Téma #457
Autor:Faun
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:08.03.2007 16:11
Počet návštěv:3711
Počet názorů:235

Fotky na Liteřře???
Poslední dobou mě stále více zklamává úroveň fotografií na Liteřře. Mnozí autoři se neostýchají na Liteřře uveřejnit to, co by na specializovaných foto serverech bylo terčem krutého odmítnutí. Já sám nefotím a fotografii nerozumím. Hodnotím jí jen pocitem. A myslím, že hodně Liteřřanů je na tom podobně. Mrzí mě ale, že se Literra stala prostorem, kde u fotografie neexistuje rozumná hladina kvality a autoři foto děl tak trochu hřeší na tolerantnost Liteřřanů. Literra se stává odkladištěm braku a pokud si na ní klikne někdo z těch, kdo fotografii přeci jen trochu rozumí, asi se jen soucitně pousměje. Myslím, že Literra je LITERÁRNÍ server a není důvod, aby byla levnou pouťovou atrakcí. Už jednou jsem se vyjádřil, že Literra může pořídit i houpačky a kolotoče, ale jedna věc je široce se otevřít a věc druhá je zachovat si tvář.

NAVRHUJI ( a vím, že za to budu pranýřován)  ZRUŠIT VÝTVARNÉ KATEGORIE NA LITEŘŘE!!! ( Po zvážení opravuji: Navrhuji vyčlenit tyto kategorie do zvláštního seznamu a pro všechny kategorie na Liteřře omezit počet děl, která může autor publikovat v hlavních seznamech tvorby v rámci jednoho měsíce na dvě.)

( zároveň se omlouvám těm pár autorům, kterých si vážím a jejiž foto dílka mě občas zahřejí na duši, rád si ale jejich foto dílka najdu na specializovaném foto serveru)

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Faun': 15.03.2007 13:58.

Názory
09.03.2007 13:25
Charlien
Jarda_tulák napsal(a):
nečet sem debatu, nemám moc času
ale odkaz fota, někde mezi novinkama a diskuzema na levý straně by určitě liteře slušel, zrovna tak díla dení potřeby, a díla pro zasmání
hl. list snad jen vážně míněná tvorba
tohle mi přijde jako nejrozumnější řešení...
09.03.2007 13:32
Jarda_tulák
spolu s
Charlien napsal(a):
i já si myslím, že 5 děl za měsíc do hlavního seznamu je velmi rozumné...
09.03.2007 13:38
Vlkodláček Sráček
Charlien napsal(a):
Vlkodláček Sráček napsal(a):
Humble napsal(a):
Těch zmíněných pět děl za měsíc jeví se tedy jaksi rozumně :o)
Charlien napsal(a):
i já si myslím, že 5 děl za měsíc do hlavního seznamu je velmi rozumné...
Nááájednou... :o)
ne najednou... ale tvrdím to pořád...!
To je zajímavé, že když jsem to tu před dvěma roky navrhoval, nikdo mě nepodpořil...
09.03.2007 13:44
Jarda_tulák
vlko..ček
ani já ne? to bych se divil
(asi si myslel někoho vlivnějšího)
09.03.2007 13:50
Vlkodláček Sráček
Jardo, Ty možná jo. Ale taky je možné, že ses zrovna víc věnoval básnilkům, a té diskuze ses až tak moc neúčastnil. Už si to tak úplně nepamatuju. Ale ona by tu někde snad ještě měla být... když se mi bude chtít se prohrabávat, možná se kouknu :o)
09.03.2007 13:57
Charlien
koukni, ňák si nevzpomínám...
09.03.2007 13:57
Jarda_tulák
Vlkodláček Sráček napsal(a):
Jardo, Ty možná jo. Ale taky je možné, že ses zrovna víc věnoval básnilkům, a té diskuze ses až tak moc neúčastnil. Už si to tak úplně nepamatuju. Ale ona by tu někde snad ještě měla být... když se mi bude chtít se prohrabávat, možná se kouknu :o)
za celou dobu sem nikdy literu nevynechával, čtu tady nejradši, spolu s básnílkama, kde už teda nefiguruju, sem se dycky snažil o to aby to tady bylo trochu přehlednější, to ti asi potvrdí každej admin, radu, tu jsem asi kontaktoval jen přes adminy, neb mi jako orgán v současný podobě připadá zbytečná. Možná sem chtěl se trochu podělit i o poznatky při tvorbě webu a jeho uspořádání. Asi to zúročím při tvorbě novýho.
09.03.2007 13:58
Charlien
ale co se týká diskuzí v Radě, jsem pro omezení počtu děl od počátku...
09.03.2007 13:58
stanislav
jestli budou vidět jen "vážně míněná díla", tak literra bude totálně k ničemu, ty vážně míněný jsou dykcy největší sračky... a 5 měsíčně, proč ne, ale až když nebude možno stíhat zdejší denní penzum. nevim, zatim mi to tu nepřipadá přeplácaný. a dílka budou stejná i když jich bude míň, ale ta píčovina s těma vážně míněnejma, to mi přijde tedy setsakra úlet. 
09.03.2007 14:02
danuwaanalihi
navrhol by som dalsie obmedzenie pri 5ich dielach za mesiac. zobrazenie hodnotenia uzivatelovi az potom ako sa vyjadri alebo udeli tip. Proste tipoval by dielo a nesiel s davom... Alebo by sa hodnotenia musel jednoducho vzdat... Rozumime? :)
09.03.2007 14:09
Shari
danuwaanalihi napsal(a):
navrhol by som dalsie obmedzenie pri 5ich dielach za mesiac. zobrazenie hodnotenia uzivatelovi az potom ako sa vyjadri alebo udeli tip. Proste tipoval by dielo a nesiel s davom... Alebo by sa hodnotenia musel jednoducho vzdat... Rozumime? :)
to tu už bolo
a ktovie prečo /.)))))))/ to nikdy neprešlo
09.03.2007 14:12
danuwaanalihi
Shari napsal(a):
danuwaanalihi napsal(a):
to tu už bolo
a ktovie prečo /.)))))))/ to nikdy neprešlo
preto lebo je tu demokracie :)))
09.03.2007 14:16
Charlien
danuwaanalihi napsal(a):
nejsem si jist, zda takovéto omezení je na místě... :-)
09.03.2007 14:19
danuwaanalihi
Charlien napsal(a):
danuwaanalihi napsal(a):
nejsem si jist, zda takovéto omezení je na místě... :-)
no... prosim vysvetlit proc? potrebujes precitat vyjadrenie ostatnych aby si vedel urcit ci to dielo za nieco stoji? :)
09.03.2007 14:33
Vlkodláček Sráček
Našel! Ještě, že jsem to nesmazal :o)

