Jak je důležité mrdat? |
Vzdor názvu bych rád, aby toto fórum bylo pokud možno „seriózní“. Jde totiž o to, jaký má vlastně sex a jeho nedostatek/dostatek/přebytek na další, zejména duševní vlastnosti člověka. Různé mystické, asketické, budhistické a další školy nabádají člověka, aby se vystříhal sexu a nemrhal tak svou energií, kterou pak lze napřít tím žádoucím způsobem.
Také v otázkách umění se názory různí - o umělcích je známo, že bývají nezřídka sexuálně nespoutaní, nicméně nikdo seriozně (alespoň o tom nevím), nezkoumal vliv sexuální aktivity na jejich tvorbu. Zde máme k dispozici opět jen dohady. Existuje teorie, že maximálního výkonu je schopen jen člověk nadržený, protože post coitus omni animal triste... také Freud píše o tom, že hlavním motivátorem lidského konání je libido - rozumí se libido neukojené (co je ukojené, nemůže být samosebou motivátorem). Jinými slovy i takový atomový vědec se snaží něco vynalézt proto, že si chce zašukat. A tak bychom mohli pokračovat.
Já osobně se nemohu v tomto ohledu dopátrat nějaké uspokojivé odpovědi. Je pravda, že když jsem chodil po světě nadržený, tak mě to inspirovalo. Když jsem však posléze začal žít v harmonickém a sexuálně navýsost uspokojivém vztahu, inspirovalo mě to rovněž, ale jinak. Sám nedokáži posoudit, které z těch dvou období bylo lepší. Proto by mě zajímaly názory ostatních. Děkuji. |
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Vlkodláček Sráček': 13.03.2007 10:42.
Názory |
13.03.2007 10:47
Yfča
|
Natasha napsal(a): Příjemné věci jsou navýsost důležité. Tak, tak... |
13.03.2007 13:12
Wopi
|
Yfča napsal(a): Natasha napsal(a): Příjemné věci jsou navýsost důležité. Tak, tak... o čem, to děvčata vůbec mluvíte? nějak se v tom ztrácím... |
13.03.2007 13:15
Monty
|
Hele, já nevím, myslím že na to neexistuje žádná univerzálně platná odpověď.
Mezi dvaceti a třiadvaceti jsem toho nasouložila tolik, co jiný nezvládnou za celej život, a pokud se pamatuju, a to, co jsem tehdy "tvořila", bylo samozřejmě nějakým způsobem ovlivněný (ne zcela, ale z větší části) tím šukáním. Najmě když docházelo k situacím jako on chce - já nechci, já chci - on nechce.
Pak jsem léta - hodně let - nesouložila prakticky vůbec, a ani mi to nijak nechybělo, protože preferuju kvalitu nad kvantitou a za ty tři roky totální nevázanosti jsem přišla na to, že do mejch představ o šukání se napasuje málokdo; když nemám na kvalitní vínko, nebudu pít krabičák, nebudu pít radši vůbec. A neřekla bych, že bych byla "nadržená". Jsem to prostě vypustila. No a "tvořila" jsem furt, akorát že ne eroticky vypjatý dílka.
Mně samotný šukání asi moc neinspiruje. Myslím jako literárně. Spíš mně inspiruje, když narazím na nějaký podobně perverzní hovádko - jako že vymejšlím prasárny na šukání - po šukání normálně pracuju, jako by se nechumelilo/nesouložilo. :o) |
13.03.2007 13:29
so elfish
|
je |
13.03.2007 13:31
Monty
|
Alan Marceau napsal(a): Freuda jsem sice detailně nestudoval, ale myslím si, že to bude tak trošku vytržený z kontextu, popř. zjednodušený. Pochybuju, že by velcí umělci (alespoň někteří) žili zdrženlivým životem. No jo, ale tam je otázka, jestli je inspirovala soulož nebo emoce s tím spojený. Podle mne se někdo dokáže "eroticky" stimulovat i tou láskou k vlasti nebo ke komunistický straně. Samozřejmě takový "umělci" jako markýz de Sade se tím, co dělali, reálně inspirovali... ale většinou to šukání šlo ruku v ruce s nějakým emocionálním vztahem... básník psal verše proto, ABY si zašukal, poté CO SI zašukal, ale ne přímo o tom, že jo. Většinou. A když psal o tom, ne vždy to publikoval - někdy se na to přišlo až po jeho smrti.
Takže já myslím, že erotickej pud je určitě inspirace, ale nevytrhovala bych ho z kontextu. :o) |
13.03.2007 13:34
Vlkodláček Sráček
|
Omyl - Sade psal hlavně v base o tom, co právě NEMOHL dělat. Bavil se tím a ukájel současně.
A když tak koukám na internetovou poezii:
Muži, pokud píší eroticky laděná díla, do nich vkládájí hlavně své sny, tužby, představy.
