Téma #319
Autor:fougeres
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:09.12.2006 18:19
Počet návštěv:1024
Počet názorů:63

hledá se recitátor

Hledám recitátora/ku/, který by chtěl prezentovat moji tvorbu na autorském čtení někdy na začátku února. Měl by někdo zájem?

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'fougeres': 09.12.2006 18:20.

Názory
11.12.2006 12:34
Lee

Hluk Malér napsal(a):
to ti nezávidim, tady nikdo číst neumí (všichni zíraj do papíru a čtou to jak cizojazyčný text, na konci řádku klesnou hlasem)- což je zas na druhou stranu výhoda, protože hůř než ostatní to snad nejde, to by znamenalo fakt neumět číst, resp. mluvit.
Při sborové recitaci se to ztratí. Navíc si všichni budou všímat kostýmů.
11.12.2006 12:46
Hluk Malér
Vích napsal(a):
Jako Hluku myslíš, že by se to mělo nějak prožívat jo?
no nějak, aby se na to dalo koukat a návštěva onoho čtení nestala se galejemi
11.12.2006 12:47
Hluk Malér
Lee napsal(a):

Hluk Malér napsal(a):
to ti nezávidim, tady nikdo číst neumí (všichni zíraj do papíru a čtou to jak cizojazyčný text, na konci řádku klesnou hlasem)- což je zas na druhou stranu výhoda, protože hůř než ostatní to snad nejde, to by znamenalo fakt neumět číst, resp. mluvit.
Při sborové recitaci se to ztratí. Navíc si všichni budou všímat kostýmů.
sqělle - na pozadí pustit film - třeba okres na severu - a hudbu - buď ňákej punk nebo dechovku.
11.12.2006 15:51
Natasha
Na autorském čtení je zajímavý právě ten huhlající, zadrhávající a celkově stresovaný autor.
Proč si to nechceš číst sám?
11.12.2006 16:01
Hluk Malér
Natasha napsal(a):
Na autorském čtení je zajímavý právě ten huhlající, zadrhávající a celkově stresovaný autor.
Proč si to nechceš číst sám?
Z A J Í M A V E J ?!?!?!?! Já teda z toho rostu až praštim.
11.12.2006 16:05
Natasha
Samozřejmě! Na a.č. chodím proto, abych viděla, jak autor zápolí se svým textem - protože to si sama nezařídím. Deklamovat si jeho básně mohu sama kdykoliv, což i začasté činím, abych zjistila, jak znějí.
11.12.2006 17:46
Hluk Malér
Natasha napsal(a):
Samozřejmě! Na a.č. chodím proto, abych viděla, jak autor zápolí se svým textem - protože to si sama nezařídím. Deklamovat si jeho básně mohu sama kdykoliv, což i začasté činím, abych zjistila, jak znějí.
ale že si s tim nedaj tu práci si to trochu připravit - to mě sere.
11.12.2006 17:49
Vích
Asi si myslí, že by to pak nemělo tu sílu osobní výpovědi. Já se toho teda ještě nikdy nezúčastnil, ale jak to popisuješ, tak to vypadá jako soutěž o největšího trapáka/čku.
11.12.2006 19:48
Natasha
Viděla jsem desítky autorských čtení.
Každý, komu na tom záleží, si text před samotným čtením přečte nahlas, výběr čtených textů přizpůsobí příležitosti apod. Někteří autoři mají i skutečný dramatický talent a textu dají přednesem napětí a spád jako skuteční herci.
Nicméně i poučený introvert dokáže být přesvědčivý, i když má třeba tu vadu řeči a strašnou trému (každý ji má).
Většině lidí, kterým záleží na psaní, posléze záleží i na tom, jak budou číst.
12.12.2006 07:48
stanislav
já trému nemám. a proto nic nikde nečtu a nikam nechodím. ovšem vše se může změnit. a Natasha je normálně setsakra zlomyslná ženská, že se na tyhle párty chodí vyžívat. a Luk Malér tomu nerozumí, jen se staví, že ví o čem mluví, ale vůbec netuší, o čem že to je tady řeč... na mě si nepřijdete! jedinej básník Vích je tady kapacita, kterou je dobré brát vážně! a Lee je moudrá, takže je velmi poučné si tak nějak představit, co to napsala. a Hana si plete prvomájový průvod s pravým uměním.
12.12.2006 07:51
stanislav
mimochodem, kostýmy jsou důležité, to by se mělo ještě jednou zdůraznit. tepláky se ale nedoporučují. ani kousavé punčocháčky. no ty možná jen v případě, že budou pod pod další oděvní vrstvou.
12.12.2006 07:53
Hana
si nic nepletu... to byla jen vzpomínka na pěkný chvilky... spolu s tušením příjemných chvilek příštích... ty tepláky už nemám... punčocháčky jo... na besídce musíme fougera oslnit aby si vybral právě nás...
12.12.2006 08:00
stanislav
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně.

