Téma #25 |
Autor: | Leodegrance |
Fórum: |
Datum publikace: | 03.11.2004 13:44 |
Počet návštěv: | 6211 |
Počet názorů: | 176 |
PŘEDPOKLADY TVORBY, SEBEREFLEXE A KRITIKA |
Vážení i nevážení, milí i nemilí!
Jsem na rozpacích a nevím dost dobře, jak se ctí splnit svůj slib. Tedy otevřít fórum o tom, co je a není poezie a co si kdo o tom myslí.
Někteří z vás mi dávají najevo, jedni taktně, druzí natvrdo, že nejsem nic než nebetyčný nafoukanec a zakomplexovaný ubožák, a mé kritiky jiných děl že nejsou nic než sprosté urážky.
Jsem zde tedy za uhrovatého puberťáka, který zlolajně vskočil do pískoviště, kde si loztomilí chlapectové a holcicty plácají klásné bábovicty, a s hnusným úšklebkem jim je škodolibě rozkopal.
Ale to je nedorozumění. Domníval jsem se, že vstupuji na veřejný literární server, byť amatérský. Místo toho mě jímá (doufám jen paranoidní) podezření, že jsem se octl v jakémsi Spolčení hlupců, v jakémsi polomafiánském rodinném podniku, jehož účelem není literární tvorba, ale literární onanie a následné poplácávání se po ramenou.
Dozvěděl jsem se zde totiž také, že snaha o high poetry je totéž co hrabat se v ucpaném odtoku, a že se nesmím navážet do Wopiho, který je, což jsem nevěděl, ze 70 procent tatíček zakladatel tohoto serveru. Takže hraju unfair...
Rád bych proto věděl, jaký je názor většiny. Buďto se vystěhuju i se svými plky, bludy, komplexy atd., nebo si zde budu tiše publikovat své naduřelé veršíčky, vyjadřovat se budu pouze na tomto fóru a pouze k věci, a názory k dílům budu psát pouze na požádání. A Wopi, kterého bych raději nazval Montfleury, a jeho klaka mě doufám budou ignorovat... Přesto věřím, že všecko lživé a pokrytecké jednou shnije...
Děkuju všem, kteří dočetli. A předem velmi děkuji těm, jimž stojím alespoň za tři veřejná slova, která mi budou adresovat:
A) Běž do prdele; B) Zůstaň a publikuj; C) Pokračuj jako dřív.
V případě A) vysublimuju a vy si oddechnete, jestli vůbec za úlevný oddech stojím. Totéž v případě. kdy se nebudete namáhat s třemi slovy pro ubožáka zakomplexáka. V případě B) a C) začnu v tomto fóru s pojmem kritika, se vším, co s tím souvisí, a také vysvětlím ony domnělé urážky.
Výslovně prosím o tři veřejná slova Wopiho a Albirea, jakkoli jsou mi nesympatičtí či sympatičtí.
S pozdravem všem na Liteřře Leodegrance |
|
Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Leodegrance': 03.11.2004 15:03.
Názory |
04.11.2004 13:27
Leodegrance
|
Humble napsal(a): Leodegrance, dosud jsi nevysvětlil toho Montfleuryho. Bavení se o nuancích poezie, když sprostě napadáš ostatní, mi přijde bezpředmětné, sorry. Zatím to po mně nikdo nechtěl. Kdo trochu zná Cyrana z Bergeracu, možná si vzpomene, co je Montfleury za postavu. Je to dámami oblíbený herec, kterému Cyrano zakáže na měsíc hrát, protože jeho herecký projev považuje teatrální a nevkusný a jeho ústa za nechutně prznící francouzštinu.
Já ovšem nejsem Cyrano, abych komukoli cokoli zakazoval.
A k tomu sprostému napadání: Jsem přesvěčen, že přirovnání Wopiho k Montfleurymu je první a doufám poslední veřejná úmyslná urážka, které jsem se zde dopustil. |
04.11.2004 13:28
nn
|
kvůli sračkám a ztracenejm soudnostem vymazání nicku??? no panejo.... |
04.11.2004 13:33
Leodegrance
|
Wopi: Pokud se do někoho navážím a on o tom neví, je to jen a jen proto, že mě dotyčný zablokoval. Toť vše. |
04.11.2004 13:34
Humble
|
Leodegrance napsal(a): ...Zatím to po mně nikdo nechtěl... A co je tohle?