Ženská tvorba je naopak v mnoha případech snahou o sdělení reálného prožitku... |
13.03.2007 13:35
Shari
|
dobrej postřeh.. |
13.03.2007 13:42
Monty
|
Jo, to je dobrej postřeh. :o)
S tím Sadem jsem to myslela tak, že psal přímo o tom - asi když to dělal, neměl čas na psaní a v base ho měl spoustu. :o)
A k tomu dělení, jak píšeš. Nedávno jsem měla zajímavou debatu s kamarádem. Říkal mi, že ty mužský sny, tužby a představy se strašně blbě v praxi realizujou, protože na to většina ženských prostě neslyší. Na druhý straně, když někde sedím s kámoškama, který nemají nic společnýho s nějakou literaturou a básněním, po pár dcl alkoholu z nich obvykle vypadne, že je ty představy i zajímají, možná by do toho i šly, ale mají nějaký divný předsudečný myšlení v tom smyslu, že ženská TOHLE nedělá, pokud není kurva. Chlap to může dělat s těma kurvama, ale ne s partnerkou. Takže možná chlapi o tom píšou i proto, že mají problém to realizovat?
Nevím, já na tohle těžko můžu bejt arbitr, protože to předsudečný myšlení nemám a myslím si, že když se někomu něco líbí, je to OK, a když si něco chce zkusit, tak by to zkusit měl. :o) |
13.03.2007 13:51
Vlkodláček Sráček
|
On Sade podle všeho toho zas tolik nedělal. Většinou se spokojil s nějakým tím análem a bičováním (i ten anál i to bičování měl mnohem raději na sobě - takže byl bisexuál a masochista). Takže literárně stvárňoval taky především svoje představy. |
13.03.2007 13:53
Monty
|
Vlkodláček Sráček napsal(a): On Sade podle všeho toho zas tolik nedělal. Většinou se spokojil s nějakým tím análem a bičováním (i ten anál i to bičování měl mnohem raději na sobě - takže byl bisexuál a masochista). Takže literárně stvárňoval taky především svoje představy. Každému, co jeho jest. :o) |
13.03.2007 14:59
Wopi
|
Yfča napsal(a): Natasha napsal(a): Příjemné věci jsou navýsost důležité. Tak, tak... To je pravda.
Třeba ráno nás buděj, to je nepříjemné. Čas od času se setřičky pokoušejí nás umýt - velmi nepříjemné.
V poledne nastává krupičková kaše. To je příjemné v případě, že nám ji nezapomenou ocukrovat a ozdobit kakaem. Jenže oni zapomenou.
Občas se musí na velkou. To je příjemné jen v případě, že se předtím sestra uvolila poskytnout lžičku guttalaxu.
Jo a sex? Ten prý je večer v televizi. To už ji máme vypnutou. Nikdo nás s ním neotravuje, ani ty nejprotivnější sestřičky. To je VELMI příjemné. |
13.03.2007 15:04
Natasha
|
Kazit tuto seriózní debatu naturalistickými zážitky geronta, to je od Tebe, Wopi, nezodpovědné. My chápeme, že již mnoho jiného ve svém věku nezažíváš, ale my v rozpuku stejně nechápeme, natož abychom snad soucítili. |
13.03.2007 15:10
Wopi
|
Eh... zapomněl jsem na tvorbu. Pokud Růžena neukradne všechny papíry a pokud se podaří najít nevypsanou propisku, tvořím, a je mi jedno, co předcházelo. Ale po tom guttalaxu se tvoří stejně líp. |
13.03.2007 15:12
Monty
|
A to já zase soucítím... zvlášť když u Wopiho je to tak nějak předčasný zgerontovatění... třebas rakouskej přítel mý matky, když ji sbalil, souložil 3x denně s takovou vervou, že do měsíce rozflákali postel... a to mu bylo dvaašedesát. :o) |
13.03.2007 15:18
Natasha
|
Monty napsal(a): A to já zase soucítím... zvlášť když u Wopiho je to tak nějak předčasný zgerontovatění... třebas rakouskej přítel mý matky, když ji sbalil, souložil 3x denně s takovou vervou, že do měsíce rozflákali postel... a to mu bylo dvaašedesát. :o) On mi Wopi včera vysvětlil, že v diskusích na LiTeře se nemusí mluvit pravda. Tak zjišťuju, jaké to je. |
13.03.2007 15:18
Humble
|
stanislav napsal(a): ...ale stejně někoho můžou inspirovat jiný vzruchy, třeba měsíček... Myslíš, že měsíčky někoho můžou inspirovat? Budu o tom uvažovat :o)
 |
13.03.2007 15:27
Monty
|
Humble napsal(a):
Myslíš, že měsíčky někoho můžou inspirovat? Budu o tom uvažovat :o)
Standa není takovej necudnej dobytek jako jsi ty. On určitě myslel měsíček zahradní!
 |
13.03.2007 15:57
Wopi
|
kdo jí zakroutil krkem? |
13.03.2007 15:58
Wopi
|
"na hrmě"... to jsem neměl ve slovní zásobě... dík |
13.03.2007 15:59
Humble
|
Wopi napsal(a): kdo jí zakroutil krkem? nejspíš některý z dvanácti měsíčků :o) |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|