Téma #356
Autor:stanislav
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:14.12.2006 15:45
Počet návštěv:4552
Počet názorů:285

Tohle tu zneviditelnili. (Obnoveno: 2006-12-18 12:01:17)
Se sem člověk v dobré víře, že si zas s někým pokecá nebo tak, podívá a ono tohle:

Pro porušování pravidel serveru byl uživateli eliah bruno z rozhodnutí admina dočasně zablokován přístup včetně alternicků a IP adresy. Důvody tohoto rozhodnutí byly k dalšímu řešení předloženy Radě LiTerry.

"a) Je Konvalina soudružka komunistka?"

Sakra, jak tohle souvisí s publikováním na literárním serveru?

Také mám otázky:

a) Budeme tady také řešit třeba, kdo je homosexuál?

b) Nebo kdo je Žid?

c) Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Pokusím se vám napovědět - jedině přes moji mrtvolu!

Autora tímto vyzývám, aby to do 48 hodin sám smazal a dokonce po něm ani nechci, aby se Konvalině omluvil.

V opačném případě to po stanovené lhůtě smažu sám a upozorňuju, že lidé, kteří se tady budou takto chovat, budou mít v první řadě se mnou velký problém.

A Mario, ještě jednou se tady do někoho hnusně navezeš a slibuju ti zákaz přístupu na 3 měsíce.

Konec citace.

Co tímhle ten člověk sleduje? Pořád někoho umravňovat a vyhazovat?    
Kdo proboha chtěl Vladimíra za šéfika serveru? 

Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Názory
15.12.2006 12:53
vittorijo
"Sakra, lidi mají přece také své emoce. Ty je nutné respektovat stejně, jako jejich názory."

STALE SA PYTAM: MAJU NA TAKETO EMOCIJE A NAZORY PRAVO FSETCI ALEBO IBA TALENTOVANI???
15.12.2006 12:53
vittorijo
"Sakra, lidi mají přece také své emoce. Ty je nutné respektovat stejně, jako jejich názory."

STALE SA PYTAM: MAJU NA TAKETO EMOCIJE A NAZORY PRAVO FSETCI ALEBO IBA TALENTOVANI???
15.12.2006 12:56
Vích
Gerzone chodit si na literární server dokazovat, že je člověk dospělej, to je taky nápad! nejsi malej?
15.12.2006 12:56
vittorijo
Repulsion napsal(a):
Já jsem napsal něco jiného - že mi je podezřelého, že problémy tu má obvykle někdo, kdo svým talentem vysoce převyšuje ostatní. Jestli nechápeš, kam tím mířím, snad ti pomůže tento citát: "Vyskytne-li se na světě opravdový génius, všichni hlupci světa se proti němu spolčí."
podozrive to byt mvoze, ale nemyslim ze takato konspiracna teorija je momentalne aktualna
15.12.2006 12:57
myšák
...jsem dění nesledoval... nevím co eliáš proved a proč to všechno
a váhám.... jen obecně - souhlasím s malou mikví - ano tohle je literární servr a eliáš sem patří, čím víc výraznějších jedinců, tím líp, šedivost a podprůměr je zhouba... ale na druhou stranu, už jsem tady za ten rok zachytil pár jedinců, co naprosto neliterárně a prvoplánově uráželi... kde je ta hranice mezi ještě ano a už ne, co je přijatelné, a pro koho, kdo si troufne tohle posuzovat... protože tady jsou lidi s naprosto odlišnými názory a představami a každý bude do krve hájit to svoje... nevím
Gerzon
Vladimír Ochrana napsal(a):
Gerzon napsal(a):
Ba ne, vstoupit do toho můžeš i teď, např. vysvětlit Brunovi, jakých chyb se dopustil, že byl potrestán za chyby svoje a ne někoho jiného a že tento trest neznamená, že ho zavrhujeme, ale jen to, že si tu chceme mít, ne ovšem jako sprosťáka, kterému je povoleno nadávat podle libosti. Na tyto věci není nikdy pozdě.
Bruna považuji za dostatečně inteligentního jedince na to, aby tohle věděl i bez nějakého vysvětlování.
Jasně, že to B. ví. Je ale důležité, aby věděl, že to tak vidí i jiní, a to i jedinci jemu blízcí.
vittorijo
inak stale mi to pripada tak ze vy tu hovorite o problemoch talentovanych a ja o tom ze sme si fsetci rovni (na talente v tomto ale nazalezi)
15.12.2006 12:59
vittorijo
Vích napsal(a):
Gerzone chodit si na literární server dokazovat, že je člověk dospělej, to je taky nápad! nejsi malej?
len rozmyslam nad tym kto si sem chodi co dokazovat..
15.12.2006 13:00
Repulsion
Mně se nezdá, že by se Bruno choval jako malý kluk. Jestli je pravda, co mi napsal, pak Wopi udělal něco, co Bruno považuje za velice opvrženíhodné.

