Téma #356
Autor:stanislav
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:14.12.2006 15:45
Počet návštěv:4570
Počet názorů:285

Tohle tu zneviditelnili. (Obnoveno: 2006-12-18 12:01:17)
Se sem člověk v dobré víře, že si zas s někým pokecá nebo tak, podívá a ono tohle:

Pro porušování pravidel serveru byl uživateli eliah bruno z rozhodnutí admina dočasně zablokován přístup včetně alternicků a IP adresy. Důvody tohoto rozhodnutí byly k dalšímu řešení předloženy Radě LiTerry.

"a) Je Konvalina soudružka komunistka?"

Sakra, jak tohle souvisí s publikováním na literárním serveru?

Také mám otázky:

a) Budeme tady také řešit třeba, kdo je homosexuál?

b) Nebo kdo je Žid?

c) Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Pokusím se vám napovědět - jedině přes moji mrtvolu!

Autora tímto vyzývám, aby to do 48 hodin sám smazal a dokonce po něm ani nechci, aby se Konvalině omluvil.

V opačném případě to po stanovené lhůtě smažu sám a upozorňuju, že lidé, kteří se tady budou takto chovat, budou mít v první řadě se mnou velký problém.

A Mario, ještě jednou se tady do někoho hnusně navezeš a slibuju ti zákaz přístupu na 3 měsíce.

Konec citace.

Co tímhle ten člověk sleduje? Pořád někoho umravňovat a vyhazovat?    
Kdo proboha chtěl Vladimíra za šéfika serveru? 

Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Názory
15.12.2006 11:43
vittorijo
Repulsion napsal(a):
S Eliahem se DÁ mluvit. Já ho zpočátku opravdu HODNĚ neměl rád (byl to vůbec první člověk, kterého jsem si zablokoval). Ale přesvědčil mě, přinutil změnit názor. Takže máš smůlu. Vy nehrajete na rovinu. Něco si tam šudláte, pak se tu s tím vytasíte. Jestli se Eliah do někoho navez neoprávněně, dejte mu možnost, ať se sám historicky znemožní. Když už i Diotima napíše, že se jí tady nezdá být všechno v pořádku, tak by se Tí mohlo rozsvítit. Kdybys trochu přemýšlel, tak by Ti došlo, že já vůbec nemám potřebu hájit kdejakého hulváta - koneckonců, když se zrovna Eliah navez neoprávněně do Wiki, byl jsem první, kdo se ozval. A takhle byste to měli nechat - ať se to přirozeně všechno usadí. Protože ono se to usadí. Ale asi jste příliš naočkováni břizovou doktrínou, že je vaší povinností chránit "citlivé dušičky". Hovno, wopi, hovno. Podceňujete zdravého ducha komunity, a to se vám nevyplatí.
Navíc tady pořád visí ta otázka - byl jsi původcem onoho konfliktu s Eliahem Ty, nebo nebyl?
hm.. momentalne nepatris k mne simpatickym ludom na tomto serveri (stejne tak i eliah), Repulsion, ale musim uznat ze toto ma njeco do seba
15.12.2006 11:45
stanislav
Gerzone, potíž je v tom, že ty něčemu říkáš hádání, ale ono se může jednat o vyjasňování věcí. tvé teorie o vlčí smečce mi přijdou od věci.

Literra na rozcestí není. Admin je Vladimír, majitel je Wopi, my s Repulsionem jsme uživatelé jako každý druhý. že se ozýváme, když někoho vylučují, neberu jako nějaké hádání, ale vyjádření našich názorů. že se tobě zdaj moc konfliktní, v tom asi máš pravdu.

