Téma #457
Autor:Faun
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:08.03.2007 16:11
Počet návštěv:3702
Počet názorů:235

Fotky na Liteřře???
Poslední dobou mě stále více zklamává úroveň fotografií na Liteřře. Mnozí autoři se neostýchají na Liteřře uveřejnit to, co by na specializovaných foto serverech bylo terčem krutého odmítnutí. Já sám nefotím a fotografii nerozumím. Hodnotím jí jen pocitem. A myslím, že hodně Liteřřanů je na tom podobně. Mrzí mě ale, že se Literra stala prostorem, kde u fotografie neexistuje rozumná hladina kvality a autoři foto děl tak trochu hřeší na tolerantnost Liteřřanů. Literra se stává odkladištěm braku a pokud si na ní klikne někdo z těch, kdo fotografii přeci jen trochu rozumí, asi se jen soucitně pousměje. Myslím, že Literra je LITERÁRNÍ server a není důvod, aby byla levnou pouťovou atrakcí. Už jednou jsem se vyjádřil, že Literra může pořídit i houpačky a kolotoče, ale jedna věc je široce se otevřít a věc druhá je zachovat si tvář.

NAVRHUJI ( a vím, že za to budu pranýřován)  ZRUŠIT VÝTVARNÉ KATEGORIE NA LITEŘŘE!!! ( Po zvážení opravuji: Navrhuji vyčlenit tyto kategorie do zvláštního seznamu a pro všechny kategorie na Liteřře omezit počet děl, která může autor publikovat v hlavních seznamech tvorby v rámci jednoho měsíce na dvě.)

( zároveň se omlouvám těm pár autorům, kterých si vážím a jejiž foto dílka mě občas zahřejí na duši, rád si ale jejich foto dílka najdu na specializovaném foto serveru)

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Faun': 15.03.2007 13:58.

Názory
08.03.2007 16:31
Atalanta
Nu, celkem bych byla prinejmensim pro to, aby zmizely z titulni stranky a defaultne se nevypisovaly v Tvorbe.

Otazka je, jak zatocit s brakem literarnim :)
08.03.2007 16:34
Adin Mandl
Dokud jsou tu lidé jako Smetiprach, je to v pohodě.
08.03.2007 16:35
Faun
Atalanta: postupně. Aspoň aby bylo na tu "literaturu" skze to "výtvarno" vidět. Ale pro začátek Tvůj nápad se "zmizením" výtvarna z hlavní stránky literárního serveru je nápadem dobrým ( myslím).
08.03.2007 16:38
Faun
Moc bych si přál vidět nějaké ( jakékoli) vyjádření adminů.
08.03.2007 16:47
Faun
Adin Mandl napsal(a):
Dokud jsou tu lidé jako Smetiprach, je to v pohodě.
Děkuji za tip. Smetipracha jsem neznal. Koukl jsem a to je autor, kterému je adresovaná moje omluva v záhlaví.
08.03.2007 16:48
Vlkodláček Sráček
Ale piču.

NAVRHUJI ZRUŠIT TZV. LITERÁRNÍ KATEGORIE NA LITEŘŘE!!!

- PROTOŽE VĚTŠINA LIDÍ STEJNĚ PÍŠE JEN SAMÉ PIČOVINY. (ANEB Literra stává odkladištěm braku a pokud si na ní klikne někdo z těch, kdo LITERATUŘE přeci jen trochu rozumí, asi se jen soucitně pousměje...)
08.03.2007 16:51
Vlkodláček Sráček
Navíc si Faun asi nevšiml, že tady "poslední dobou" probíhá specificky zaměřená fotografická soutěž...
08.03.2007 16:51
Vlkodláček Sráček
Vlastně už druhá...
08.03.2007 16:53
Atalanta
Otazka je, jestli fotky (vc. soutezi) spis prispivaji k oziveni serveru, nebo jestli spis zpusobuji, ze se tady z toho stava sbirka soukromych fotoalb.
08.03.2007 16:57
Vlkodláček Sráček
Atalanta napsal(a):
Otazka je, jestli fotky (vc. soutezi) spis prispivaji k oziveni serveru, nebo jestli spis zpusobuji, ze se tady z toho stava sbirka soukromych fotoalb.
Vavavá...
08.03.2007 17:05
Wopi
Faun napsal(a):
Moc bych si přál vidět nějaké ( jakékoli) vyjádření adminů.
A furt kolem dokola. Admini jsou VÝKONNÁ MOC. Vyjadřovat se může rada literry.
08.03.2007 17:07
Wopi
Mimochodem - teorii výkladní skříně (na stránce děl by bylo vidět jen to nejlepší - vybírané třeba nějakou redakcí a zbytek až po další kliku) razím už léta. Zatím marně. Zatím nezbývá, než aby si každý hledal jehly ve stohu sena sám.
08.03.2007 17:08
Vlkodláček Sráček
Wopi napsal(a):
Mimochodem - teorii výkladní skříně (na stránce děl by bylo vidět jen to nejlepší - vybírané třeba nějakou redakcí a zbytek až po další kliku) razím už léta. Zatím marně. Zatím nezbývá, než aby si každý hledal jehly ve stohu sena sám.
Vavavá

