Téma #356
Autor:stanislav
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:14.12.2006 15:45
Počet návštěv:4551
Počet názorů:285

Tohle tu zneviditelnili. (Obnoveno: 2006-12-18 12:01:17)
Se sem člověk v dobré víře, že si zas s někým pokecá nebo tak, podívá a ono tohle:

Pro porušování pravidel serveru byl uživateli eliah bruno z rozhodnutí admina dočasně zablokován přístup včetně alternicků a IP adresy. Důvody tohoto rozhodnutí byly k dalšímu řešení předloženy Radě LiTerry.

"a) Je Konvalina soudružka komunistka?"

Sakra, jak tohle souvisí s publikováním na literárním serveru?

Také mám otázky:

a) Budeme tady také řešit třeba, kdo je homosexuál?

b) Nebo kdo je Žid?

c) Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Pokusím se vám napovědět - jedině přes moji mrtvolu!

Autora tímto vyzývám, aby to do 48 hodin sám smazal a dokonce po něm ani nechci, aby se Konvalině omluvil.

V opačném případě to po stanovené lhůtě smažu sám a upozorňuju, že lidé, kteří se tady budou takto chovat, budou mít v první řadě se mnou velký problém.

A Mario, ještě jednou se tady do někoho hnusně navezeš a slibuju ti zákaz přístupu na 3 měsíce.

Konec citace.

Co tímhle ten člověk sleduje? Pořád někoho umravňovat a vyhazovat?    
Kdo proboha chtěl Vladimíra za šéfika serveru? 

Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Názory
15.12.2006 13:25
Repulsion
Ale  Vláďovi avi nešlo, tak si to asi odkliknul. Někdo mu asi poslal avi schválně...
15.12.2006 13:32
Gerzon
Repulsion napsal(a):
Mně se nezdá, že by se Bruno choval jako malý kluk. Jestli je pravda, co mi napsal, pak Wopi udělal něco, co Bruno považuje za velice opvrženíhodné.
Nevím, co si B. a W. kdy udělali a je mi to celkem fuk. Nemám žádné povědomí o naznačovaných událostech, vím jen to, že B. byl sprostý a dostal za to přes ruku. A tak to má být. Zbytek ať si B. a W. dořeší mezi sebou, my dva ani Literra v tomto sporu nemáme co dělat.

Repulsion napsal(a):
A ještě jeden příměr si dovolím: V policejním státě jsou zákony, za jejichž porušení tě můžou třeba i zastřelit bez soudu. V právním státě má každý právo na nestranný proces a obhájce, jsou mu přiznány polehčující okolnosti. Bohužel, tady to, pokud jde o to blokování, zatím připomíná spíš stát policejní.
Promiň, tvůj příměr kulhá. Akt policejního státu má na dotyčného fatální důsledky, význmaně zasáhne do jeho života nebo ho dokonce ukončí. B. se nic takového neděje, jen prostě nějakou dobu nesmí na Literru. Polehčující okolnosti byly vzaty v úvahu, B. nebyl vyloučen hned, byl napřed varován. Přesto v jednání pokračoval s plným vědomím, že za to bude vyloučen. Ergo kladívko, může si za to sám.

