Téma #25
Autor:Leodegrance
Fórum:
Literatura
Datum publikace:03.11.2004 13:44
Počet návštěv:6208
Počet názorů:176

PŘEDPOKLADY TVORBY, SEBEREFLEXE A KRITIKA
Vážení i nevážení, milí i nemilí!

Jsem na rozpacích a nevím dost dobře, jak se ctí splnit svůj slib. Tedy otevřít fórum o tom, co je a není poezie a co si kdo o tom myslí.

Někteří z vás mi dávají najevo, jedni taktně, druzí natvrdo, že nejsem nic než nebetyčný nafoukanec a zakomplexovaný ubožák, a mé kritiky jiných děl že nejsou nic než sprosté urážky.

Jsem zde tedy za uhrovatého puberťáka, který zlolajně vskočil do pískoviště, kde si loztomilí chlapectové a holcicty plácají klásné bábovicty, a s hnusným úšklebkem jim je škodolibě rozkopal.

Ale to je nedorozumění. Domníval jsem se, že vstupuji na veřejný literární server, byť amatérský. Místo toho mě jímá (doufám jen paranoidní) podezření, že jsem se octl v jakémsi Spolčení hlupců, v jakémsi polomafiánském rodinném podniku, jehož účelem není literární tvorba, ale literární onanie a následné poplácávání se po ramenou.

Dozvěděl jsem se zde totiž také, že snaha o high poetry je totéž co hrabat se v ucpaném odtoku, a že se nesmím navážet do Wopiho, který je, což jsem nevěděl, ze 70 procent tatíček zakladatel tohoto serveru. Takže hraju unfair...

Rád bych proto věděl, jaký je názor většiny. Buďto se vystěhuju i se svými plky, bludy, komplexy atd., nebo si zde budu tiše publikovat své naduřelé veršíčky, vyjadřovat se budu pouze na tomto fóru a pouze k věci, a názory k dílům budu psát pouze na požádání. A Wopi, kterého bych raději nazval Montfleury, a jeho klaka mě doufám budou ignorovat... Přesto věřím, že všecko lživé a pokrytecké jednou shnije...

Děkuju všem, kteří dočetli. A předem velmi děkuji těm, jimž stojím alespoň za tři veřejná slova, která mi budou adresovat:

A) Běž do prdele;
B) Zůstaň a publikuj;
C) Pokračuj jako dřív.

V případě A) vysublimuju a vy si oddechnete, jestli vůbec za úlevný oddech stojím. Totéž v případě. kdy se nebudete namáhat s třemi slovy pro ubožáka zakomplexáka.
V případě B) a C) začnu v tomto fóru s pojmem kritika, se vším, co s tím souvisí, a také vysvětlím ony domnělé urážky.

Výslovně prosím o tři veřejná slova Wopiho a Albirea, jakkoli jsou mi nesympatičtí či sympatičtí.

S pozdravem všem na Liteřře
Leodegrance

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Leodegrance': 03.11.2004 15:03.

Názory
04.11.2004 15:28
vlk
No Leo stala sa jedna menšia chybyčka...ja som reagoval na Wopiho9akurát,že medzi tým ako som písal reagovali ďalší dvaja...niečo napíše do diskusie...pričom avíza posiela všetkým...to je dosť otravné...kedže sem tam si tu zájdem aj tak a potom si jeho príspevok prečítam...a úprimne povedané nechápem vážne o čo sa tu jedná,mňa si zatiaľ Leo vôbec neotravoval (no sem-tam zbytočné avíza,ale nič strašné)...takže len malé nedorozumenie.
04.11.2004 15:31
vlk
...a ostrejšie názory sú v pohode....dá sa prežiť,lepšie ako nič
04.11.2004 15:32
Merle
leo: jelikož wopiho znám osobně a to docela dobře (a nejen já), opravdu ti ani náznakem neuvěřím, že ti něco začal psát "velice jízlivě a urážlivě"... ale klidně ti uvěřím, že ty sis to tak dokázal vyložit.
z toho vycházející dedukce o tvém egu spolu s vnímáním sociálních interakcí si nechám pro sebe.
04.11.2004 15:34
Wopi

L.:
"Pokud mě ovšem někdo lidsky naštve, budu mu nadávat soukromě ve zprávách, protože co je komu do naší hádky, když se netýká literatury."

