Téma #356
Autor:stanislav
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:14.12.2006 15:45
Počet návštěv:4560
Počet názorů:285

Tohle tu zneviditelnili. (Obnoveno: 2006-12-18 12:01:17)
Se sem člověk v dobré víře, že si zas s někým pokecá nebo tak, podívá a ono tohle:

Pro porušování pravidel serveru byl uživateli eliah bruno z rozhodnutí admina dočasně zablokován přístup včetně alternicků a IP adresy. Důvody tohoto rozhodnutí byly k dalšímu řešení předloženy Radě LiTerry.

"a) Je Konvalina soudružka komunistka?"

Sakra, jak tohle souvisí s publikováním na literárním serveru?

Také mám otázky:

a) Budeme tady také řešit třeba, kdo je homosexuál?

b) Nebo kdo je Žid?

c) Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Pokusím se vám napovědět - jedině přes moji mrtvolu!

Autora tímto vyzývám, aby to do 48 hodin sám smazal a dokonce po něm ani nechci, aby se Konvalině omluvil.

V opačném případě to po stanovené lhůtě smažu sám a upozorňuju, že lidé, kteří se tady budou takto chovat, budou mít v první řadě se mnou velký problém.

A Mario, ještě jednou se tady do někoho hnusně navezeš a slibuju ti zákaz přístupu na 3 měsíce.

Konec citace.

Co tímhle ten člověk sleduje? Pořád někoho umravňovat a vyhazovat?    
Kdo proboha chtěl Vladimíra za šéfika serveru? 

Budeme tady opravdu trpět takové nehoráznosti?

Názory
14.12.2006 23:10
stanislav
je příjemně perverzní jedním okem sledovat Repovu píseň a druhým sjíždět dekadentní Satyrikon na čt2.
14.12.2006 23:15
stanislav
a do toho v novinkách moudrá slova o zablokování brůna na jeden měsíc. to je fakt převelice pěkné. a napsáno je to tak krásně korektně.
14.12.2006 23:30
Repulsion
Admin napsal(a):
Na základě rozhodnutí Rady Literry byl pro porušení pravidel serveru zablokován uživatel eliah bruno včetně veškerých alternicků na dobu jednoho měsíce (do 13. ledna 2007).

Důvody k restriktivnímu opatření byly řádně projednány ve fóru moderátorů serveru a vlastní restriktivní opatření pak odhlasováno většinou Rady LiTerry.

