Názory |
08.03.2007 19:04
Atalanta
|
Humble napsal(a): Ještě poznámka k tvorbě: Každý uživatel si může pomocí filtru nastavit, které kategorie děl chce zobrazovat a které nikoli. Třeba i ta diskutovaná multimédia... :o) Nojo, co ale ten chudak kolemjdouci kvalitni basnik a potencialni literran? ;))
Jinak moje motivace pro zmenu je spis obecne snizeni navstevnosti a vyhniti spatnych fotek a jejich autoru (zcela neadresne). |
08.03.2007 19:47
Trottel
|
A potřebujeme, aby tu bylo výrazně víc lidí? Na Liteřře je fajn i to, jak je nás tu málo...
A když vznikne nějaká redakce a výběr toho, co by mělo být na první stránce, tak začnou lidi spíš hromadně odcházet, řekla bych.
Atalanty nápad je divnej - tak to prostě autor dá do jiné kategorie a má to vyřešený, ne? |
08.03.2007 19:56
Jarda_tulák
|
nečet sem debatu, nemám moc času
ale odkaz fota, někde mezi novinkama a diskuzema na levý straně by určitě liteře slušel, zrovna tak díla dení potřeby, a díla pro zasmání
hl. list snad jen vážně míněná tvorba |
08.03.2007 20:00
Atalanta
|
Jarda_tulák napsal(a): nečet sem debatu, nemám moc času
ale odkaz fota, někde mezi novinkama a diskuzema na levý straně by určitě liteře slušel, zrovna tak díla dení potřeby, a díla pro zasmání
hl. list snad jen vážně míněná tvorba jo
Trottel napsal(a):
Atalanty nápad je divnej - tak to prostě autor dá do jiné kategorie a má to vyřešený, ne?
Pokud tohle bude delat, aspon se vsichni dozvi, co je zac, to neni nic proti nicemu. Nejake kazenske postihy za spatne kategorie bych ani neresila, i kdyz jsem si jista, ze nekdo je resit bude :) |
08.03.2007 20:07
Jarda_tulák
|
několikrát sem todle předkládal adminům, a radě
bez odezvy |
08.03.2007 20:39
danuwaanalihi
|
Len z mobilu a tak kratko. Ak dojde k odstraneniu multimedii z uvodnej stranky tak sa odporucam :-) nie je to vyhrazka. Len skutocnost, ze tymto literra skutocne poukaze, ze fotografie tu boli omyl a tak pojdem niekam kde nevadim. Som za filtrovanie. Som za upravenie systemu. Ale rozumnym sposobom. Urobte dve stranky. Uvodna by mohla byt nieco ako - najlepsie v poslednom tyzdni (podla poctu tipov) s tretinovym zastupenim multimedii. A potom stranku ktora by nebola priamo uvodna ale bol by to zoznam novych diel. Zamyslite sa nad tym. Nemal by tym padom wopi prezentaciu literry ako by chcel? Nebolo by to viac fer? Neviedlo by to k objektivnejsiemu zhodnocovaniu diel? A teda aj k vacsiemu snazeniu sa autorov? A ak by citatelia vyberali diela co by sa nepacili pritomnym vyvolenym? A co. Rozhodovala by predsa vacsina. Literra bude vzdy taka dobra ako vy. Ludia na literre. |
08.03.2007 21:26
Vlkodláček Sráček
|
Nejlepší podle počtu tipů - děsná volovina. Kraviny tipované kamarádama tak budou mít příležitost získat ještě více tipů. Kurva, nechte to, jak to je. Liteří software je v pohodě. Peopleware je to, co někdy hapruje. |
08.03.2007 21:36
Wopi
|
jako všude |
08.03.2007 22:16
Faun
|
Omlouvám se za neznalost, ale kolik děl v kategorii "tvorba" může autor v rámci kalendářního měsíce uveřejnit? Kdysi tu na toto téma byla diskuse, ale nevím jak dopadla.
Dnes se přikláním k omezení na 1-2 za měsíc. Grafomani by zvažovali, co uveřejnit ( ale možná už tohle omezení funguje). Byla by to nejrozumnější selekce ( vlastně autoselekce) děl. Jenže to by v hlavním seznamu nesměly být dílka v kategorii " denní spotřeba" . Tuto kategorii bych z hlavní strany také přesunul jinam.
