Téma #457
Autor:Faun
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:08.03.2007 16:11
Počet návštěv:3712
Počet názorů:235

Fotky na Liteřře???
Poslední dobou mě stále více zklamává úroveň fotografií na Liteřře. Mnozí autoři se neostýchají na Liteřře uveřejnit to, co by na specializovaných foto serverech bylo terčem krutého odmítnutí. Já sám nefotím a fotografii nerozumím. Hodnotím jí jen pocitem. A myslím, že hodně Liteřřanů je na tom podobně. Mrzí mě ale, že se Literra stala prostorem, kde u fotografie neexistuje rozumná hladina kvality a autoři foto děl tak trochu hřeší na tolerantnost Liteřřanů. Literra se stává odkladištěm braku a pokud si na ní klikne někdo z těch, kdo fotografii přeci jen trochu rozumí, asi se jen soucitně pousměje. Myslím, že Literra je LITERÁRNÍ server a není důvod, aby byla levnou pouťovou atrakcí. Už jednou jsem se vyjádřil, že Literra může pořídit i houpačky a kolotoče, ale jedna věc je široce se otevřít a věc druhá je zachovat si tvář.

NAVRHUJI ( a vím, že za to budu pranýřován)  ZRUŠIT VÝTVARNÉ KATEGORIE NA LITEŘŘE!!! ( Po zvážení opravuji: Navrhuji vyčlenit tyto kategorie do zvláštního seznamu a pro všechny kategorie na Liteřře omezit počet děl, která může autor publikovat v hlavních seznamech tvorby v rámci jednoho měsíce na dvě.)

( zároveň se omlouvám těm pár autorům, kterých si vážím a jejiž foto dílka mě občas zahřejí na duši, rád si ale jejich foto dílka najdu na specializovaném foto serveru)

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Faun': 15.03.2007 13:58.

Názory
10.03.2007 17:14
stanislav
Faune, když tě ty blbý fotky tak drážděj, proč by sis nezaagitoval, že jo. mně vadí věcí. ale přiznám se, že tohle ne. ale kdyby se to změnilo, jak žádáš, z mostu bych neskočil, zvyk bych si asi docela rychle.
10.03.2007 17:20
Faun
stanislav napsal(a):
Faune, když tě ty blbý fotky tak drážděj, proč by sis nezaagitoval, že jo. mně vadí věcí. ale přiznám se, že tohle ne. ale kdyby se to změnilo, jak žádáš, z mostu bych neskočil, zvyk bych si asi docela rychle.
Registruju si Tě jako hlas PRO :-))
10.03.2007 17:22
stanislav
to jsi jářku šibal. :o)
10.03.2007 17:26
Faun
stanislav napsal(a):
to jsi jářku šibal. :o)
To jsem, bacha na mě!
10.03.2007 17:29
Faun
Wopi: Mám pro výše uvedené návrhy první hlas pro - Stanislava. Ať se nad tím začne Rada LiTerry vážně zamýšlet! :-))
10.03.2007 18:14
Vlkodláček Sráček
Já myslím, že by na první straně měly být jenom fotky. Nebo Stáníkovy obrázky. To by bylo ještě lepší.
10.03.2007 18:18
stanislav
Vlkodláček Sráček napsal(a):
Já myslím, že by na první straně měly být jenom fotky. Nebo Stáníkovy obrázky. To by bylo ještě lepší.
ty máš zas vtipnou, kdybys byl Pražákem, pozval bych tě dnes ku Templáři, máme tam spicha s Víchem, u pivka bys přestal třeba být tak sršatým... i když co já vim.
10.03.2007 18:28
Vlkodláček Sráček
Já nejsem sršatý. Mě by se náhodou Stáníkovy obrázky na titulní stránce opravdu líbily. Nejlíp, kdyby byl jeden hned vidět. A každý den by byl nějaký jiný.

Jinak si myslím, že Faun se posral v kině.
10.03.2007 19:09
Faun
Vlkodláček: fajn - a nějaký Tvůj názor s argumenty?
10.03.2007 19:32
Wopi
Faun napsal(a):
haha
10.03.2007 19:36
Vlkodláček Sráček
Wopi napsal(a):
Faun napsal(a):
haha
Dobře, aby měl Wopi radost: Mrdkyň!
10.03.2007 21:57
ZoeoZ
Možná trochu mimo, ale tohle musíte vidět :D
Eva Pilarová nejen fotografuje...
10.03.2007 23:16
Humble
Mohla by se přihlásit do naší soutěže :o)
10.03.2007 23:20
Vlkodláček Sráček

Jsem sám, kdo tam vidí piču?
10.03.2007 23:24
Humble
Taky by to mohly být smyslné rtíky naštorc :o)
11.03.2007 11:01
ZoeoZ
Taky by to mohlo být absolutní zlo, nebo tak něco podobného... Ještěže Anny "takhle hluboko" do ps nepronikla, začla by se snažit být umělecká :D
11.03.2007 15:20
Vích
to je fakt děs, zlatá Konvalina
11.03.2007 16:11
Wopi
12.03.2007 16:34
jjezibaba

Fotograf sice nejsem, ale jako jeden z "multimedialistů" se k tomuhle taky vyjádřím - s Faunovým (resp. tulákovým) návrhem na vyčlenění multimédií mimo hlavní stránku naprosto souhlasím a vůbec si nemyslím, že by to tuhle kategorii nějak degradovalo - naopak.
Kdo si tu bude chtít prohlížet hlavně obrázky (třeba já), bude vědět kam jít, bude to všechno pohromadě, nebudou se mu mezi to plést básničky, bude snazší obrázky porovnávat, atd. A klidně se může stát, že se z té vyčleněné kategorie časem stane "prestižnější" místo než hlavní literární strana (viz galerie na totemu).

Ovšem prozatím souhlasím taky s tím, že kvalita výtvarna na liteře není nic moc, kdo stojí o nějakou vážnější konfrontaci svých fotek/obrázků, musí hledat jinde. Literra je ideální místo pro ty, co o takovou konfrontaci nestojí, nebo si na ní netroufají:)) Uvidíme, co s tím udělá současná aktivita Smetipracha, akce Výlov, apod...

15.03.2007 10:06
Endif
Co se týče fotek...

...asi by vše vyřešil jeden checkbox pod Seznamem nových děl - "Zobrazovat pouze literární díla", který by byl pro anonynmní návštěvníky implicitně zaškrtnutý (s možností přepnutí), registrovaní uživatelé by si mohli vybrat, jaké nastavení po přihlášení chtějí.

Stejně to lze upravit i pro Tvorba/Nej.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)