To je moc hezké, a opravdu oceňuji, že sis dal tu práci to znova oznámit, ale v podstatě neřekl o mnoho víc, než co už bylo řečeno v tom oznámení v novinkách.
Mě tak napadá, když chcete být tak korektní a aby bylo všechno v rychtyku, že by každý „obviněný“ měl mít nárok na spravedlivý soud a obhájce. Vy admini a moderátoři jste totiž „kluci a holky, co spolu kamarádíte“, nebyli jste vybráni a zvoleni demokraticky, ale nazvájem jste se vybrali tak, abyste si šli vzájemně víceméně do noty. Tím pádem to, že jste na něčem shodli, nemá kdovíjakou váhu. Já vím, že se občas i neshodnete, ale to jsou spíš výjimky potvrzující pravidlo.
Předně bych chtěl slyšet, jestli byl Bruno opravdu zablokován kvůli výpadům proti Wopimu. V tom případě bych ale chtěl slyšet, jestli k tomu Wopi nezavdal příčinu. Já mám Wopiho rád, přestože on mě považuje za „nutné zlo“. Ale právě proto vím, jak dokáže být nesnesitelný. Tudíž nebuďte piče a uveďte konkrétně, z čeho byl Bruno obžalován.
14.12.2006 23:42
Wopi
Mimo jiné nerespektoval rozhodnutí admina a ihned po zablokování nicku si vytvořil nový a dál urážel různé lidi ("TY MRCHO FARIZEJSKÁ- ty tu budešeště prst káravý jo? do svý řiti si ho nacpi").
14.12.2006 23:44
Wopi
A nepleť si nás s veřejnoprávní organizací, to už jsem ti párkrát říkal. Nikdo není povinen ti nic vysvětlovat, tohle ber jako mé gesto dobré vůle.
14.12.2006 23:45
Repulsion
Pořád se vyhýbáš odpovědi, wopi - měl k tomu důvod? Nebo mohl se domnívat, že k tomu má důvod? Koho myslel tou mrchou farizejskou? Tebe? Jsi mrcha farizejská?
14.12.2006 23:48
Repulsion
Já si vás nepletu s veřejnoprávní organizací - už jsem několikrát napsal, že když na rovinu řekneš - tohle je můj server, já tady budu určovat pravidla hry, tak je to u mě v pohodě. Ale vy tady vytváříte jakési zdání demokracie, která žádnou demokracií není, a to mi připadá vyčůrané a pokrytecké.
15.12.2006 00:01
Wopi
1) neřekl to mně, řekl to křehké dívce, která mu napsala, že oslovení "zmrde" je zbytečné
2) nevytváříme žádné zdání, hrajeme na rovinu, pravidla jsou napsána v "... o serveru",
jediné, co by mohlo být považováno za "zdání demokracie", je v tom, že o zásazích nerozhoduje jeden člověk jako v začátcích, ale skupina lidí, což nevidím jako špatné opatření, naopak
(ohledně jejich výběru - nikdy nemůže být takový, aby se líbil úplně všem)
15.12.2006 00:21
Repulsion
S Eliahem se DÁ mluvit. Já ho zpočátku opravdu HODNĚ neměl rád (byl to vůbec první člověk, kterého jsem si zablokoval). Ale přesvědčil mě, přinutil změnit názor. Takže máš smůlu. Vy nehrajete na rovinu. Něco si tam šudláte, pak se tu s tím vytasíte. Jestli se Eliah do někoho navez neoprávněně, dejte mu možnost, ať se sám historicky znemožní. Když už i Diotima napíše, že se jí tady nezdá být všechno v pořádku, tak by se Tí mohlo rozsvítit. Kdybys trochu přemýšlel, tak by Ti došlo, že já vůbec nemám potřebu hájit kdejakého hulváta - koneckonců, když se zrovna Eliah navez neoprávněně do Wiki, byl jsem první, kdo se ozval. A takhle byste to měli nechat - ať se to přirozeně všechno usadí. Protože ono se to usadí. Ale asi jste příliš naočkováni břizovou doktrínou, že je vaší povinností chránit "citlivé dušičky". Hovno, wopi, hovno. Podceňujete zdravého ducha komunity, a to se vám nevyplatí.
Navíc tady pořád visí ta otázka - byl jsi původcem onoho konfliktu s Eliahem Ty, nebo nebyl?
15.12.2006 00:31
Wopi
Repulsion napsal(a):
Ale přesvědčil mě, přinutil změnit názor. Takže máš smůlu. Vy nehrajete na rovinu.
K tomu fakt není co dodat.
15.12.2006 00:32
stanislav
hele, Repe, ty jsi si někdy někoho zablokoval? to mi přijde docela kuriosní, do tebe bych to neřek, že to dělá konvalina, to chápu, protože je taková jakási divná a nesnese, když si z ní někdo dělá prdel, ale u tebe mě to fakt překvapuje. a máš teď někoho zablokovanýho, nebo tě to už pustilo? :o)
15.12.2006 00:36
Repulsion
Zablokoval jsem si Eliáše, protože mě prvoplánově sral. A nestydím se za to. Pak jsme s Elim dali řeč, tak jsem ho zas odbloknul. Včera nebo předevčírem jsem bloknul Protektora, protože mě taky začal prvoplánově srát. To je všechno.
15.12.2006 00:37
stanislav
Wopi nikdy máslo na hlavě neměl. to je těžký. stejně bříza. jen chráněj nebohý básnířky. před zvrhlíkama. jsou to rytíři od pánaboha.
15.12.2006 00:42
Repulsion

Jdu spát, do piči. Ještě jsem k tomu chtěl říct, kurva, hovno, dvě děti souložící v parku análně nad mršinou ufetovaného ježka. Dobrou noc.

15.12.2006 00:43
Wopi
Repulsion napsal(a):

Jdu spát, do piči. Ještě jsem k tomu chtěl říct, kurva, hovno, dvě děti souložící v parku análně nad mršinou ufetovaného ježka. Dobrou noc.

sám bych to líp neřek
15.12.2006 00:43
stanislav
já dočumim ten satyrikon. minule jsem to nevydržel, tak teď snad uspěju.
15.12.2006 00:58
Craerassy
ubohá literra:-))) tohle pobaví i písmáckou duši a ta je zvyklá na vše:-))))
15.12.2006 02:40
Gerzon
Pánové, jste ve svých hádkách zakousnuti tak hluboko, že jste pro své okolí v podstatě nesrozumitelní. Mluvíte v jakýchsi symbolech, kterým ostatní nerozumí, jediné, co vnímají je to, že se hádáte. Hloupě, blbě, nedůstojně, odpudlivě. Je úplně jedno, kdo z vás měl kdysi v deluviu pravdu, protože teď už ji nemá nikdo z vás, jen kolem sebe šíříte jed, kvůli kterému zbytečně z Literry odcházejí lidé, a to i lidé talentovaní. Proto konstatuji:

- cenu každé komunity tvoří různorodost a to, jak spolu různě založení lidé dokáží vzájemně vycházet. Kdo tohle nechápe, je sociální blb, je sociálně méněcenný. Sociální inteligence, tedy to, jak umím a chci vycházet i s těmi, kteří jsou ode mně rozdílní, tvoří jádro komunitního jednání. Taková Konvalina (a užívám ji tu jen jako zástupný příklad za mnoho jiných), ať je jaká je, je pro komunitu stejně cenná jako stanislav, Wopi, Bruno a Repulsion, a možná i cennější, protože patří k lidem, kteří komunitu tmelí (jinými slovy - má vysokou sociální inteligenci). Útoky proti ní tady pořádají nebo se k nim přidávají jedinci s nízkou sociální inteligencí, která se projevuje nízkou mírou schopnosti tolerovat odlišné názory a modely jednání. Takové útoky jsou zpravidla motivovány závistí těch, kteří se nedokáží sociálně adaptovat vůči těm, kteří to dokáží

