Téma #461
Autor:Vlkodláček Sráček
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:12.03.2007 21:48
Počet návštěv:2479
Počet názorů:48

Jak je důležité mrdat?
Vzdor názvu bych rád, aby toto fórum bylo pokud možno „seriózní“. Jde totiž o to, jaký má vlastně sex a jeho nedostatek/dostatek/přebytek na další, zejména duševní vlastnosti člověka. Různé mystické, asketické, budhistické a další školy nabádají člověka, aby se vystříhal sexu a nemrhal tak svou energií, kterou pak lze napřít tím žádoucím způsobem.

Také v otázkách umění se názory různí - o umělcích je známo, že bývají nezřídka sexuálně nespoutaní, nicméně nikdo seriozně (alespoň o tom nevím), nezkoumal vliv sexuální aktivity na jejich tvorbu. Zde máme k dispozici opět jen dohady. Existuje teorie, že maximálního výkonu je schopen jen člověk nadržený, protože post coitus omni animal triste... také Freud píše o tom, že hlavním motivátorem lidského konání je libido - rozumí se libido neukojené (co je ukojené, nemůže být samosebou motivátorem). Jinými slovy i takový atomový vědec se snaží něco vynalézt proto, že si chce zašukat.
A tak bychom mohli pokračovat.

Já osobně se nemohu v tomto ohledu dopátrat nějaké uspokojivé odpovědi. Je pravda, že když jsem chodil po světě nadržený, tak mě to inspirovalo. Když jsem však posléze začal žít v harmonickém a sexuálně navýsost uspokojivém vztahu, inspirovalo mě to rovněž, ale jinak. Sám nedokáži posoudit, které z těch dvou období bylo lepší. Proto by mě zajímaly názory ostatních. Děkuji.

Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Vlkodláček Sráček': 13.03.2007 10:42.

Názory
12.03.2007 22:35
Smetiprach
checht, no já nevím, ale jsa neukojen, vyplýtvám veškerou energii na hledání a ukecávání objektu k ukojení... což mě tak fyzicky i psychicky vyčerpá, že nejsem schopen žádného výkonu, natož potom maximálního... tak si řikám, jestli ten freud jenom tak planě neteoretizuje...
12.03.2007 22:36
Wopi
stojí to za h...o před i po
12.03.2007 22:50
Trottel
Je známým faktem, že všechny lidské problémy jsou způsobeny nedostatkem sexu. A čím více problémů, tím lepší tvorba, taky celkem zřejmá věc.
12.03.2007 23:46
Craerassy
zkus něco vyplodit po vášnivé noci...když se ti to nepodaří, pak je třeba se zamyslet nad výkonem, který jsi podal...ty nebo ona:-)))
13.03.2007 00:55
stanislav

no. potřeb je fůra, nejen sexuelní, a která zrovna hraje prim, to je různý. kdybys měl hlad, sotva bys myslel na sexuelní ukájení se. nakolik to někoho inspiruje, to nevim, ale stejně někoho můžou inspirovat jiný vzruchy, třeba měsíček či politika. pakliže se za tím chorobně za vším nehledá sexuelní ukájení se. to je taky možný.

13.03.2007 09:09
Alan Marceau
Freuda jsem sice detailně nestudoval, ale myslím si, že to bude tak trošku vytržený z kontextu, popř. zjednodušený. Pochybuju, že by velcí umělci (alespoň někteří) žili zdrženlivým životem.
13.03.2007 10:15
Natasha
Příjemné věci jsou navýsost důležité.
13.03.2007 10:47
Yfča
Natasha napsal(a):
Tak, tak...
13.03.2007 13:12
Wopi
Yfča napsal(a):
Natasha napsal(a):
Tak, tak...
o čem, to děvčata vůbec mluvíte? nějak se v tom ztrácím...
13.03.2007 13:15
Monty
Hele, já nevím, myslím že na to neexistuje žádná univerzálně platná odpověď.
Mezi dvaceti a třiadvaceti jsem toho nasouložila tolik, co jiný nezvládnou za celej život, a pokud se pamatuju, a to, co jsem tehdy "tvořila", bylo samozřejmě nějakým způsobem ovlivněný (ne zcela, ale z větší části) tím šukáním. Najmě když docházelo k situacím jako on chce - já nechci, já chci - on nechce.
Pak jsem léta - hodně let - nesouložila prakticky vůbec, a ani mi to nijak nechybělo, protože preferuju kvalitu nad kvantitou a za ty tři roky totální nevázanosti jsem přišla na to, že do mejch představ o šukání se napasuje málokdo; když nemám na kvalitní vínko, nebudu pít krabičák, nebudu pít radši vůbec. A neřekla bych, že bych byla "nadržená". Jsem to prostě vypustila. No a "tvořila" jsem furt, akorát že ne eroticky vypjatý dílka.
Mně samotný šukání asi moc neinspiruje. Myslím jako literárně. Spíš mně inspiruje, když narazím na nějaký podobně perverzní hovádko - jako že vymejšlím prasárny na šukání - po šukání normálně pracuju, jako by se nechumelilo/nesouložilo. :o)
13.03.2007 13:29
so elfish
je
13.03.2007 13:31
Monty
Alan Marceau napsal(a):
Freuda jsem sice detailně nestudoval, ale myslím si, že to bude tak trošku vytržený z kontextu, popř. zjednodušený. Pochybuju, že by velcí umělci (alespoň někteří) žili zdrženlivým životem.
No jo, ale tam je otázka, jestli je inspirovala soulož nebo emoce s tím spojený. Podle mne se někdo dokáže "eroticky" stimulovat i tou láskou k vlasti nebo ke komunistický straně. Samozřejmě takový "umělci" jako markýz de Sade se tím, co dělali, reálně inspirovali... ale většinou to šukání šlo ruku v ruce s nějakým emocionálním vztahem... básník psal verše proto, ABY si zašukal, poté CO SI zašukal, ale ne přímo o tom, že jo. Většinou. A když psal o tom, ne vždy to publikoval - někdy se na to přišlo až po jeho smrti.
Takže já myslím, že erotickej pud je určitě inspirace, ale nevytrhovala bych ho z kontextu. :o)
13.03.2007 13:34
Vlkodláček Sráček
Omyl - Sade psal hlavně v base o tom, co právě NEMOHL dělat. Bavil se tím a ukájel současně.