že Bruna vyloučili, protože se nechoval košér, je fakt, který holt musíme přijmout. ale líbit se nám to povinně nemusí.
15.12.2006 11:48
vittorijo
Gerzon napsal(a):
Pánové, jste ve svých hádkách zakousnuti tak hluboko, že jste pro své okolí v podstatě nesrozumitelní. Mluvíte v jakýchsi symbolech, kterým ostatní nerozumí, jediné, co vnímají je to, že se hádáte. Hloupě, blbě, nedůstojně, odpudlivě. Je úplně jedno, kdo z vás měl kdysi v deluviu pravdu, protože teď už ji nemá nikdo z vás, jen kolem sebe šíříte jed, kvůli kterému zbytečně z Literry odcházejí lidé, a to i lidé talentovaní. Proto konstatuji:

- cenu každé komunity tvoří různorodost a to, jak spolu různě založení lidé dokáží vzájemně vycházet. Kdo tohle nechápe, je sociální blb, je sociálně méněcenný. Sociální inteligence, tedy to, jak umím a chci vycházet i s těmi, kteří jsou ode mně rozdílní, tvoří jádro komunitního jednání. Taková Konvalina (a užívám ji tu jen jako zástupný příklad za mnoho jiných), ať je jaká je, je pro komunitu stejně cenná jako stanislav, Wopi, Bruno a Repulsion, a možná i cennější, protože patří k lidem, kteří komunitu tmelí (jinými slovy - má vysokou sociální inteligenci). Útoky proti ní tady pořádají nebo se k nim přidávají jedinci s nízkou sociální inteligencí, která se projevuje nízkou mírou schopnosti tolerovat odlišné názory a modely jednání. Takové útoky jsou zpravidla motivovány závistí těch, kteří se nedokáží sociálně adaptovat vůči těm, kteří to dokáží

- talent ani literární úroveň nikoho neopravňují k tomu, aby se ve vztahu k jiným členům komunity choval jako prase. Právě to, že mezi sebou máme taková prasata bylo příčinou toho, že vznikl Kodex, moderátoři, blokování, zneviditelňování apod. a to jako prostředky k odsviňování. Když mezi námi nebudou působit prasata, nebudeme tyto prostředky potřebovat

- za obzvláště nechutné prasečí jednání prohlašuji pořádání veřejně přístupných hádek na pokračování, kterých jsme tu svědky. Pokud mají někteří členové komunity potřebu si něco vyříkat s jinými členy komunity, nechť si to vyříkají korektně (= bez toho, aby se diskuze zvrhávaly do vzájemného napadání), anebo ať si to vyříkají ve veřejně nepřístupných zprávách. Nikdo nemá právo zatahovat ostatní do takových hádek a otravovat tu svým nechutným jednáním prostředí. Platí to pro všechny bez ohledu na to, jak dlouho na Liteřře působí nebo jaké cítí mít o Literru zásluhy

- prasata, o kterých tu mluvím, mají v rámci naši komunity stejné postavení, jako "tvrdá jádra" v komunitách fotbalových fanoušků. Jsou to možná svým způsobem ti největší fanoušci, ale přesto musí odejít nebo se musí změnit, protože své fanouškovství projevují způsobem, který sám o sobě fotbalu i komunitě škodí. Teprve, když jsou vykázáni ze stadionů, přijdou místo nich noví fanoušci, kteří na fotbal přivedou i své rodiny atd. se všemi sociálními důsledky. Jestli si někdo myslí, že to pro naši komunitu neplatí, tak se fatálně mýlí, jsme na tom přesně stejně

- nebude mi vůbec líto, když taková prasata z Literry odejdou, do prostředí zbaveného prasat se vrátí nebo přijdou další lidé, kteří je mnohonásobně nahradí, a to nejen po stránce talentu, ale i po stránce sociální - komunitní. To je jediná možná cesta, kterou se Literra může vyvíjet, všechny ostatní povedou k zániku Literry. Ta buď zanikne úplně nebo se stane prostředím, ve kterém si bude donekonečna vyřizovat vzájemné účty několik málo sociálně postižených jedinců.

Dobrou noc.
AMEN.. zasa a este stale..
15.12.2006 11:50
Hluk Malér
doprdele co to tu kurva drát řešíte?????

Na totemu vyřešeno: Odpadkový koš a s odpadlíkem se nemluví, von paxkrotne - viz Felipe, proti kerýmu sou místní zlobilové roztomilí prvňáčci.

