Téma #399 |
Autor: | Wicker man |
Fórum: |
Datum publikace: | 14.01.2007 08:51 |
Počet návštěv: | 2164 |
Počet názorů: | 87 |
Jak tipujete? |
Na základě čeho tipujete díla? Dáte tip někomu kdo dává tipy vám, ikdyž se vám jeho dílo až tak nelíbí? Dáte tip někomu, jehož díla se vám většinou líbí, ale to konkrétní moc ne? Nebo tipujete vždy "spravedlivě" a dáváte tip jen dílům u kterých si myslíte, že si ho zaslouží? |
|
Názory |
16.01.2007 09:46
Shari
|
vieš, keď si prečítam niečo bez hlavy a päty,
nevybehanej šestnástke skúsim vecne povedať čo jej nevyšlo, a povzbudiť ju v tom čo jej vyšlo.
Ale takého Sirala pošlem rovno do hája :o) |
16.01.2007 10:05
Cekanka_ucekana
|
no já nevim, muj názor je, že by se mělo hodnotit dílo bez ohledu na autora když si přečteš knížku, taky tě nezajímá, kolik je autorovi a jak je vypsanej, hodnotíš jen to, jak se ti to četlo, jestli to pro tebe bylo zajímavý a co ti na tom vadilo já bych nezohledňovala autory podle věku a vypsanosti popravdě mě děsně sere, když někdo nedá tip a napíše tam, že kdybys byl nevypsaná šestnáctka, tak bych ti ho dal, ale od tebe se čeká víc, Sirale měli by ti bejt všichni na jedný startovní lajně a nesrovnávat autory podle věku a vypsanosti, ale podle úrovně a kvality děl když už jenže tady se stejně podle kvality neposuzuje, tady se jede podle fanklubů
ne kvůli tomu blbýmu tipu, ale proč se pde mě čeká něco víc? ta šestnáctka píše třeba pět let a já tři roky, tak kde je ta startovní čára a proč |
16.01.2007 10:12
Cekanka_ucekana
|
když si přečtu něco od Cimrboye, tak mu dám tip proto, že je to dobrý i v konkurenci vypsanejch fixek :-)))))
a ode mě myslim všeobecně starší ročníky :-))))) třeba babička v důchodu najednou nemá co dělat a začne psát....no jo, jenže to je babička v důchodu, to se taky bude zohledňovat :-))))) vlastně tady se taky jede na produktivní věk :-))))) |
16.01.2007 10:20
Shari
|
ok, beriem, máš pravdu :) |
16.01.2007 10:28
Cekanka_ucekana
|
ono by to bylo fakt nejspravedlivější anonymní :-) ale to asi neni reálný |
16.01.2007 10:29
Shari
|
myslím, že v tomto smere asi po spravodlivosti netúžim.. :)
úplne si vystačím s miernou snahou o objektivitu ;) |
16.01.2007 10:37
Cekanka_ucekana
|
no já to furt beru v kontextu celý Literry, v kontextu celý Literry to je prostě neuhlídatelnej bordel, ve kterým se nedá orientovat, myslim ty tipy, když sem přijdu prvně a budu si chtít něco fakt dobrýho a udoudim, že to, co má nejvíc tipů bude fakt dobrý, tak to nemusí bejt tak úplně pravda, může to bejt prostě jenom nejukecanější a nejpodlejzavější autor vim to podle sebe, když jsem začala chodit na Písmáka, tak jsem byla nejukecanější a četla jsem všecko, věnovala jsem tomu večkerej čas, bavilo mě to. Když s lidma mluvíš a¨seš oblíbenej, dávaj ti tipy automaticky, když díla čteš a hodnotíš, taky tě čtou a hodnotěj, časem na to přijdeš a buďto toho začneš využívat, nebo tě to přestane bavit |
16.01.2007 10:43
Shari
|
myslím, že tu človek rýchlo príde na to, že to čo je najviac otipované, vonkoncom nemusí byť najlepšie.
Čítam zväčša zaradom, a keď nemám čas tak sa venujem len avízam.
A bordel je všade, kde nie je totalita :)
ale je fakt lepšie držať to bližšie ku strane tvorivého chaosu, ako k zradným hlbočinám. |
16.01.2007 11:14
Cekanka_ucekana
|
já jsem taky pro tvořivou demokracii a ať se v tom každej zorientuje dám, ono stejně dokonalý nebude nikdy nic |
16.01.2007 11:23
Shari
|
a dokonalosť ako taká je nudná |
16.01.2007 11:25
Cekanka_ucekana
|
správně :-))) v nedokonalosti je síla :-) |
16.01.2007 14:57
Faun
|
Uznávám, že speciálně Čekance dávám tipy jen u těch jejích děl, který jsou nad jejím průměrem. A její průměr je výš než průměr Literry. Takže: jsem nespravedlivej. Tam, kde bych jinýmu tip dal, Čekance ho nedám. Ano, mám na ní jinej metr. Ale ona sama dobře ví ( a já to vím, že to ví), že to má svůj spravedlivě nespravedlivý důvod. Považuju jí za skvělou autorku, která na Liteřře už ani další popularitu nepotřebuje - i tak už jí tu čtou všichni.