A ještě jeden příměr si dovolím: V policejním státě jsou zákony, za jejichž porušení tě můžou třeba i zastřelit bez soudu. V právním státě má každý právo na nestranný proces a obhájce, jsou mu přiznány polehčující okolnosti. Bohužel, tady to, pokud jde o to blokování, zatím připomíná spíš stát policejní.

A pokud jde o ty emoce, mluvíš jako Vulkán :o)). Kdepak. Emociální stabilita je součástí genetické výbavy člověka. Ovládání se sice dá to jisté míry nastrénovat, ale i tak výbošnější člověk nakonec vždycky vybuchne, když něco překročí únosnou mez. A výbuch bude tím silnější, čím víc se předtím ovládal.
15.12.2006 13:02
Gerzon
Vích napsal(a):
Jsem natolik velký, že bych takovou otázku nikdy nepoložil. Připadal bych si jako člověk, který reaguje na poslední větu diskuze, aniž si přečetl, o co v diskuzi jde. Stačí ti tato odpověď? :-))
15.12.2006 13:05
vittorijo
Repulsion napsal(a):
Jak asi můžu Brunovi něco vysvětlovat, když tady není fyzicky přítomen? A já na něj žádný kontakt mimo Literru nemám. Kromě toho bych to stejně neudělal, dokud nevím, jak to bylo s tím Wopim. Za třetí jednat s někým po té, co byl zablokován, je o hodně těžší, protože je přirozeně naladěn o poznání negativněji. Navíc si myslím, že kdybych se Brunovi pokusil vysvětlit to, co navrhuješ, asi bych se se zlou potázal. Bruno není žádný malý kluk. Už skutečnost, že ho odsud vyhodili jako nějakého uličníka, se ho musela dost dotknout.
Víš Gerzone, jak jsi na tom se sociální inteligencí, to netuším. Ale že bys oplýval schopností empatie, to se mi zatím moc nezdá. Pořád dokola zdůrazňuješ pravidla a nutnost trestu za jejich porušování. Sakra, lidi mají přece také své emoce. Ty je nutné respektovat stejně, jako jejich názory. Určitě mi na to odpovíš, že dospělý člověk se musí umět ovládat. No, někdo to dovede lépe, někdo méně. Každopádně zablokovat někoho, kdo třeba oprávněně vypění, není podle mě dobrá cesta. Už proto, že, jak už jsem řek, se tím znemožní vyřešení daného konfliktu.
ale nepripada mi koser, ze tu vyzadujes empatiju a pritom mi MOMENTALNE ani elijah ani marijo nepripadaju ako zjarive pripady empatije.. PRECO BY MALI DOSTAVAT NJECO CO SAMI NEDAVAJU???

(ale o opaku sa necham velmi rad presvedcit)
15.12.2006 13:07
malá mikve
vittorijo napsal(a):
malá mikve napsal(a):
ty tu akoze teras rozvijas nejaku teoriju o nadrase "talentovanych individualit" alebo co? a o tom ze ti ostatni co im ani po kotniky nesjahaju ich potrebuju vystvat prec?...

vážený kolego, toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
vazena kolegine, takto som pochopil repulsionove prispevky, totizto mne to pripada tak ze vy tu ospravedlnujete to ze elijah alebo marijo sa spravali ako kreteni, tym ze maju "talent".. a pritom talent s tym nema nic spolocneho! pripada mi to tak ze kedze maju talent, mvozu sa chovat inak ako ostatni.. NEMVOZU!!!
podla mna skoro hocikto kto z hocijakeho dvovodu nebude publikovat na literre ju ochudobnuje, a je uplne jedno ci mi je simpaticky alebo nje

myslite si ze ti co maju "talent" maju aj vecsje pravo spravat sa k inym zle???