Ale ne, Písmák a Literra, tam se bude zakazovat, protože je víc ješitnosti než rozumu
15.12.2006 11:51
vittorijo
stanislav napsal(a):
milý Gerzone, tvé pravdy o sociálních blbech a sociálně pozitivní Konvalině jsou tvým náhledem, v rámci svých nepochybně úctyhodných úvah bys mohl pochopit, že kdo se chce o něčem dohadovat, má na to právo, stejně jako Konvalina na své zcela neupřímné ňuchňání, které kdekoho irituje. nikdo nikoho nenutí si tyto debaty číst, stejně jako nikdo nenutí nikoho sledovat debaty pod Konvaliny, tvými či někoho jiného dílky. je to zcela dobrovolné. když nemáš rád "hádky", tak se jich neúčastni. 

nějaké přdstavy o ideální komunitě jsou z ranku utopie, nikdy nemůže fungovat všechno podle představ jednoho člověka či malé skupinky, když je prostor otevřený jako tady, že tebe disgustují naše debaty, máš na to právo, stejně jako my máme právo si spolu v kolonce debaty debatovat. pokud vím, nikdo tě nenapadá, takže nevím, proč ty máš potřebu o někom tvrdit, že je sociální prase. 

ty chceš komunitu bez prasat. tak si z lidí prasata nedělej, a máš to. je to jednoduchý.
stanislave, si mi zo fsetkych tych co mi tu nje su simpatickí najsimpatickejsi, ale njekedy si fakt mimo
15.12.2006 11:52
kuřecí hovínko
Gerzon napsal(a):
kuřecí hovínko napsal(a):
mimochodem jedním ze znaků sociální inteligence je schopnost nějakým způsobem manipulovat s lidmi...
nechci sebou nechat manipulovat, nejdu na ruku servilním podšívkám, tato debata mi nepřijde ani vulgární ani zbytečná ani hloupá, blbá a odpudivá...naopak tvůj příspěvek, ač se záslužně snažíš o klid zbraní, mi přijde poněkud něšťastný
takže...kam si mám jít pro nálepku asociální prase?
To o té manipulaci jsem také někde četl. Myslím, že to bylo v sebraných spisech MUDr. Ratha.
uniká mi účel připomínky ratha
myslela jsem, že víš, o čem mluvíš, když zmiňuješ sociální inteligenci
15.12.2006 11:53
Repulsion
Těší mě, Gerzone, že mě považuješ za vůdčí osobnost LIterry, ale s tím o těch žlutých kartách nesouhlasím. Bezduché bazírování na pravidlech a vyhazování kvůli nějakému tomu vulgarismu, to je jedna z věci, které podle mě chod Literry dost negativně poznamenávají. Já naopak říkám, že pokud měl Bruno pocit, že na něj udělal Wopi nějaký podraz, měl právo říct mu hezky od plic, co si o něm myslí.

Gerzon napsal(a):
Bruno, pokud takové vysvětlení přijme, tak ho přijme jen od jemu nakloněné vůdčí osobnosti (Repulsiona), zatímco na Wopiho, mě nebo Konvalinu si je zase otevře hubu a tím si vyslouží červenou kartu.
Já jsem se svého času nabízel, že bych se pokusil podobné konfliktní situace řešit. Vedení serveru o to neprojevilo zájem a dokonce jsem byl některými lidmi osočen, že si chci pro sebe uzurpovat nějakou "funkci" (přestože jsem zdůrazňoval, že by s tím nebyly spojeny žádné pravomoci). Takže je mi líto. Já jsem kdykoliv ochoten pokusit se někoho uchlácholit - ale jenom za předpokladu, že daný proces bude spravedlivý. Wopi se tady poslední dobou vůbec nechová dobře. Sice sprostě nenadává, ale popichuje, kde může.
Osobně nemám pocit, že bych za Literru nesl nějakou odpovědnost. Koneckonců - teď jsem se tady nějaký čas skoro nevyskytoval, a nic se nestalo. Ale jo - záleží mi na ni. Je tady pár lidí, které mám rád. Proto taky remcám, kdykoliv se mi něco nelíbí. O nějakou úlohu vedoucího samce, nebo jak jsi to nazval, mi vůbec nejde.
15.12.2006 11:56
vittorijo
Repulsion napsal(a):
Nehodlám hodnotit chování výše uvedených celebrit, protože jsem je osobně neznal. Za to znám osobně Filipa Sklenáře (Libero) a Eliaha tak trochu z osobní korespondence. Takže vím, proč se Filip, chová, jak se chová. O Eliahovi toho vím méně, nicméně mu věřím, že když se nějak zachoval, měl k tomu dobrý důvod.