Nemám tedy na všechny stejnej metr, ale je to metr můj! |
16.01.2007 15:05
Cekanka_ucekana
|
Faun napsal(a): Uznávám, že speciálně Čekance dávám tipy jen u těch jejích děl, který jsou nad jejím průměrem. A její průměr je výš než průměr Literry. Takže: jsem nespravedlivej. Tam, kde bych jinýmu tip dal, Čekance ho nedám. Ano, mám na ní jinej metr. Ale ona sama dobře ví ( a já to vím, že to ví), že to má svůj spravedlivě nespravedlivý důvod. Považuju jí za skvělou autorku, která na Liteřře už ani další popularitu nepotřebuje - i tak už jí tu čtou všichni. Nemám tedy na všechny stejnej metr, ale je to metr můj! no jo, já to nemyslela zle a jakože proti tobě :-) zase jsem řekla, že to je jediný, co považuju za smysluplný, když mi přátelé ten tip NEDAJ :-) navíc já si myslim, že dokud tady člověk nosí kůži na trh proto, aby dostával tipy, tak si je zaslouží :-) ale když to beru jakože je tady nějaká Literra, jako množina autorů, plus a zároveň, jako množina čtenářů, plus a zároveň, jako množina kritiků, tak si prostě nemůžu pomoct, ale prostě by kritici měli tipem dopotučovat čtenářům díla, která stojí za přečtení a ne ipem podporovat autora jako jedince :-) |
16.01.2007 15:24
Faun
|
Ale já chci tipem podporovat jedince ( autora), chci ho podpořit k dalšímu psaní, který stojí za přečtení. Tobě dávám tip tam, kde si myslím, že stojí za to, abys napsala něco dalšího , "podobného". U dílek, který jsou pod Tvým průměrem ( byť Tvůj průměr může být vysoko nad průměrem Literry) tipy nedávám protože Ti tím chci dát najevo, abys takovými dílky nemrhala časem a psala "pořádně".
A tento můj postup upaltňuji obecně na všechny své oblíbené autory! Aby si někdo nemyslel, že jde jen o nějakou "Čekanku" :-))
A ono stačí když se čtenář tipy nasměruje na jedno jediný povedený dílko autora a pak si určitě přečte i jeho starší tvorbu. Aspoň u mě to tak je. |
16.01.2007 15:32
Cekanka_ucekana
|
Faun napsal(a): Ale já chci tipem podporovat jedince ( autora), chci ho podpořit k dalšímu psaní, který stojí za přečtení. Tobě dávám tip tam, kde si myslím, že stojí za to, abys napsala něco dalšího , "podobného". U dílek, který jsou pod Tvým průměrem ( byť Tvůj průměr může být vysoko nad průměrem Literry) tipy nedávám protože Ti tím chci dát najevo, abys takovými dílky nemrhala časem a psala "pořádně". A tento můj postup upaltňuji obecně na všechny své oblíbené autory! Aby si někdo nemyslel, že jde jen o nějakou "Čekanku" :-)) A ono stačí když se čtenář tipy nasměruje na jedno jediný povedený dílko autora a pak si určitě přečte i jeho starší tvorbu. Aspoň u mě to tak je. stejně jsem přesvědčená, že by to tak bejt nemělo :-))))) ale starýho psa..... :-))) a navíc, i Literra potřebuje svoje maskoty :-))))) no já bych to shrnula :-) je to prostě tak, jak to je, Faun je jen jeden a zbytek je na každým jednotlivci :-))))) |
16.01.2007 16:19
adammi
|
Nie som kritik,takže tip dam tam ,kde sa mi pozdáva ,alebo ma osloví tvorba.V tom sme každy iný.Niekomu sa pačí modrá,inému ružová. |
16.01.2007 16:24
Cekanka_ucekana
|
adammi napsal(a): Nie som kritik,takže tip dam tam ,kde sa mi pozdáva ,alebo ma osloví tvorba.V tom sme každy iný.Niekomu sa pačí modrá,inému ružová. ale to je v pořádku, nikdo přece po tobě nechce nic jinýho :-) |
19.01.2007 12:21
way
|
.........fajn
zaujímala by ma otázka, ktorou sa asi veľmi nikto nezaoberá..
a síce, pomer počtu udelených a obdržaných tipov ..
..mám pocit, že to nejako spolu súvisí:-)
a pekný deň, prepáčte, že ruším |
19.01.2007 15:28
adammi
|
Niekto tipuje všetko,iný iba to čo ho zaujíma a ďalší iba tipuje a svoje diela tu nema.Takže ten pomer je rôzný. |
19.01.2007 16:33
Faun
|
way napsal(a): .........fajn
zaujímala by ma otázka, ktorou sa asi veľmi nikto nezaoberá..
a síce, pomer počtu udelených a obdržaných tipov ..
..mám pocit, že to nejako spolu súvisí:-)
a pekný deň, prepáčte, že ruším Já věřím tomu, že jsou tu tací, kteří si poměr tipů opravdu "hlídají". Je ale zbytečné se nad tím nějak pozastavovat a hloubat. Je to každého věc. A navíc jsou autoři, kteří téměř nikoho jiného nečtou ( tak třeba Čekanka). A mají k tomu různé důvody. Čekanka například tvrdí, že nechce být ovlivňována tvorbou jiných - ale ve skutečnosti je to její lenost.
Někdo zase nemá na důkladnější četbu jiných prostě čas. Je to ale hlavně jedno, aspoň mně určitě. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|