A když tak koukám na internetovou poezii:

Muži, pokud píší eroticky laděná díla, do nich vkládájí hlavně své sny, tužby, představy.

Ženská tvorba je naopak v mnoha případech snahou o sdělení reálného prožitku...
13.03.2007 13:35
Shari
dobrej postřeh..
13.03.2007 13:42
Monty
Jo, to je dobrej postřeh. :o)
S tím Sadem jsem to myslela tak, že psal přímo o tom - asi když to dělal, neměl čas na psaní a v base ho měl spoustu. :o)

A k tomu dělení, jak píšeš. Nedávno jsem měla zajímavou debatu s kamarádem. Říkal mi, že ty mužský sny, tužby a představy se strašně blbě v praxi realizujou, protože na to většina ženských prostě neslyší. Na druhý straně, když někde sedím s kámoškama, který nemají nic společnýho s nějakou literaturou a básněním, po pár dcl alkoholu z nich obvykle vypadne, že je ty představy i zajímají, možná by do toho i šly, ale mají nějaký divný předsudečný myšlení v tom smyslu, že ženská TOHLE nedělá, pokud není kurva. Chlap to může dělat s těma kurvama, ale ne s partnerkou. Takže možná chlapi o tom píšou i proto, že mají problém to realizovat?
Nevím, já na tohle těžko můžu bejt arbitr, protože to předsudečný myšlení nemám a myslím si, že když se někomu něco líbí, je to OK, a když si něco chce zkusit, tak by to zkusit měl. :o)
13.03.2007 13:51
Vlkodláček Sráček
On Sade podle všeho toho zas tolik nedělal. Většinou se spokojil s nějakým tím análem a bičováním (i ten anál i to bičování měl mnohem raději na sobě - takže byl bisexuál a masochista). Takže literárně stvárňoval taky především svoje představy.
13.03.2007 13:53
Monty
Vlkodláček Sráček napsal(a):
On Sade podle všeho toho zas tolik nedělal. Většinou se spokojil s nějakým tím análem a bičováním (i ten anál i to bičování měl mnohem raději na sobě - takže byl bisexuál a masochista). Takže literárně stvárňoval taky především svoje představy.
Každému, co jeho jest. :o)
13.03.2007 14:59
Wopi
Yfča napsal(a):
Natasha napsal(a):
Tak, tak...
To je pravda.
Třeba ráno nás buděj, to je nepříjemné. Čas od času se setřičky pokoušejí nás umýt - velmi nepříjemné.
V poledne nastává krupičková kaše. To je příjemné v případě, že nám ji nezapomenou ocukrovat a ozdobit kakaem. Jenže oni zapomenou.

Občas se musí na velkou. To je příjemné jen v případě, že se předtím sestra uvolila poskytnout lžičku guttalaxu.

Jo a sex? Ten prý je večer v televizi. To už ji máme vypnutou. Nikdo nás s ním neotravuje, ani ty nejprotivnější sestřičky. To je VELMI příjemné.
13.03.2007 15:04
Natasha
Kazit tuto seriózní debatu naturalistickými zážitky geronta, to je od Tebe, Wopi, nezodpovědné. My chápeme, že již mnoho jiného ve svém věku nezažíváš, ale my v rozpuku stejně nechápeme, natož abychom snad soucítili.
13.03.2007 15:10
Wopi
Eh... zapomněl jsem na tvorbu. Pokud Růžena neukradne všechny papíry a pokud se podaří najít nevypsanou propisku, tvořím, a je mi jedno, co předcházelo. Ale po tom guttalaxu se tvoří stejně líp.
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)