Jenom kokot podlě mě může odsuzovat něčí jednání, aniž by věděl, co za tím vězí.
aj hitler mal na svoje chovanje nejake dvovody..
15.12.2006 11:58
vittorijo
stanislav napsal(a):
ale milý vittorio, nepovšim sis, že těsně pod tím říkám, že jsem žertoval, že Konvalině hubu zavírat nechci. nemám na to právo. že chceš, abych mlčel, je od tebe hezké. já naopak tvé rozumy vítám. ono ale by bylo lepší se znát osobně, takhle virtuálně to není ono.
som si potom fsimol, za tu prchkost sa ospravedlnujem, ale aj tak mi njekedy pripada zbytocne ako ju podpichujes
15.12.2006 11:59
Gerzon
stanislav napsal(a):
Gerzone, potíž je v tom, že ty něčemu říkáš hádání, ale ono se může jednat o vyjasňování věcí. tvé teorie o vlčí smečce mi přijdou od věci.

Literra na rozcestí není. Admin je Vladimír, majitel je Wopi, my s Repulsionem jsme uživatelé jako každý druhý. že se ozýváme, když někoho vylučují, neberu jako nějaké hádání, ale vyjádření našich názorů. že se tobě zdaj moc konfliktní, v tom asi máš pravdu.

že Bruna vyloučili, protože se nechoval košér, je fakt, který holt musíme přijmout. ale líbit se nám to povinně nemusí.
Respektuji tvůj názor a děkuji ti, žes jej nepojal konfrontačně. Chci k němu říci jen to, že každé vyjasňování které trvá dlouho, přestává být vyjasňováním a stává se hádkou.

Dále si myslím, že místo všech těchto v různém stupni provokačních, rozhádaných a pošahaných diskuzí bychom tu mohli vést diskuzi jedinou a naprosto věcnou, a sice o tom, jestli a jak se má změnit Kodex. Východiskem pro ni ovšem je, že všichni přistoupí na to, že Kodex platí bez výjimky pro každého.
15.12.2006 11:59
stanislav
Hluk Malér napsal(a):
doprdele co to tu kurva drát řešíte????? Na totemu vyřešeno: Odpadkový koš a s odpadlíkem se nemluví, von paxkrotne - viz Felipe, proti kerýmu sou místní zlobilové roztomilí prvňáčci. Ale ne, Písmák a Literra, tam se bude zakazovat, protože je víc ješitnosti než rozumu
totem to má vychytaný mnohem líp. o tom žádná.
15.12.2006 12:03
vittorijo
Gerzon napsal(a):
Milý stanislave,

mé úvahy nikomu nezakazují se dohadovat, pouze požadují, aby se tak dělo korektním způsobem.

Mé úvahy se netýkají jakési pomyslné ideální komunity, ale právě současné Literry, a vycházejí ze znalosti zdejšího prostředí (připomínám, že tu nejsem žádným nováčkem a skutečnost, že se nezúčastňuji vašich hádavých mejdanů ještě neznamená, že zdejší prostředí neznám).

O dění kolem komunit na diskuzních serverech se zajímám už asi 6 let, takže o tom něco vím. Myslím, že po zkušenostech s Průvodcem, Nyxem, Hofylandem, Písmákem, Totemem a řadou dalších komunitních serverů dokážu docela dobře a objektivně odhadnout, jak na tom Literra právě je. A říkám, zcela zodpovědně, že právě v této chvíli je Literra na rozcestí. Buď se bude dál rozvíjet, nebo začne zanikat.

O tom, kterou z cest se Literra vydá, nerozhodne rada, admin ani moderátoři, rozhodneš o tom ty, Wopi, Repulsion a několik málo dalších členů naší komunity.