Repulsion napsal(a):
A pokud jde o ty emoce, mluvíš jako Vulkán :o)). Kdepak. Emociální stabilita je součástí genetické výbavy člověka. Ovládání se sice dá to jisté míry nastrénovat, ale i tak výbošnější člověk nakonec vždycky vybuchne, když něco překročí únosnou mez. A výbuch bude tím silnější, čím víc se předtím ovládal.
Plně rozumím tomu, co chceš říci, ale z praktického hlediska je to neuplatnitelné. Mají snad admin a rada kvalifikaci a možnosti posuzovat genetickou výbavu každého z nás? Nemají. Musí jen v omezeném čase rozhodnout, jestli mají nějakého sprosťáka nechat nadávat dál nebo ne. A je to velmi nevděčné, protože ať rozhodnou jak rozhodnou, vždy jim za to někdo vynadá (nadávač nebo postižený).
15.12.2006 13:37
Repulsion
Já nevím - Totem znáš, ne? Určitě víš, jak se tam ve fórech vyjadřuje třeba takový Boris Cvek. A nikdo ho nevyhazuje. Jsme tady většinou samí dospělí lidé, myslím, že nějaké to sprosté slovo snesem. Vyhazování mi připadá prostě hodně slaboduché, no.
15.12.2006 13:38
Gerzon
malá mikve napsal(a):
vím, co se mi snaži vittorio říct a vím, co se mi snažíš říct ty, ale to neví všechno co se v tý polívce vaří, ono v ní plave ještě něco jinýho a to něco jinýho je zahaleno tajemstvím. Kdo se pustí do polívky, když mu zavážeš oči a řeknež mu: jez, je to bobrý...každej chce vidět, co jí, aby v tom neplaval třeba nějakej šváb.
Takže zahalené tajemství? Platí tu, myslím, stará dobrá zásada - buď věc konkrétně pojmenuj, nebo o ní pomlč. Více se k tomu říci nedá.
15.12.2006 13:51
kuřecí hovínko
Vladimír Ochrana napsal(a):
Lidi, prosím vás, neposílejte mi pořád další avíza, myslím si, že jsem tady řekl vše, co bylo třeba, už mě ty vaše dohady fakt nebaví.

Souhrn:

1/ Eliahovu blokaci jsem oznámil a snad i nějakým způsobem vysvětlil.

2/ Mariovi Cz., který je momentálně nepřítomen pro nemoc, napíšu osobní zprávu a pokusím se to s ním vyříkat "mezi čtyřma očima či dvěma monitory".

Howg.
myslíš to oznámení o blokaci, kde je zamknuta diskuze?

Dnes jsem od něj na svůj účet obdržel zprávu, cituji:

"jak se máš ty pičo zakomplexovaná ..."

dnes? podotýkám, že e.b má zablokovaný přístup na literra z cele české republiky sakumprdum všecky účty...o tom admin neví?
nepopírám, že vulgární vyjadřování bruna nemusí sednout každýmu, nepopírám, že mnohé může urazit, znechutit...je to prostě držka sprostá...ale není hlupákem a nemá naturel k tomu, aby na účty posílal nicneříkající vulgární věty, jen tak...jakože ráno vstanu a pošlu třem lidem zprávu, že jsou zakomplexovaný piči...no to bude prdel...

já vím, je to jedna poprděná věta...ale..
citace by měla být nějakým způsobem doložitelná, její původ, pravost...
takhle to vypadá spíš jako úmysl přitížit...zrovna tak by neměly být vytrhávané z kontextu...a tak
a musej se zamykat diskuze?...proč pořád nějakej diktát?

15.12.2006 13:57
vittorijo
kuřecí hovínko napsal(a):
Lidi, prosím vás, neposílejte mi pořád další avíza, myslím si, že jsem tady řekl vše, co bylo třeba, už mě ty vaše dohady fakt nebaví.

Souhrn:

1/ Eliahovu blokaci jsem oznámil a snad i nějakým způsobem vysvětlil.

2/ Mariovi Cz., který je momentálně nepřítomen pro nemoc, napíšu osobní zprávu a pokusím se to s ním vyříkat "mezi čtyřma očima či dvěma monitory".

Howg.
myslíš to oznámení o blokaci, kde je zamknuta diskuze?