No právě. Zkus se toho taky držet. Naprosto nechápu, proč otravuješ ostatní tim, že já ti lezu krkem.
04.11.2004 15:41
Leodegrance
Wopi napsal(a):
L.:
"Pokud mě ovšem někdo lidsky naštve, budu mu nadávat soukromě ve zprávách, protože co je komu do naší hádky, když se netýká literatury."

No právě. Zkus se toho taky držet. Naprosto nechápu, proč otravuješ ostatní tim, že já ti lezu krkem.
Jen a jedině proto, že mě k tomu Humble vyzval. Dokonce dvakrát. Jinak bych si to nechal pro sebe.
A opravdu mě mrzí, že ze mě děláš netvora s mrzkými a zločinnými záměry, který nemá nic jiného na práci než tady opruzovat.
Chtěl bych doufat, že to celé je velké hloupé nedorozumění. Obávám se však, že tím ze sebe dělám jen velkého hlupáka, nebo jím snad přímo jsem.
04.11.2004 16:09
stanislav
je mi to absolutně jedno, ale wopiho, humbleho a i merleho horlení

?????pokud se nepřestane navážet do lidí a zahrnovat je (ať už kultivovanými nebo nekultivovanými) urážkami, bude s ním podle toho naloženo??????

mi už leze krkem. dejte si voraz. že se máte rádi, je hezký, ale proč se má někdo furt omlouvat? wopikovi? nebo co?
zkuste s tím začít sami někdy, s tím lezením si do svědomí, svatí mužové.
si zablokujte a filtrujte celej svět. konkrétně tady jste zas dle mýho supr ukázali, jak je literra světu a nějakýmu uměleckýmu či jakýmu konfrontování otevřená. fakt príma dívadlo. :o))))
04.11.2004 16:11
stanislav
a s dovolením, tímto se s tou veselou debatou loučím. sportu zdar!
04.11.2004 16:14
Jeff Logos
Zúčastnění chlapci!

Nebylo už dost kočkování? Není čas podat si ruce a usmířit se?

A nebo třeba jděte na dvorek a poperte se.

Vzduch by potřeboval pročistit.
04.11.2004 16:21
Wopi
já se nechci prát, bojim se, že protivník má meč :))

poznámka: to není myšleno nikterak urážlivě, to je snaha o odlehčení!
04.11.2004 16:24
Jeff Logos
Wopi, myslím, že do té rvačky klidně můžeš jít. Protivník má sice meč, ale neumí s ním zacházet a ještě ke všemu je to turecká šavle. (nedopouštím se urážky, zlehčuji)
04.11.2004 16:29
Leodegrance
Já jsem ochoten se omluvit i za spáchané nepravosti, kterých si nejsem vědom. Pokud mi je tedy někdo srozumitelně pojmenuje.

Omlouvám se všem, kterých se dotkl můj surový a agresivní přístup ke kritice. Nemyslel jsem to zle a nemínil jsem tím nikoho urážet.

Omlouvám se Wopimu, jestliže jsem ho poškodil jakožto správce serveru a člověka, který se o tento server zasloužil.

Nicméně bych měl tuto věc rád vyřešenou a začal konečně o poezii. Někteří zájemci o diskusi jsou už znechuceni, což mě mrzí.
04.11.2004 16:38
Leodegrance
Wopi napsal(a):
já se nechci prát, bojim se, že protivník má meč :))

poznámka: to není myšleno nikterak urážlivě, to je snaha o odlehčení!
Wopi, poslechni, teď se tě možná dotknu jako správce serveru. Rád bych, abys mi řekl, můžeš-li, odkud o mně víš. Víš, v jakém vydavatelství pracuju, víš, že mám meč... S tím mečem bych to pochopil, přečet sis můj profil na seznamu... ale nedocvakává mi, odkud víš, kde pracuju.