Buď budete svými věčnými hádkami i nadále bojovat o místo alfa samce této komunity, potom si ale musíte přiznat, že Literra není komunitou lidskou, ale že se řídí pravidly vlčí smečky nebo si uvědomíte, že lidská kumunita žádného alfa samce nemá, že ji v zásadě řídí VE SHODĚ vůdčí osobnosti, a začnete podle jednat.

Tebe, Wopiho, Repulsiona a několik málo dalších lidí tu považuji za vůdčí osobnosti - ovšem podmínečně. Skutečnými vůdčími osobnostmi se stanete pouze tehdy, když VŠECHNY své aktivity tady na Liteřře podřídíte vědomí, že komunita je života schopná a může se dále rozvíjet jen tehdy, jestliže její vůdčí osobnosti proti sobě nebojují, ale dokáží se O VŠEM a v zájmu komunity DOHODNOUT.

Vůdčí osobnosti jsou vůdčími osobnostmi právě proto, že neprosazují sami sebe, své názory, své pohnutky, ale umí vystihnout, co komunita potřebuje a jednají podle toho. Nedokáží-li to, nejsou vůdčími osobnostmi, nesplní očekávání a zůstanou na věky jen rozhádanými kluky, kteří mohli být vůdčími osobnostmi.

Klíčové slovo je tu ODPOVĚDNOST. Ty, Wopi, Repulsion a několik málo dalších lidí máte za Literru odpovědnost. Celý další osud Literry se točí kolem toho, zda si tuto svoji odpovědnost dokážete PŘIPUSTIT a zda ji dokážete PŘIJMOUT. A jestliže ji přijmete, pak musíte podle toho začít jednat - OKAMŽITĚ A BEZVÝHRADNĚ. Ukončit všechny hádky a prosazovat Kodex - to je základ této odpovědnosti.

Může být, že vám Kodex v dnešní podobě nevyhovuje. Pak máte jedinou korektní možnost - začněte vyjednávat s Radou o jeho změnách. Do té doby než se Kodex změní jste však jako vůdčí osobnosti Literry odpovědní za to, že se bude dodržovat v současném znění.

Takže až vám příště bude nějaký Bruno brečet na rameni, že mu dali měsíční žlutou kartu a že on nic, že to Wopi, tak jediná správná odpověď zní: "Bruno, mám tě rád, velmi si tě vážím, hrozně se těším, až se na Literru vrátíš a zase něco hodnotného napíšeš, ale mluvil jsi sprostě v zóně Jasoň a dostal jsi za to spravedlivý trest. Jestli dal ke tvému potrestání podnět Wopi nebo někdo jiný, je úplně jedno, měl jsi Jasoně nechat na pokoji. A že tě Wopi provokoval je také úplně jedno, jsi velký kluk a máš dostatek vyjadřovacích schopností, abyses vyjadřoval korektně, neměl ses uchylovat k nadávkám". Tohle je také jediná možnost, jak tu Bruna udržet, protože Bruno, pokud takové vysvětlení přijme, tak ho přijme jen od jemu nakloněné vůdčí osobnosti (Repulsiona), zatímco na Wopiho, mě nebo Konvalinu si je zase otevře hubu a tím si vyslouží červenou kartu.
amen na tretju
15.12.2006 12:15
Gerzon
Repulsion napsal(a):
Těší mě, Gerzone, že mě považuješ za vůdčí osobnost LIterry, ale s tím o těch žlutých kartách nesouhlasím. Bezduché bazírování na pravidlech a vyhazování kvůli nějakému tomu vulgarismu, to je jedna z věci, které podle mě chod Literry dost negativně poznamenávají. Já naopak říkám, že pokud měl Bruno pocit, že na něj udělal Wopi nějaký podraz, měl právo říct mu hezky od plic, co si o něm myslí.
Pocit nestačí, musel by mít důkaz. Pocit je jen duševní stav, nic víc, mohl být a také zřejmě byl ovlivněn/způsobem tisícem dalších věcí, které s Wopim nemají nic společného (např. zdravotním stavem Bruna, tím, jak se Bruno vyspal, jestli byt noc předtím na flámu atd. atd.) Útok na základě pocitu vypovídá jen o tom, že se dotyčný neumí ovládat, o ničem jiném.

