusila....jeden nick a máš vidět...ti, co tě pod jedním berou, pod druhým tě běrou taky:-)))) |
22.03.2007 19:51
Smetiprach
|
ejnuCraerassy napsal(a): no joo...ale to proto, že tam nejsou klany...tam je to každej s každým:-))) to nejsem schopen posoudit, nejsem s nikým, natožpak s každým... :-) |
22.03.2007 21:22
Wopi
|
"Mistr Pavel Tůma,
není žádný blůma,
jistě talent největší
za všech sochařů má.
Nežli dělat kýče,
chop se raděj rýče!
To je jeho přísloví,
co se kumštu týče. " |
22.03.2007 23:57
Craerassy
|
místní mistr Wopi
prý svůj talent propil
křídou píše na dveře
o své lásce k liteře
možná kdyby sochy tvořil
nebo se tu dámám dvořil
povýšil by místní vkus
na nebeský orgazmus
:-)))
|
23.03.2007 00:01
Wopi
|
vedle jak ta jedle :) málokdo propil míň než já :)) |
23.03.2007 00:07
Craerassy
|
cháá....není třeba víno pít, jinak se dá opojit:-))) |
23.03.2007 00:09
Wopi
|
tož rozhodně! leč tomu se pak neříká "propít", ale "prohulit" :)) |
23.03.2007 00:14
Craerassy
|
hele, neber to tak jednostranně....u chlapa je to ...ježíš a už jsem zase u sexu:-))) |
23.03.2007 07:53
kastel
|
Wopi napsal(a): myslím, že dostatečně typičtí jsou malíři, co prodávají na ulici turistům - tentýž obraz nasekaný desetkrát, to je jen řemeslo (a často ještě špatné)
ale jinak - k odsouzení na tom není nic - kdybychom žili zaplaveni jen genialitou, asi by to bylo náročné
Crae...: jj, máš recht,
ale připomeň mi, prosím, až se potkáme, že Ti mám něco provést! ...kdybychojí byli zaplaveni, stal by se z ní průměr a museli by přijít jiní géniové (a ti se nezakecaj:o) |
23.03.2007 08:52
Atalanta
|
Kyc je zivot zbaveny hovna (Kundera, myslim). |
24.03.2007 02:34
VT
|
Já bych (Kunderovi nyslím) oponoval, já bych řek že kýč je hovno zbavený života, a řek bych že mám víc pravdu : -) |
24.03.2007 13:03
Cekanka_ucekana
|
Atalanta napsal(a): Kyc je zivot zbaveny hovna (Kundera, myslim). VT napsal(a): Já bych (Kunderovi nyslím) oponoval, já bych řek že kýč je hovno zbavený života, a řek bych že mám víc pravdu : -) takže já to uzavřu - souhlasim s Kunderou (to musim, je to muj oblíbenec) a vlastně se mi to moc líbí, představuju si harlekýnku, kde bude mít hlavní hrdinka vývod, hlavní hrdina bude jezdit na kukavoze a pejci, který budou společně v teplých letních nocích venčit na Petříně, budou fakt srát a oni dva budou rukou vzájemnou a hledíc si nepřetržitě do očí ta hovínka sbírat a odnášet do k tomu určených nádob - UŽ TO NENI KÝČ!
a souhlasim s VT - kýč je hovno bez života, čili co si žije vlastním živootem kýč neni, čili kýč je to, co člověk může ovlivnit (sebrat ze země a hodit do koše) a to, co člověk ovlivnit nemůže kýč neni (živý hovno uteče) TAKŽE OČ SE VLASTNĚ SNAŽÍME?