podla mna nje
...všimni si, že o "kreténech" mluvíš ty. Ne, nemyslím si, že by talentovaní měli požívat zvláštních privilegií, tím spíš ne, že se zdaleka neshodneme na tom, kdo jak velký talent má a kdo nikoliv. Takové hlasování tu myslím zatím neproběhlo a doufám ani neproběhne. Jinak o původu toho, proč došlo k dočasnému vyloučení Eliaha Bruna z těchto stránek nic nevím a povšimni si, že se k tomu nevyjadřuji, nemaje dostatek informací. Jen toho lituji. Tys zřejmě informován v tomto směru více, což tě nejspíš opravňuje k použtí výše zmíněných výroků
15.12.2006 13:10
Repulsion
Proč sem pleteš Mária? Kdo se tu baví o Máriovi? A Elijah samozřejmě nemůže být MOMENTÁLNÉ příliš empatický, když tady není. Navíc už mě to s Tebou, vittorijo, nebaví. Budu k Tobě stejně upřímný jako Ty ke mně: Připadáš mi jako idiot.
15.12.2006 13:14
vittorijo
malá mikve napsal(a):
vittorijo napsal(a):
malá mikve napsal(a):
ty tu akoze teras rozvijas nejaku teoriju o nadrase "talentovanych individualit" alebo co? a o tom ze ti ostatni co im ani po kotniky nesjahaju ich potrebuju vystvat prec?...

vážený kolego, toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
vazena kolegine, takto som pochopil repulsionove prispevky, totizto mne to pripada tak ze vy tu ospravedlnujete to ze elijah alebo marijo sa spravali ako kreteni, tym ze maju "talent".. a pritom talent s tym nema nic spolocneho! pripada mi to tak ze kedze maju talent, mvozu sa chovat inak ako ostatni.. NEMVOZU!!!
podla mna skoro hocikto kto z hocijakeho dvovodu nebude publikovat na literre ju ochudobnuje, a je uplne jedno ci mi je simpaticky alebo nje

myslite si ze ti co maju "talent" maju aj vecsje pravo spravat sa k inym zle???

podla mna nje
...všimni si, že o "kreténech" mluvíš ty. Ne, nemyslím si, že by talentovaní měli požívat zvláštních privilegií, tím spíš ne, že se zdaleka neshodneme na tom, kdo jak velký talent má a kdo nikoliv. Takové hlasování tu myslím zatím neproběhlo a doufám ani neproběhne. Jinak o původu toho, proč došlo k dočasnému vyloučení Eliaha Bruna z těchto stránek nic nevím a povšimni si, že se k tomu nevyjadřuji, nemaje dostatek informací. Jen toho lituji. Tys zřejmě informován v tomto směru více, což tě nejspíš opravňuje k použtí výše zmíněných výroků
tento server je hlavne o pismenkach, tak si pozorne pozrite pismenka a ich zoradenje do slov a vjet.. nikdy som nenapisal ze hocikto je kreten, napisal som ze sa chovali ako kreteni a to je rozdjel.. ale mozno som precitlively a to ze njekto njekomu nadava alebo ho inak dojebava (zasa sa hanbim za to slovo) tym ze je komunista atd. nesplna definiciju "chovat sa ako kreten"..

a ta otazka talentu.. to ci si o njekom myslim ze ma alebo nema talent nesuvisi s tym ci ho mam alebo nemam rad, ale s tym ci sa mi jeho tvorba paci.. mimochodom ani som nikdy nepovedal ze hocikto tu nema talent, necitim sa totiz dost povolany na to aby som to hodnotil, ty mas asi ovela vjac literarnych a zivotnych skusenosti aby si to sa takou istotou urcila.. je sa iba cudujem a pytam
15.12.2006 13:17
vittorijo
marija sem pletjem preto lebo to vzniklo na jeho diskusii ci je konvalina komunistka atd., tam sa ukazal aj on aj elijah..

a to slovo MOMENTALNE by si nemal brat zas az tak kratkodobo, myslel som "za tu dobu co ich na tomto serveri poznam", ale mozno su to super ludja a ja som iba vychytal blbu chvilku
15.12.2006 13:18
Vladimír Ochrana
Lidi, prosím vás, neposílejte mi pořád další avíza, myslím si, že jsem tady řekl vše, co bylo třeba, už mě ty vaše dohady fakt nebaví.