Repulsion napsal(a):
Já jsem se svého času nabízel, že bych se pokusil podobné konfliktní situace řešit. Vedení serveru o to neprojevilo zájem ...

Vůdčí osobnosti, aspoň z počátku, téměř vždy jednají bez oficiálního posvěcení. Tím, že jednají jako neoficiální autority a přitom jednají účinně, získávají respekt (všeobecné uznání), a teprve na základě tohoto respektu dosahují oficiálního postavení v rámci komunity. Jinými slovy, nikdo ti nebrání, abys ses začal prosazovat jako vůdčí osobnost, nepotřebuješ k tomu oficiální ferman, je to jen a jen na tobě a na tom, jestli na sebe vezmeš tu odpovědnost, o které mluvím výše.
15.12.2006 12:23
malá mikve
ty tu akoze teras rozvijas nejaku teoriju o nadrase "talentovanych individualit" alebo co? a o tom ze ti ostatni co im ani po kotniky nesjahaju ich potrebuju vystvat prec?...

vážený kolego, toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
15.12.2006 12:24
Repulsion
Gerzon napsal(a):
Pocit nestačí, musel by mít důkaz. Pocit je jen duševní stav, nic víc, mohl být a také zřejmě byl ovlivněn/způsobem tisícem dalších věcí, které s Wopim nemají nic společného (např. zdravotním stavem Bruna, tím, jak se Bruno vyspal, jestli byt noc předtím na flámu atd. atd.) Útok na základě pocitu vypovídá jen o tom, že se dotyčný neumí ovládat, o ničem jiném. .
No, Bruno si myslí, že důkaz má. Do jaké míry je ten důkaz pádný, to ovšem netuší, protože Wopi se k tomu odmítá vyjádřit. Pokud se Bruno do Wopi navezl neoprávněně nebo přehnaně, je to nedorozumění, a dalo se to řešit. Blokace ovšem jakékoliv další řešení znemožnila.

gerzon napsal(a):
Vůdčí osobnosti, aspoň z počátku, téměř vždy jednají bez oficiálního posvěcení. Tím, že jednají jako neoficiální autority a přitom jednají účinně, získávají respekt (všeobecné uznání), a teprve na základě tohoto respektu dosahují oficiálního postavení v rámci komunity. Jinými slovy, nikdo ti nebrání, abys ses začal prosazovat jako vůdčí osobnost, nepotřebuješ k tomu oficiální ferman, je to jen a jen na tobě a na tom, jestli na sebe vezmeš tu odpovědnost, o které mluvím výše.
Bohužel. O většině konfliktů se dozvím, až když je někdo zablokován, což je pozdě. Jediné, o co jsem žádal, bylo, aby než se rozhodne o nějaké blokaci, mi byla dána možnost do toho vstoupit. Jak se ale zdá, o to tady nikdo z vedení nestojí. Blokování je asi baví víc.
15.12.2006 12:33
Gerzon
Repulsion napsal(a):
No, Bruno si myslí, že důkaz má. Do jaké míry je ten důkaz pádný, to ovšem netuší, protože Wopi se k tomu odmítá vyjádřit. Pokud se Bruno do Wopi navezl neoprávněně nebo přehnaně, je to nedorozumění, a dalo se to řešit. Blokace ovšem jakékoliv další řešení znemožnila.
Pak to ovšem není důkaz, ale domněnka a platí v podstatě totéž, co jsem řekl o pocitu.

Repulsion napsal(a):
Bohužel. O většině konfliktů se dozvím, až když je někdo zablokován, což je pozdě. Jediné, o co jsem žádal, bylo, aby než se rozhodne o nějaké blokaci, mi byla dána možnost do toho vstoupit. Jak se ale zdá, o to tady nikdo z vedení nestojí. Blokování je asi baví víc.
Ba ne, vstoupit do toho můžeš i teď, např. vysvětlit Brunovi, jakých chyb se dopustil, že byl potrestán za chyby svoje a ne někoho jiného a že tento trest neznamená, že ho zavrhujeme, ale jen to, že si tu chceme mít, ne ovšem jako sprosťáka, kterému je povoleno nadávat podle libosti. Na tyto věci není nikdy pozdě.

