Téma #319
Autor:fougeres
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:09.12.2006 18:19
Počet návštěv:1022
Počet názorů:63

hledá se recitátor

Hledám recitátora/ku/, který by chtěl prezentovat moji tvorbu na autorském čtení někdy na začátku února. Měl by někdo zájem?

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'fougeres': 09.12.2006 18:20.

Názory
11.12.2006 15:51
Natasha
Na autorském čtení je zajímavý právě ten huhlající, zadrhávající a celkově stresovaný autor.
Proč si to nechceš číst sám?
11.12.2006 16:01
Hluk Malér
Natasha napsal(a):
Na autorském čtení je zajímavý právě ten huhlající, zadrhávající a celkově stresovaný autor.
Proč si to nechceš číst sám?
Z A J Í M A V E J ?!?!?!?! Já teda z toho rostu až praštim.
11.12.2006 16:05
Natasha
Samozřejmě! Na a.č. chodím proto, abych viděla, jak autor zápolí se svým textem - protože to si sama nezařídím. Deklamovat si jeho básně mohu sama kdykoliv, což i začasté činím, abych zjistila, jak znějí.
11.12.2006 17:46
Hluk Malér
Natasha napsal(a):
Samozřejmě! Na a.č. chodím proto, abych viděla, jak autor zápolí se svým textem - protože to si sama nezařídím. Deklamovat si jeho básně mohu sama kdykoliv, což i začasté činím, abych zjistila, jak znějí.
ale že si s tim nedaj tu práci si to trochu připravit - to mě sere.
11.12.2006 17:49
Vích
Asi si myslí, že by to pak nemělo tu sílu osobní výpovědi. Já se toho teda ještě nikdy nezúčastnil, ale jak to popisuješ, tak to vypadá jako soutěž o největšího trapáka/čku.
11.12.2006 19:48
Natasha
Viděla jsem desítky autorských čtení.
Každý, komu na tom záleží, si text před samotným čtením přečte nahlas, výběr čtených textů přizpůsobí příležitosti apod. Někteří autoři mají i skutečný dramatický talent a textu dají přednesem napětí a spád jako skuteční herci.
Nicméně i poučený introvert dokáže být přesvědčivý, i když má třeba tu vadu řeči a strašnou trému (každý ji má).
Většině lidí, kterým záleží na psaní, posléze záleží i na tom, jak budou číst.
12.12.2006 07:48
stanislav
já trému nemám. a proto nic nikde nečtu a nikam nechodím. ovšem vše se může změnit. a Natasha je normálně setsakra zlomyslná ženská, že se na tyhle párty chodí vyžívat. a Luk Malér tomu nerozumí, jen se staví, že ví o čem mluví, ale vůbec netuší, o čem že to je tady řeč... na mě si nepřijdete! jedinej básník Vích je tady kapacita, kterou je dobré brát vážně! a Lee je moudrá, takže je velmi poučné si tak nějak představit, co to napsala. a Hana si plete prvomájový průvod s pravým uměním.
12.12.2006 07:51
stanislav
mimochodem, kostýmy jsou důležité, to by se mělo ještě jednou zdůraznit. tepláky se ale nedoporučují. ani kousavé punčocháčky. no ty možná jen v případě, že budou pod pod další oděvní vrstvou.
12.12.2006 07:53
Hana
si nic nepletu... to byla jen vzpomínka na pěkný chvilky... spolu s tušením příjemných chvilek příštích... ty tepláky už nemám... punčocháčky jo... na besídce musíme fougera oslnit aby si vybral právě nás...
12.12.2006 08:00
stanislav
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně.

a je dobře, že si nic nepleteš, však já to řekl jen tak v nadsázce, znáš to, básníci a jejich věčné paraboly a hyperboly, kosíny a jiné.  
12.12.2006 08:19
Hana
stanislav napsal(a):
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně...
takže nebude?! ...já už ostřila rapíry...

stanislav napsal(a):
...a je dobře, že si nic nepleteš, však já to řekl jen tak v nadsázce, znáš to, básníci a jejich věčné paraboly a hyperboly, kosíny a jiné.  
kosíny... je to to samé co tu na Moravě kosy? hodit kosu? to místní básníci umí... aj hyper kolikrát... a věčně, věčně...
12.12.2006 10:51
Lee

stanislav napsal(a):
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně. 