a souhlasim se svým názorem, že kýč je ten růžovej porcelánovej slon s pozlacenejma ušima a vůbec všecko, co jsem kdy dostala od tchýně a její háčkovaní chemlonoví pudlíci, navlečení na lahvích - dominanta jejího obývacího pokoje (jeden je růžovej a jeden bílej a nikdy je nepere, čimž je postupem času statutu kýče zbaví) |
27.03.2007 14:02
myšák
|
Smetiprach napsal(a): stanislav napsal(a): správně správně, v postmoderní době vše má své právo na život, škála možností je bez hranic, i pěkné koťátko a nad ním sluníčko, vše jedním tahem, má právo na to býti uměleckým díelm, když se to dobře naservíruje a dodají se tomu různé kontexty. obraz akademika i slepého hajného, všechno bereme, jsme-li řádně postmoderní. a ne otroci jakýchsi paradigmat profláklých vopotřebovaných! Martin C. Putna nedávno řekl docela zajímavou věc, že prý, když se dnes považují za avantgardu věci, které vystavují renomované galerie, jediný způsob jak být skutečně avantgardní, je být zatvrzele klasický... :-)) jo, teorie relativity - to je jediný, na co se jde spolehnout
On ten třeba ten sádrovej trpaslík už je tak profláklý, že že jeho instalace na zahrádce se může stát ojedinělým tvůrčím počinem a za pár let třeba avantgardou, až kolemjdoucímu estétovi vypadne zubní protéza úžasem.
Závidím třeba Kulkovi jeho jasný a pevný názor - toto je kýč vždycky a ve všech souvislostech a kulturách, zatímco tohle je Umění... Ty jeho tři podmínky jsou sice pěkné, ale - zdají se mi málo - a absolutní.
A taky jsem zjistil, že se dají aplikovat skoro na všechno.
Jo, kýčem je (skoro) všechno. |
27.03.2007 16:06
kastel
|
myšák napsal(a): Smetiprach napsal(a): stanislav napsal(a): správně správně, v postmoderní době vše má své právo na život, škála možností je bez hranic, i pěkné koťátko a nad ním sluníčko, vše jedním tahem, má právo na to býti uměleckým díelm, když se to dobře naservíruje a dodají se tomu různé kontexty. obraz akademika i slepého hajného, všechno bereme, jsme-li řádně postmoderní. a ne otroci jakýchsi paradigmat profláklých vopotřebovaných! Martin C. Putna nedávno řekl docela zajímavou věc, že prý, když se dnes považují za avantgardu věci, které vystavují renomované galerie, jediný způsob jak být skutečně avantgardní, je být zatvrzele klasický... :-)) jo, teorie relativity - to je jediný, na co se jde spolehnout
On ten třeba ten sádrovej trpaslík už je tak profláklý, že že jeho instalace na zahrádce se může stát ojedinělým tvůrčím počinem a za pár let třeba avantgardou, až kolemjdoucímu estétovi vypadne zubní protéza úžasem.
Závidím třeba Kulkovi jeho jasný a pevný názor - toto je kýč vždycky a ve všech souvislostech a kulturách, zatímco tohle je Umění... Ty jeho tři podmínky jsou sice pěkné, ale - zdají se mi málo - a absolutní.
A taky jsem zjistil, že se dají aplikovat skoro na všechno.
Jo, kýčem je (skoro) všechno. Tak tak - s oblibou vždy pravím, že objektivní pravda se skládá ze subjektivních lží :o) |
28.03.2007 11:47
sokrates
|
Díky vám všem!!!!! Výborně jsem se pobavil, jen mi při tom čtení došlo. že zřejmě jsem příliš zjednodušil dotaz a debata nevzala směr, který jsem si přál. Tyhle obecné názory na kýč jakž takž znám. Ten dotaz měl spíše znít kdo a proč, nám, chudým duchem, bere názor, že říjící jelen u potůčky je krásný, hm. Když vidím u sousedů, co mají pověšené na stěnách, běhá mi mráz po zádech, ale jim se to očividně líbí. A není to postmoderní dobou, takhle to bylo vždycky... |
28.03.2007 11:53
Cekanka_ucekana
|
myslíš ty drátěný Rumcajse a vypalovanou překližku? :-))))) a ty pudlové mý tchýně? no nikdo jí to nebere, já jsem se u ní necejtila dobře z jinejch důvodů .-) tchýně mý kamarádky má taky plnej byt umělejch kytek z Polska a jinejch příšerností, ale je to fajn ženská a je u ní vždycky dobře i na chemlonu :-) |
28.03.2007 12:01
sokrates
|
Moc rád tě vidím Čeky, máš pravdu, pohodu nedělá Rembrandt, ale lidi |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|