a je dobře, že si nic nepleteš, však já to řekl jen tak v nadsázce, znáš to, básníci a jejich věčné paraboly a hyperboly, kosíny a jiné.  
12.12.2006 08:19
Hana
stanislav napsal(a):
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně...
takže nebude?! ...já už ostřila rapíry...

stanislav napsal(a):
...a je dobře, že si nic nepleteš, však já to řekl jen tak v nadsázce, znáš to, básníci a jejich věčné paraboly a hyperboly, kosíny a jiné.  
kosíny... je to to samé co tu na Moravě kosy? hodit kosu? to místní básníci umí... aj hyper kolikrát... a věčně, věčně...
12.12.2006 10:51
Lee

stanislav napsal(a):
Hani, nebudem se zas moc vnucovat. to bychom snížili naši cenu recitátorskou na trhu básnickém. s tímhle se musí zacházet opatrně. 

Souhlasím. Ještě aby se tak snížila naše recitátorská cena na básnickém trhu!
12.12.2006 10:54
Hana
Lee napsal(a):

stanislav napsal(a):

Souhlasím. Ještě aby se tak snížila naše recitátorská cena na básnickém trhu!
dobrá, jsem s tím smířena... jste asi na recitátorském trhu otrkanější než já... poslechnu vás... byť jste pouze moudřejší a vůbec ne starší :o)
13.12.2006 13:07
Hluk Malér
natasha: tax měla kliku, protože co já sem viděl tyhlety servrový čtení, taxy s tim téměř nikdo nedal práci - třeba se těch pár slov naučitt nazpaměť, něco k tomu.... oživit to rozhejbat to
ale jo je pár čestnejch výjimek - ale co mě štve nejvíc je to , že většína lidí sde na to FAAAAKT vyprdne, prostě veme hrst papírůůůů, probírá je na pódiu, pak zanoří škebli do toho jednoho lejstra, kerý z tý hromady vyplynulo, monotonim hlasem poprská to lejstro, a tak to udělá zhrubavossum až desetkrát. Přehánim, ale ne moc

stanislav: ty nečteš, protožes mě jednou viděl a je ti jasný že Jeho Squěllost nepředeženeš, chááááááááááááááááááááááááááááá
13.12.2006 13:11
Lee
Hluk : Jsi si jistý, že jsi byl na literárním čtení?
:)
13.12.2006 13:44
Natasha
Ono to asi bude tím, že já jsem nemluvila o čteních literárních serverů, ale o čteních obecně, Luku, což jsou začasté dost různé věci :--)
P.S.: Ber to tak, že stejně jako Tobě přijde bezva "adaptovat" si češtinskou gramatiku a sloh, někomu zase přijde bezva působit na jevišti hodně "nezávisle, spontánně a ležérně" :)
(Áno, byl to pošťouch.)
13.12.2006 14:52
Hluk Malér
natasha: výýýýýýborně pošťouchů třeba téměř tak často jako MALÉRŮ... ;-))) No jasněěěěěěěěěěě, takhle přesně sem to myslel, že čtení aby to nebylo odtrpění textu před publikem, musí být dalším rozměrem onoho (oněch) textů. Deš na večůrek v sobotěnku? Něco ti tam dyš taque přinesu.

Lee: byl, jenže to jako čtení téměř nikdy nevypadalo.... ;-)))))
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)