Chci ti podat ruku na usmířenou, a moc rád bych změnil svůj názor, že jsi Montfleury...
04.11.2004 16:40
Humble
Leodegrance: Jo, tohle jsem chtěl vědět. U záležitostí, které popisuješ, jsem byl, a připadalo mi to jako celkem nevinná výměna názorů. Tys byl trochu drsnější, možná zbytečně, nikoli ale neúnosně, Wopi se snažil dopad Tvých slov vysloveně decentně mírnit. Napíše-li někdo pár slov o vnitřní kráse (teď jsem si to pro osvěžení paměti přečetl znova), není na tom vůbec nic špatného ani arogantního, sorry. Nechápu, proč jsi na tom začal vidět něco špatného či osobního a začal blbnout.

Fungování Wopiho jakožto správce serveru tady sleduje dost lidí. Kdyby si dovolil jakoukoli nepravost, strhne se taková mela, že si to málokdo dovede představit. Totéž platí samozřejmě i pro ostatní administrátory.

Wopi je z Plzně, já z Prahy, nikdy před založením tohoto serveru jsme se neviděli, poté cca 4x, z toho 3x na srazech s desítkami dalších lidí, kdy jsme se sotva pozdravili a prohodili pár slov. Nevím, kde jsi sebral tvrzení, že je mým kamarádem - NENÍ a pokud tvrdíš něco jiného, je to lež. Lež má krátké nohy. Kdo lže, je lhář.
04.11.2004 16:40
bříza
Leo:

CO vlastně chceš řešit? Najít viníka nedorozumění? Je jím internet. Desinterpretace nejednoznačného vyjadřování prizmatem vlastního vnímání daného povahou jednotlivých aktérů.

svým způsobem zrcadlo k zamyšlení každého účastníka

lepší ze sebe udělat pitomce na okamžik, než jím zůstat do smrti

(což platí pro nejednoho účastníka diskuze - vč. mne)

toho času NIC k řešení

HOWGH
04.11.2004 16:49
Leodegrance
H: Ano, kdo lže, je lhář. Já netvrdím, že je to tvůj kamarád, já jsem si to jenom myslel, podle toho, jak ses za něj bral. Tudíž jsem zase něco špatně pochopil.

A ono tak ani nešlo o tuhle výměnu názorů, to bych normálka skousnul. Tím to jenom začalo, horší byla to hrubiánská výměna mezi mnou a Wopim, a ta se odehrála většinou ve zprávách, takže soukromě. Tam se roztočila ta spirála konfliktu.
04.11.2004 16:55
Humble
Leodegrance:

Za Wopiho jsem se vzal, protože mi vadilo, jak mu lidi serou na hlavu.

Leodegrance napsal(a):
...Tím to jenom začalo, horší byla to hrubiánská výměna mezi mnou a Wopim, a ta se odehrála většinou ve zprávách, takže soukromě. Tam se roztočila ta spirála konfliktu.
Tak nemáš být hrubián :o)
04.11.2004 16:59
stanislav
wopi je pro mě čestnej chlapík, jen tak mimochodem, že se tu ještě ozývám. no. a já se považuju za jeho přítele, jestli to náhodou někomu (třeba i jemu) je protivný, mi je ganc egál, i když ho teď evidentně seru, že mu jednoznačně nedávám za pravdu. nejblíž mýmu vnímání tady a teď zde v této debatě, kterou neberu jako nikterak kohokoliv dehonestující, protože jsem asi otrlej, je bříza, který tuší úskalí internetu. :o))
04.11.2004 17:01
Humble
Stanislav: Rozumná slova :o)
04.11.2004 17:03
Leodegrance
H: Já vím. A jsem už dost starej na to, abych věděl, že tím nic nevyřeším. No, snad už jsem si nasypal na hlavu dost popela. A od tebe bych rád věděl, jestli si dáš toho panáka, co ti ho visím, nebo jestli by sis o mně nešpinil ani pohrabáč... :o)
04.11.2004 17:07
stanislav
leo, a ze své zkušenosti, dřív než se pouštět do nějakých ostrých kritik, i kdyby byly vedeny co nejúžasnějším zájmem o uměleckou úroveň serveru nebo kterýho čerta je dobré si zjistit, jestli je ta ona osoba tomu dorostlá, včetně věku. hihi... jestli to jako rozchodí. což se ale sem tam nepovede, protože chybky jsou a budou, vím o tom svý.... hihi
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)