Souhrn:

1/ Eliahovu blokaci jsem oznámil a snad i nějakým způsobem vysvětlil.

2/ Mariovi Cz., který je momentálně nepřítomen pro nemoc, napíšu osobní zprávu a pokusím se to s ním vyříkat "mezi čtyřma očima či dvěma monitory".

Howg.

15.12.2006 13:18
malá mikve
Gerzon napsal(a):
malá mikve napsal(a):
... toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
Toto je server literární. To je pravda, ale není to celá pravda. Toto není jen server literární, ale i server KOMUNITNÍ. Znamená to, že ho obývá nějaká komunita. A každá lidská komunita má svoje pravidla, která jsou určena k tomu, aby lidi mohli spolu žít.

Nikdo nepochybuje o tom, že Bruno je talent. To, co se ti snaži vittorijo říci je to, že i ten největší talent, pokud chce být členem nějaké komunity, nesmí nikoho urážet. Nic neopravňuje sebenadanějšího jedince, aby jiným lidem nadával, aby byl na ně sprostý. A když už se sprostého chování dopustí, musí umět za to strpět přiměřený trest. O tom to je. JENOM O TOM TO JE.
...vím, co se mi snaži vittorio říct a vím, co se mi snažíš říct ty, ale to neví všechno co se v tý polívce vaří, ono v ní plave ještě něco jinýho a to něco jinýho je zahaleno tajemstvím. Kdo se pustí do polívky, když mu zavážeš oči a řeknež mu: jez, je to bobrý...každej chce vidět, co jí, aby v tom neplaval třeba nějakej šváb.
15.12.2006 13:19
vittorijo
Vladimír Ochrana napsal(a):
Lidi, prosím vás, neposílejte mi pořád další avíza, myslím si, že jsem tady řekl vše, co bylo třeba, už mě ty vaše dohady fakt nebaví.

Souhrn:

1/ Eliahovu blokaci jsem oznámil a snad i nějakým způsobem vysvětlil.

2/ Mariovi Cz., který je momentálně nepřítomen pro nemoc, napíšu osobní zprávu a pokusím se to s ním vyříkat "mezi čtyřma očima či dvěma monitory".

Howg.
vlaaaaaďo, ale mne to vzdy posle avizo fsetkym co sa zucasnili diskusije, tjes by som to racej poslal iba vybranym ludom (o:
15.12.2006 13:21
vittorijo
malá mikve napsal(a):
Gerzon napsal(a):
malá mikve napsal(a):
... toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
Toto je server literární. To je pravda, ale není to celá pravda. Toto není jen server literární, ale i server KOMUNITNÍ. Znamená to, že ho obývá nějaká komunita. A každá lidská komunita má svoje pravidla, která jsou určena k tomu, aby lidi mohli spolu žít.

Nikdo nepochybuje o tom, že Bruno je talent. To, co se ti snaži vittorijo říci je to, že i ten největší talent, pokud chce být členem nějaké komunity, nesmí nikoho urážet. Nic neopravňuje sebenadanějšího jedince, aby jiným lidem nadával, aby byl na ně sprostý. A když už se sprostého chování dopustí, musí umět za to strpět přiměřený trest. O tom to je. JENOM O TOM TO JE.
...vím, co se mi snaži vittorio říct a vím, co se mi snažíš říct ty, ale to neví všechno co se v tý polívce vaří, ono v ní plave ještě něco jinýho a to něco jinýho je zahaleno tajemstvím. Kdo se pustí do polívky, když mu zavážeš oči a řeknež mu: jez, je to bobrý...každej chce vidět, co jí, aby v tom neplaval třeba nějakej šváb.
som otvoreny fsetkym informacijam
15.12.2006 13:23
Repulsion
Diskuse vždycky posílá avíza všem. Je to tak schválně. Kdo už nemá o debatu zájem, musí si kliknout na "nesledovat téma"
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.