Dnes jsem od něj na svůj účet obdržel zprávu, cituji:

"jak se máš ty pičo zakomplexovaná ..."

dnes? podotýkám, že e.b má zablokovaný přístup na literra z cele české republiky sakumprdum všecky účty...o tom admin neví?
nepopírám, že vulgární vyjadřování bruna nemusí sednout každýmu, nepopírám, že mnohé může urazit, znechutit...je to prostě držka sprostá...ale není hlupákem a nemá naturel k tomu, aby na účty posílal nicneříkající vulgární věty, jen tak...jakože ráno vstanu a pošlu třem lidem zprávu, že jsou zakomplexovaný piči...no to bude prdel...

já vím, je to jedna poprděná věta...ale..
citace by měla být nějakým způsobem doložitelná, její původ, pravost...
takhle to vypadá spíš jako úmysl přitížit...zrovna tak by neměly být vytrhávané z kontextu...a tak
a musej se zamykat diskuze?...proč pořád nějakej diktát?
nepochybujem o tom ze bruno je inteligentny ale nepochybujem ani o tom ze admin nepotrebuje elijaskovi pritazovat

ale ta diskusija by sa otvorit mohla, uz len zo zvedavosti, ak to samozrejme nepritireci tomu kodeksu
15.12.2006 14:07
Pomerančová
Lidi, prosím vás, neposílejte mi pořád další avíza, myslím si, že jsem tady řekl vše, co bylo třeba, už mě ty vaše dohady fakt nebaví. Souhrn: 1/ Eliahovu blokaci jsem oznámil a snad i nějakým způsobem vysvětlil. 2/ Mariovi Cz., který je momentálně nepřítomen pro nemoc, napíšu osobní zprávu a pokusím se to s ním vyříkat "mezi čtyřma očima či dvěma monitory". Howg.
myslíš to oznámení o blokaci, kde je zamknuta diskuze? Dnes jsem od něj na svůj účet obdržel zprávu, cituji: "jak se máš ty pičo zakomplexovaná ..." dnes? podotýkám, že e.b má zablokovaný přístup na literra z cele české republiky sakumprdum všecky účty...o tom admin neví? nepopírám, že vulgární vyjadřování bruna nemusí sednout každýmu, nepopírám, že mnohé může urazit, znechutit...je to prostě držka sprostá...ale není hlupákem a nemá naturel k tomu, aby na účty posílal nicneříkající vulgární věty, jen tak...jakože ráno vstanu a pošlu třem lidem zprávu, že jsou zakomplexovaný piči...no to bude prdel... já vím, je to jedna poprděná věta...ale.. citace by měla být nějakým způsobem doložitelná, její původ, pravost... takhle to vypadá spíš jako úmysl přitížit...zrovna tak by neměly být vytrhávané z kontextu...a tak a musej se zamykat diskuze?...proč pořád nějakej diktát?
no v tom oznameni je napsane:
 "Předkládám podnět z moderátorského fóra"
tedy to dnes je zrejme citace, nikoliv  dnesni dnes ale tehdejsi dnes
15.12.2006 14:10
kuřecí hovínko
vittorijo...označovala jsem snad admina za původce té věty?že on chce eliaskovi přitížit? někdo to mohl poslat ...udělat nick asi něco jako ja_eliasek není zase až tak těžký...
15.12.2006 14:12
Vladimír Ochrana
Repulsion napsal(a):
Diskuse vždycky posílá avíza všem. Je to tak schválně. Kdo už nemá o debatu zájem, musí si kliknout na "nesledovat téma"
jo, jo, došlo mi to hned, co jsem ten názor odeslal
už mám překliknuto, úsměv
15.12.2006 14:22
vittorijo
vittorijo...označovala jsem snad admina za původce té věty?že on chce eliaskovi přitížit? někdo to mohl poslat ...udělat nick asi něco jako ja_eliasek není zase až tak těžký...
vjem vjem.. poznas elijaska lepsje takze toto sa neodvazim hodnotit.. berjem to
15.12.2006 14:27
Vladimír Ochrana
ad kuřecí hovínko:

1/ v tom zamčeném oznámení je jasně napsáno, že se jedná o oznámení, nikoliv o diskuzi - restriktivní opatření bylo uplatněno a žádná diskuze na něm nyní nic nezmění

2/ za sebe mám pocit, že jsem poslední dny na to téma tady diskutoval víc než dost