Souhlasím. Ještě aby se tak snížila naše recitátorská cena na básnickém trhu!
12.12.2006 10:54
Hana
Lee napsal(a):

stanislav napsal(a):

Souhlasím. Ještě aby se tak snížila naše recitátorská cena na básnickém trhu!
dobrá, jsem s tím smířena... jste asi na recitátorském trhu otrkanější než já... poslechnu vás... byť jste pouze moudřejší a vůbec ne starší :o)
13.12.2006 13:07
Hluk Malér
natasha: tax měla kliku, protože co já sem viděl tyhlety servrový čtení, taxy s tim téměř nikdo nedal práci - třeba se těch pár slov naučitt nazpaměť, něco k tomu.... oživit to rozhejbat to
ale jo je pár čestnejch výjimek - ale co mě štve nejvíc je to , že většína lidí sde na to FAAAAKT vyprdne, prostě veme hrst papírůůůů, probírá je na pódiu, pak zanoří škebli do toho jednoho lejstra, kerý z tý hromady vyplynulo, monotonim hlasem poprská to lejstro, a tak to udělá zhrubavossum až desetkrát. Přehánim, ale ne moc

stanislav: ty nečteš, protožes mě jednou viděl a je ti jasný že Jeho Squěllost nepředeženeš, chááááááááááááááááááááááááááááá
13.12.2006 13:11
Lee
Hluk : Jsi si jistý, že jsi byl na literárním čtení?
:)
13.12.2006 13:44
Natasha
Ono to asi bude tím, že já jsem nemluvila o čteních literárních serverů, ale o čteních obecně, Luku, což jsou začasté dost různé věci :--)
P.S.: Ber to tak, že stejně jako Tobě přijde bezva "adaptovat" si češtinskou gramatiku a sloh, někomu zase přijde bezva působit na jevišti hodně "nezávisle, spontánně a ležérně" :)
(Áno, byl to pošťouch.)
13.12.2006 14:52
Hluk Malér
natasha: výýýýýýborně pošťouchů třeba téměř tak často jako MALÉRŮ... ;-))) No jasněěěěěěěěěěě, takhle přesně sem to myslel, že čtení aby to nebylo odtrpění textu před publikem, musí být dalším rozměrem onoho (oněch) textů. Deš na večůrek v sobotěnku? Něco ti tam dyš taque přinesu.

Lee: byl, jenže to jako čtení téměř nikdy nevypadalo.... ;-)))))
13.12.2006 14:58
Natasha
ad sobota: Něco zní lákavě, avšak asi se budu muset obejít bez toho. Nějak mám kulturních akcí poslední dobou až překulturněno.
14.12.2006 12:26
Hluk Malér
něco je jedno Cd - s jedním záznamem - chichi
11.01.2007 13:00
ztratila
Občas je nedostatek autora jeho největší zbraní. Třeba Vladimír Pavlovič na posledním čtení Tvaru zpočátku působil jako podivný pán, co upíjí pivo z lahve a všechny pozdě příchozí nutí sedat do první řady. Potom usedl, měl vysoký hlásek, zakoktával se a přeříkával, lidi koukali, jestli to myslí vážně, jak dlouho to asi bude trvat. Potom přečetl dlouhej esej a všichni na něm viseli očima a když náhodou přestal, šeptali ještě (já jsem to dokonce jednou málem vykřikla) a musel číst ještě něco. Lidi se bavili, ale nikoli na jeho účet - převezl je, protože byl skvělej.

- Opačnej extrém bylo autorský čtení v rámci výstavu o pivu v Mánesu před pár lety, kde ze tří autorů se toho se ctí zhostil jen Václav Koubek, protože Emil Hakl četl něco dlouhého nudného o tom, jak k němu někdo přišel, povídali si v kuchynia pili panáky a Michal Viewegh tematicky absolutně mimoidní texty o tom, že skinheadi dávají také svým děvčatům květiny, o vlivu křečků a morčat na sexuální život lidí a nakonec dokonce o menstraci. Jeho drzost, bezradnost (nebo obojí) byla obdivuhodná. Joj.
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)