Drastické autoomezení počtu děl, které by mohly být prezentovány v hlavním seznamu, by mohlo přinést snahu autorů o kvalitu. Ale přiznávám, že k tomuto názoru jsem musel sám dozrát, před časem bych proti každému omezení brojil. |
08.03.2007 23:34
stanislav
|
mix blbejch dobrejch básniček povídek fotek zpovědí vtípků blbin a všehomožnýho, to je to, co se mi tady líbí. jestli má Literra zapotřebí někoho lákat, pak ať je tu nějaká redakce, co by vyráběla výběr jakýsi, ale pro mě jako stálého uživatele nějaké kamukére (šalba mam a klam) není zapotřebí. jestli jiná úvodní stránka, tak i ponechat možnost té, jaká je nyní, a možnost zrušení si potěmkinovského ksichtu jednoduchým filtrem. |
08.03.2007 23:42
stanislav
|
možnost jednoho díla na seznamu denně mi přijde zatím v mezích, kdyby tady přibývalo denně přes sto či dvě stě nebo kolik děl, tak teprve potom bych uvažoval o nějakých třech dnech, týdnu a podobně... zatím mi to tady nepřijde zahlcený. |
09.03.2007 08:16
danuwaanalihi
|
stanislav napsal(a): mix blbejch dobrejch básniček povídek fotek zpovědí vtípků blbin a všehomožnýho, to je to, co se mi tady líbí. jestli má Literra zapotřebí někoho lákat, pak ať je tu nějaká redakce, co by vyráběla výběr jakýsi, ale pro mě jako stálého uživatele nějaké kamukére (šalba mam a klam) není zapotřebí. jestli jiná úvodní stránka, tak i ponechat možnost té, jaká je nyní, a možnost zrušení si potěmkinovského ksichtu jednoduchým filtrem. kamukeeree. utekacka do na vysoke tatry heeej? :)) |
09.03.2007 08:18
danuwaanalihi
|
jj... a furt hapruje peopleware... :) riesenie co na literre ma byt a co nema je proste len politika v malom... a kto najviac krici, tak ten najviac dosiahne :) ako v real life... |
09.03.2007 08:56
Trottel
|
Faun: Ses zbláznil? I na Písmáku mají pět děl na měsíc (na hlavní seznam) a je to dost málo (a koncem měsíce jim už nic nepřibývá :-))
Oproti tomu dvě úvodní stránky - něco jako "nejlepší tento týden" a "nejnovější" je běžná acelkem fungující praxe. Ale taky má své úskalí...
Nechte vše jak je a bude klid. (aspoň chvíli) |
09.03.2007 11:54
Faun
|
Trottel napsal(a): Faun: Ses zbláznil? I na Písmáku mají pět děl na měsíc (na hlavní seznam) a je to dost málo (a koncem měsíce jim už nic nepřibývá :-))
Oproti tomu dvě úvodní stránky - něco jako "nejlepší tento týden" a "nejnovější" je běžná acelkem fungující praxe. Ale taky má své úskalí...
Nechte vše jak je a bude klid. (aspoň chvíli) Nevěřím, že někdo dokáže vyplodit více jak dvě kvalitní dílka za měsís ( dílka za jejichž kvalitou si opravdu stojí i sám autor). Proto mi omezení počtu publikovatelných děl v hlavním seznamu přijde jako vhodný prostředek pro autoselekci blbostí, které hlavní seznam zaneřáďují a dusí svým množstvím vážně míněná díla. |
09.03.2007 11:57
Vlkodláček Sráček
|
Já jsem taky svého času propagoval omezení počtu děl za měsíc, ale se zlou jsem se potázal :o) |
09.03.2007 12:30
Humble
|
Faun napsal(a): Nevěřím, že někdo dokáže vyplodit více jak dvě kvalitní dílka za měsís ( dílka za jejichž kvalitou si opravdu stojí i sám autor). Proto mi omezení počtu publikovatelných děl v hlavním seznamu přijde jako vhodný prostředek pro autoselekci blbostí, které hlavní seznam zaneřáďují a dusí svým množstvím vážně míněná díla. Malinko bych upravil - jedno slušné dílko týdně lze. Těch zmíněných pět děl za měsíc jeví se tedy jaksi rozumně :o) |
09.03.2007 13:16
Charlien
|
i já si myslím, že 5 děl za měsíc do hlavního seznamu je velmi rozumné... |
09.03.2007 13:19
Vlkodláček Sráček
|
Humble napsal(a): Těch zmíněných pět děl za měsíc jeví se tedy jaksi rozumně :o) Charlien napsal(a): i já si myslím, že 5 děl za měsíc do hlavního seznamu je velmi rozumné... Nááájednou... :o) |
09.03.2007 13:22
Charlien
|
Vlkodláček Sráček napsal(a): Humble napsal(a): Těch zmíněných pět děl za měsíc jeví se tedy jaksi rozumně :o) Charlien napsal(a): i já si myslím, že 5 děl za měsíc do hlavního seznamu je velmi rozumné... Nááájednou... :o) ne najednou... ale tvrdím to pořád...! |