- talent ani literární úroveň nikoho neopravňují k tomu, aby se ve vztahu k jiným členům komunity choval jako prase. Právě to, že mezi sebou máme taková prasata bylo příčinou toho, že vznikl Kodex, moderátoři, blokování, zneviditelňování apod. a to jako prostředky k odsviňování. Když mezi námi nebudou působit prasata, nebudeme tyto prostředky potřebovat

- za obzvláště nechutné prasečí jednání prohlašuji pořádání veřejně přístupných hádek na pokračování, kterých jsme tu svědky. Pokud mají někteří členové komunity potřebu si něco vyříkat s jinými členy komunity, nechť si to vyříkají korektně (= bez toho, aby se diskuze zvrhávaly do vzájemného napadání), anebo ať si to vyříkají ve veřejně nepřístupných zprávách. Nikdo nemá právo zatahovat ostatní do takových hádek a otravovat tu svým nechutným jednáním prostředí. Platí to pro všechny bez ohledu na to, jak dlouho na Liteřře působí nebo jaké cítí mít o Literru zásluhy

- prasata, o kterých tu mluvím, mají v rámci naši komunity stejné postavení, jako "tvrdá jádra" v komunitách fotbalových fanoušků. Jsou to možná svým způsobem ti největší fanoušci, ale přesto musí odejít nebo se musí změnit, protože své fanouškovství projevují způsobem, který sám o sobě fotbalu i komunitě škodí. Teprve, když jsou vykázáni ze stadionů, přijdou místo nich noví fanoušci, kteří na fotbal přivedou i své rodiny atd. se všemi sociálními důsledky. Jestli si někdo myslí, že to pro naši komunitu neplatí, tak se fatálně mýlí, jsme na tom přesně stejně

- nebude mi vůbec líto, když taková prasata z Literry odejdou, do prostředí zbaveného prasat se vrátí nebo přijdou další lidé, kteří je mnohonásobně nahradí, a to nejen po stránce talentu, ale i po stránce sociální - komunitní. To je jediná možná cesta, kterou se Literra může vyvíjet, všechny ostatní povedou k zániku Literry. Ta buď zanikne úplně nebo se stane prostředím, ve kterém si bude donekonečna vyřizovat vzájemné účty několik málo sociálně postižených jedinců.

Dobrou noc.
15.12.2006 08:52
stanislav
milý Gerzone, tvé pravdy o sociálních blbech a sociálně pozitivní Konvalině jsou tvým náhledem, v rámci svých nepochybně úctyhodných úvah bys mohl pochopit, že kdo se chce o něčem dohadovat, má na to právo, stejně jako Konvalina na své zcela neupřímné ňuchňání, které kdekoho irituje. nikdo nikoho nenutí si tyto debaty číst, stejně jako nikdo nenutí nikoho sledovat debaty pod Konvaliny, tvými či někoho jiného dílky. je to zcela dobrovolné. když nemáš rád "hádky", tak se jich neúčastni. 

nějaké přdstavy o ideální komunitě jsou z ranku utopie, nikdy nemůže fungovat všechno podle představ jednoho člověka či malé skupinky, když je prostor otevřený jako tady, že tebe disgustují naše debaty, máš na to právo, stejně jako my máme právo si spolu v kolonce debaty debatovat. pokud vím, nikdo tě nenapadá, takže nevím, proč ty máš potřebu o někom tvrdit, že je sociální prase. 

ty chceš komunitu bez prasat. tak si z lidí prasata nedělej, a máš to. je to jednoduchý.
15.12.2006 09:59
Repulsion
Kdo konkrétně je u Tebe prase, Gerzone? Než jsi vystoupil se svým posledním podnětným příspěvkem, diskutovali jsem tady: já, Standa a Wopi. Jsme to tedy mi tři?

Jinak k té sociální inteligenci a tmelení komunity. Já osobně proti Konvalině nic nemám, ale že by zrovna ona "tmelila" komunitu? Uspořádala snad někdy nějaký sraz nebo tak něco? To tady dělají jiní. Ale tu sociální inteligenci asi mít bude, když je nejoblíbenější autorkou. Ovšem sociální inteligence sama o sobě není nic pozitivního. Je dobrá pro toho, kdo ji má. Což jsou třeba taky všelijací podvodníci a manipulátoři. Zase upozorňuji, že to nevztahuji ke Konvalině. Jenom že se té sociální inteligence dá velice dobře i zneužívat.
Jinak třeba já si o sobě myslím, že sociální inteligenci moc vysokou nemám. A co s tím jako mám dělat?
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.