15.12.2006 12:36
vittorijo
malá mikve napsal(a):
ty tu akoze teras rozvijas nejaku teoriju o nadrase "talentovanych individualit" alebo co? a o tom ze ti ostatni co im ani po kotniky nesjahaju ich potrebuju vystvat prec?...

vážený kolego, toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
vazena kolegine, takto som pochopil repulsionove prispevky, totizto mne to pripada tak ze vy tu ospravedlnujete to ze elijah alebo marijo sa spravali ako kreteni, tym ze maju "talent".. a pritom talent s tym nema nic spolocneho! pripada mi to tak ze kedze maju talent, mvozu sa chovat inak ako ostatni.. NEMVOZU!!!
podla mna skoro hocikto kto z hocijakeho dvovodu nebude publikovat na literre ju ochudobnuje, a je uplne jedno ci mi je simpaticky alebo nje

myslite si ze ti co maju "talent" maju aj vecsje pravo spravat sa k inym zle???

podla mna nje
15.12.2006 12:45
Repulsion
Jak asi můžu Brunovi něco vysvětlovat, když tady není fyzicky přítomen? A já na něj žádný kontakt mimo Literru nemám. Kromě toho bych to stejně neudělal, dokud nevím, jak to bylo s tím Wopim. Za třetí jednat s někým po té, co byl zablokován, je o hodně těžší, protože je přirozeně naladěn o poznání negativněji. Navíc si myslím, že kdybych se Brunovi pokusil vysvětlit to, co navrhuješ, asi bych se se zlou potázal. Bruno není žádný malý kluk. Už skutečnost, že ho odsud vyhodili jako nějakého uličníka, se ho musela dost dotknout.
Víš Gerzone, jak jsi na tom se sociální inteligencí, to netuším. Ale že bys oplýval schopností empatie, to se mi zatím moc nezdá. Pořád dokola zdůrazňuješ pravidla a nutnost trestu za jejich porušování. Sakra, lidi mají přece také své emoce. Ty je nutné respektovat stejně, jako jejich názory. Určitě mi na to odpovíš, že dospělý člověk se musí umět ovládat. No, někdo to dovede lépe, někdo méně. Každopádně zablokovat někoho, kdo třeba oprávněně vypění, není podle mě dobrá cesta. Už proto, že, jak už jsem řek, se tím znemožní vyřešení daného konfliktu.
15.12.2006 12:45
Gerzon
malá mikve napsal(a):
... toto je servr literátní a jako takový se zabývá činností veskrze kreativní, k čemuž je talent nezbytný. Někdo jím byl obdařen více, jiný méně. A Eliah Bruno svým čnělým talentem tyto stránky celebruje, ať se ti to líbí nebo ne a ať už je ti sympatický nebo není. O kastách ani o vyštvání tu není řeč. Jenom o talentu. JENOM O TALENTU! Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. :o))
Toto je server literární. To je pravda, ale není to celá pravda. Toto není jen server literární, ale i server KOMUNITNÍ. Znamená to, že ho obývá nějaká komunita. A každá lidská komunita má svoje pravidla, která jsou určena k tomu, aby lidi mohli spolu žít.

Nikdo nepochybuje o tom, že Bruno je talent. To, co se ti snaži vittorijo říci je to, že i ten největší talent, pokud chce být členem nějaké komunity, nesmí nikoho urážet. Nic neopravňuje sebenadanějšího jedince, aby jiným lidem nadával, aby byl na ně sprostý. A když už se sprostého chování dopustí, musí umět za to strpět přiměřený trest. O tom to je. JENOM O TOM TO JE.
15.12.2006 12:48
Repulsion
Já jsem napsal něco jiného - že mi je podezřelého, že problémy tu má obvykle někdo, kdo svým talentem vysoce převyšuje ostatní. Jestli nechápeš, kam tím mířím, snad ti pomůže tento citát: "Vyskytne-li se na světě opravdový génius, všichni hlupci světa se proti němu spolčí."
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.