(kdo by jako měl dělat tu redakci?)
08.03.2007 17:11
Atalanta
Tak to ne, Wopi. Vybrat dila podle celych kategorii je aspon objektivni, zavadet nejake komise na vybirani del v ramci kategorii mi zavani Lyrykovym plevelem.
08.03.2007 17:11
Trottel
Stoprocentně s Faunem souhlasím. Na fotografických serverech se pohyboval zbytek mé rodiny, vím jak to tam chodí a co je tam za fotky (a upřímně - myslím, že by tam neobstál ani Smetiprach - na nepochopitelné umění si tam moc nepotrpí)... I když teď díky tý soutěži se tu pár slušných fotek objevilo...
08.03.2007 17:12
Vlkodláček Sráček
Wopi napsal(a):
Atalanta napsal(a):
Tak to ne, Wopi. Vybrat dila podle celych kategorii je aspon objektivni, zavadet nejake komise na vybirani del v ramci kategorii mi zavani Lyrykovym plevelem.
Cheche
08.03.2007 17:25
danuwaanalihi
Atalanta napsal(a):
Mila Atalanto :) kedze som jeden z tych, co tu par fotiek dal, tak mi neda poukazat na maly fakt, ze literra fotografie nehostuje ale len linkuje. To znamena, ze zbierka "soukromych fotoalb" musi byt v prvom rade niekde inde... A teda asi nikto nepotrebuje z tohoto serveru urobit zbierku fotoalbumov... Uz ich totizto niekde ma ;)

Co sa tyka diskusie. Pride mi to tak, ze si prisiel s "krizkem po funuse". Mam pocit, ze pocas poslednych 2 alebo 3 mesiacov sa zacala uroven fotiek zlepsovat... A mnoho autorov publikuje inde a su celkovo uspesni aj na "viac fotograficky" zalozenych serveroch... Kazdopadne server nevlastnim. V rade nie som... A je mi to teda uplne jedno... Zrusia, tak pojdem o dom dalej... Takze pre tych ludi co tu publikuju to pravdepodobne strata nebude... :) Pre ostatnich, co fotky maju radi by to strata byt mohla... A ze sa ich tu z casu na cas par zaujimavych objavi...

Potom by mohli zrusit literarne kategorie a nakoniec celu literru :) Vzdy sa totizto najde niekto, kto bude nespokojny s niecim. A je skutocne jednoduche byt tolerantny... Ale ludia presadzujuci svoje radsej budu vykrikovat... Ci uz ukrizuj ho, alebo zrus... Asi to maju v nature ;) Skor by som uvital viac kritikov co by dokazali davat fotkam vhodne pripomienky... A nie ludi zjapajucich - zrusit! Nie je pismak len o literature napriklad? Neviem. Nikdy som tam nebol... Nie je jednoduchsie sa zdrzovat tam kde je Ti dobre? :)
08.03.2007 17:36
Atalanta
Ehm, o rozdilu mezi hostingem a linkem neco malo prece jen vim :)
Otazka prave je, proc tedy dotycni davaji sva dila jeste sem. Zrejme je vsichni mysli nejen dokumentarne, ale i "umelecky"?

Tvuj posledni odstavec je demagogie. Dokud se na strance "o serveru" pise, ze slouzi ke cteni a psani, skutecne zde JE rozdil mezi fotkami a textem.
08.03.2007 17:37
Wopi
Atalanta napsal(a):
Jenže Lyryk chtěl odplevelit. Já bych chtěl jeden záhon na chlubení a pak vše dohromady. Nebo snad myslíš, že teď lze kvalitnímu autorovi říct: podívej se www.literra.cz a přijď mezi nás?? První dojem prostě JE strašlivý.
08.03.2007 17:56
Atalanta
Ja tomu rozumim, Wopi. Ale jedna vec je vybirat chlubidla pomoci komise a jina je rict treba: ne, na titulni strane nebudou fotoreportaze, multimedia, ulety a vykriky do tmy.
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)