http://www.literra.cz/moduly/autor/php/dilo.php?dilo_id=19692&autor_id=476&tvorb
a_nazory_19692_SkipRows=40
09.03.2007 14:34
Vlkodláček Sráček
Akorát s tím, že mě nikdo nepodpořil, jsem neměl pravdu... pár lidí se našlo...
09.03.2007 14:40
Faun
Čekal jsem, kdy někdo začne argumentovat demokracií a svobodou projevu. Také jsem tak před dvěma lety argumentoval proti omezení počtu publikovatelných děl v hlavním seznamu.

Tím, že se omezí ale počet děl, které může autor publikovat v hlavním seznamu, demokracie a svoboda projevu ohrožena rozhodně není. ( Už jsem to pochopil i já) Sám autor rozhoduje, které své dílo vybere pro prezentaci. Nikdo mu do toho nekecá, nikdo necenzuruje.

LITERRA JE ZAPLÁCANÁ BLBOSTMA PROTO, ŽE SI LIDÉ UŽ NEVÁŽÍ MOŽNOSTI SVOBODNĚ PREZENTOVAT COKOLI!
09.03.2007 14:50
danuwaanalihi
z podobnych dovodov je blbostami zaplacany cely svet... nie je jednoduchsie sa s tym zmierit? :))
09.03.2007 14:56
Faun
danuwaanalihi napsal(a):
z podobnych dovodov je blbostami zaplacany cely svet... nie je jednoduchsie sa s tym zmierit? :))
Jednodušší to rozhodně je, ale myslím, že by ani nebylo tak složité pokusit se s tím udělat něco na Liteřře ( svět přijde na řadu hned potom)
09.03.2007 15:00
danuwaanalihi
to mas tak trochu marne :) pokusit sa mozes aj curat proti vetru... co z toho budes mat je tak trochu neisty vysledok ;)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)