Téma #412 |
Autor: | way |
Fórum: |
Datum publikace: | 26.01.2007 12:20 |
Počet návštěv: | 1265 |
Počet názorů: | 40 |
čo robíte, keď..? |
...čo teda robíte, keď na Literre narážate na známe veci, ktoré ste už v minulosti čítali, či už ako pôvodnú českú literatúru, alebo ako preklady..
..keď sú vám tie veci neskutočne známe, ale neviete presne určiť a dokázať, kto je ich pôvodným autorom..
..mlčíte a pozeráte sa, ako alenka v ríši divov, na tú záplavu vavrínov..a nič..? |
|
Názory |
26.01.2007 13:43
stanislav
|
základ je býti detektivem, který se nebojí důkazy si opatřiti. zagůglovat si třeba trochu nebo ohledati knihovnu. |
26.01.2007 14:22
Atalanta
|
Das priklad?
Na utrhani na cti to snad nebude :) |
26.01.2007 14:52
Yfča
|
Buď konkrétní: kdo, kdy, jaké dílo... |
26.01.2007 15:20
way
|
Yfča napsal(a): Buď konkrétní: kdo, kdy, jaké dílo... ale, co, celý autor..rano da basen..nikto se nechyti, zmaže ji, o chvili inu..ma ich plne knižky
|
26.01.2007 15:20
tulák
|
Yfča napsal(a): Buď konkrétní: kdo, kdy, jaké dílo... nebo mlč |
26.01.2007 15:32
way
|
tulák napsal(a): Yfča napsal(a): Buď konkrétní: kdo, kdy, jaké dílo... nebo mlč prečo?
pýtam sa, čo robíte..to je tvoja odpoveď?
nebo mlč:)))rozkaz:)) |
26.01.2007 16:08
Lucija
|
To fakt? Potom asi neuznavam klasikov alebo koho, lebo takmer nad ziadnym dielom neplesam :) |
26.01.2007 16:12
way
|
ja som toho už prečítala..mám v krvi, žáčka, peterku, šimona, sýsa, ginberga
a toto tam čítam, a je mi z toho zle..ale nebudem bonzovať..asi na to kašlem |
26.01.2007 16:14
Atalanta
|
Tak to byla teda diskuse uplne na houby, ne? |
26.01.2007 16:14
Lucija
|
No, aspon si hadam dotycneho trosku postrasila. |
26.01.2007 16:15
way
|
Atalanta napsal(a): Tak to byla teda diskuse uplne na houby, ne? no, jedine stanislav mi dal radu, ktorá síce nie je pre mňa nová, ale dal...že? |
26.01.2007 16:17
way
|
Lucija napsal(a): No, aspon si hadam dotycneho trosku postrasila. to je ten problém, že keď nmôžeš dokázať, nemôžeš ani povedať..
ale to mám pri každom jednom diele od neho, pokiaľ to ovšem nieje onen nejaký dotyčný starý profík..
raz som mu aj napísala do správy, že poznám konkrétne to dielo v slovenčine ..nereagoval |
26.01.2007 16:33
tulák
|
to seš vážně divná, co chceš slyšet
narazil li bych na nějaký dílo co znám, vyhledal ho
opsal bych ho spolu se zdrojem
a pod něj dílo který sem na liteře našel
ať si ostatní udělaj obrázek
kecání naprázdno nemá smysl |
26.01.2007 16:34
Yfča
|
way napsal(a): ja som toho už prečítala..mám v krvi, žáčka, peterku, šimona, sýsa, ginberga a toto tam čítam, a je mi z toho zle..ale nebudem bonzovať..asi na to kašlem Já si myslím, že takové vykuky je třeba nabonzovat! Nevidím v tom nic negativního - právě naopak. Před časem jsem tady také objevila "autora", který vydával za svá cizí díla a klidně se nechal chválit od ostatních... Tož, tak jsem mu pod díla napsala odkazy na originály dílek a práskla jsem ho adminovi. Zloděj tady podle mne nemá co dělat... |
26.01.2007 16:37
way
|
tulák napsal(a): to seš vážně divná, co chceš slyšet
narazil li bych na nějaký dílo co znám, vyhledal ho
opsal bych ho spolu se zdrojem
a pod něj dílo který sem na liteře našel
ať si ostatní udělaj obrázek
kecání naprázdno nemá smysl takže fajn, asi to tak treba urobiť |
26.01.2007 17:08
Atalanta
|
to bych rekla |
26.01.2007 17:26
way
|
lenže zvyčajne sú to celky poskladané..napr. z Heviera i Feldeka..o básni podľa Ginsberga, ktorá už ráno pred štvrtou chodí po byte a počúva zvuky..a bla bla..ale to už som príliš konkrétna..nechám tomu pokoj..
a budem čítať radšej knižky
majte sa |
26.01.2007 17:30
tulák
|
škoda
takhle pak vypadáš tak trochu kravičkově
zavidějící záplavy vavřínů
promiň |
26.01.2007 18:00
way
|
tulák napsal(a): škoda
takhle pak vypadáš tak trochu kravičkově
zavidějící záplavy vavřínů
promiň je mi to jedno:)) |
26.01.2007 18:22
Pomerančová
|
dilo ktere by bylo prokazatelne opsane a vydavane za vlastni porusuje autorska prava a je treba to resit. pokud zdroj alespon tusis, da se dohledat, treba pres google, popripade s pomoci nekoho. dilo ktere je poskladane z kusu jinych del doslova prevzatych bez vlasnti nvence dtto, mylsim (pokud se mylim nebo se dopousitm nepresnosti, opravte me prosim nekdo)
pokud jde ne o doslovny prepis, ale o pouziti podobnych basnickych prostredku, podobny styl, je uz situace slozitejsi
pokud ti nejake dilo jen neco pripomina, mas pocit ze uz jsi to cetla, ale nevis a nedopatrala ses co a kde, prijde mi tahle diskuse na nic - prilis spekulativni
ale zminujes konretni autory, ktere ten nebo ta Ixs vykradaji - tedy si tim musim byt jista, jinak bys to nepsala - proc tedy nejdes jeste dal? nedas odkazy na dila kde se to deje s odkazy na puvodni zdroj, ktery je vykradan?
v tomhle zcela souhlasim s Yfcou a myslim ze i s tulakem
|
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|