3/ to oznámení jsem tam vložil já a je mým právem diskuzi pod ním zamknout, mimo jiné i proto, že už dávno běží o tomhle diskuze zde a nechápu proč by měla být paralelně vytvořena další

4/ nemám dojem, že by ti někdo zakazoval založit si další diskuzi na toto téma, máš-li tu potřebu, takže nevím, o jakém omezování tady vlastně mluvíš

5/ ano, myslel jsem to oznámení o blokaci, kde je zamčena diskuze

6/ "dnes" je skutečně citace a znamená tehdejší dnes - podotýkám, že ta soukromá zpráva, kterou jsem dostal, nebyla důvodem brunovy blokace, byla pouze důvodem k tomu, že jsem jej zablokoval dočasně dřív než Rada serveru odsouhlasila restrikci na jeden měsíc (tohle všechno jsem tady ovšem už psal). Důvodem bylo jeho chování, které předcházelo.
Možná vám to může připadat bezpředmětné, ale prostě věci se mají tak, že dokud budu adminem, tak nikdo nebude beztrestně nadávat moderátorům do zkurvysynů, ať se vám to líbí nebo ne. Kdyby totéž udělal moderátor brunovi, nebyl by dnes už moderátorem.

7/ nikdo si nemůže udělat nick "eliah bruno", protože systém nastavení serveru to nedovoluje - žádný nick se tady nemůže objevit dvakrát, dokonce ani ty smazané nemohou mít stejnojmenné kopie

8/ ještě nějaký dotaz?
15.12.2006 14:28
kuřecí hovínko
pomeračová...připouštím tvou možnost...ale v tom případě je trochu zavádějící dělení textu na modrou a černou část
15.12.2006 14:29
Hluk Malér
ad8/ jo, proč to neuděláš (te) jako na totemu (odpadkový koš) a diskuse by nebyla.
15.12.2006 14:31
Vladimír Ochrana
ten text byl překopírován z fóra Rady LiTerry, nehrál jsem si záměrně s barvičkama - jejich původní podoba měla znamenat toto

a) černá - můj komentář
b) modrá - kopie z moderátorského fóra
c) červená - citace brunova výroku ze soukromé zprávy na moji adresu (nebo adresu admina, teď nevím a je to jedno, identity adminů nejsou tajné)
15.12.2006 14:31
Vladimír Ochrana
Hluk Malér napsal(a):
ad8/ jo, proč to neuděláš (te) jako na totemu (odpadkový koš) a diskuse by nebyla.
protože jsme LiTerra, nikoliv Totem
15.12.2006 14:34
Hluk Malér
a eště: lezu-li na net, musim bejt ready na to, že po mě někdo vystartuje ať z toho či onoho důvodu. Kdo neni a pak brečí, je mi ho líto.
15.12.2006 14:37
vittorijo
Hluk Malér napsal(a):
a eště: lezu-li na net, musim bejt ready na to, že po mě někdo vystartuje ať z toho či onoho důvodu. Kdo neni a pak brečí, je mi ho líto.
nehapem
15.12.2006 14:37
Repulsion
Hluk Malér napsal(a):
Promiň, Vláďo, ale to je hloupý „argument“.
15.12.2006 14:38
Vladimír Ochrana
Hluk Malér napsal(a):
Trochu to zgeneralizuju - pustím-li svoji dceru na dětský literární server, musím přece počítat s tím, že tam budou manipulující pedofilové, tak proč vlastně někdo zkoumá, jak vedení onoho serveru zajištuje, aby nedocházelo k excesům. Tokhle nějak jsi to myslel?

Tady nikdo nebrečí. Tady jsou jenom jasně vytýčené hranice a někdo tady říká, že za tu čáru holt cesta nevede.
15.12.2006 14:38
Hluk Malér
Hluk Malér napsal(a):
uááááááááááááááááá, tos vopsal od Kim Ir Sena, ne to je góóóóóól, tak tam to funguje, ale my si znich příklad nevemem.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.