Humble napsal(a): Výtečný úvod k diskusi o poezii: "spolčení hlupců", "polomafiánský rodinný podnik" atd.
Každá věc chvíli trvá, i zavést se na literárním serveru. Je třeba, alespoň zpočátku, více pozorovat, učit se komunikaci s ostatními, vybírat si, koho číst a koho ne atd. Ty jsi přišel před pár týdny a hned jsi mistr světa. Takhle to nefunguje. Chce to víc trpělivosti, během pár měsíců pochopíš, vo co gou.
Vůbec mi není jasné, proč střílíš po člověku, který dělá všechno pro to, aby tenhle server byl v pohodě. Nemyslíš, že by pro správce serveru bylo daleko jednodušší problematického jedince prostě vyprokovat a dotyčnému pak zablokovat nick, než se ztrapňovat a snažit se vysvětlovat, že by bylo hezké, kdyby se dotyčný choval jinak? Rád bych, kdybys podstatu svých útoků vysvětlil, jinak jsi pro mě sprostý hulvát a vůbec mi nebude vadit, když přestaneš otravovat místní prostředí a pokud možno s sebou vezmeš i Létajícího Čestmíra, pardon, Karla. Jo, a toho panáka si nech pro někoho jiného.
zatím: a) běž do prdele |
04.11.2004 13:34
Leodegrance
|
Áááá, nenápadně jsem odblokován...
Tak tomu, Wopi, já říkám pokrytecká sprosťárna! |
04.11.2004 13:40
Leodegrance
|
Humble: Kdybys uměl číst, věděl bys, že k onomu spolčení hlupců jsem napsal, že mě jímá doufám jen paranoidní podezření. Tedy ne že to tak je.
Jsi stejnej jako Wopi, oba si jen vykládáte význam mých výroků, jak se vám to zrovna hodí...
A v tvém příspěvku opravdu nikde nevidím výzvu, abych vysvětlil, proč jsem nazval Wopiho Montfleurym...
A podstatu svých útoků na tomto fóru již nějaký čas vysvětluji...
|
04.11.2004 13:52
Diotima
|
A co poezie? |
04.11.2004 14:02
Wopi
|
Leo, přestaň už s tím mísením polopravd a lží, už je toho právě tak akorát.
Nikdo tě nijak nezablokovával ani neodblokovával. Pouze mám už dlouhou dobu zablokovaná avíza od tebe, což je částečně reciproční opatření.
Což se ti samozřejmě objeví na obrazovce při pokusu avízo poslat, avšak jak velmi dobře víš, posílat zprávy mi jde, nikdo ti nebránil zachovat se slušně.
Řeči o pokrytecké sprosťárně si laskavě odpusť. |
04.11.2004 14:02
Wopi
|
Diotima napsal(a): A co poezie? Doitimo, o tu tady přece vůbec nešlo. |
04.11.2004 14:04
Humble
|
Leodegrance napsal(a): Humble: Kdybys uměl číst... No comment
Leodegrance napsal(a): A v tvém příspěvku opravdu nikde nevidím výzvu, abych vysvětlil, proč jsem nazval Wopiho Montfleurym...
A podstatu svých útoků na tomto fóru již nějaký čas vysvětluji... To je pouhé slovíčkaření a vyhýbání se odpovědi. Mé přání je zcela konkrétní: chci, abys vysvětlil své útoky proti správci serveru. Jeho postoj znám, rád bych znal i Tvůj, abych si mohl vytvořit objektivní názor. |
04.11.2004 14:14
Leodegrance
|
Wopi: Posílat avíza ti nešlo, protože jsi mě zablokoval. Posílat zprávy Ti samozřejmě šlo. Ale proč bych měl posílat spešl zprávy někomu, kdo mě bloknul? Ta avíza slouží snad právě k tomu, abych dal někomu na vědomí, že na někoho reaguji! A když je zablokuje, tedy nechce nic vědět. Navíc, když ty mně jsi ve zprávách permanentně urážel?
A laskavě si odpusť přisuzování svých vlastností mně. Žádám tě o to už poněkolikáté. Polopravdy a lži tady mísíš ty.
Trvám na tom, že se snižuješ k pokryteckým sprosťárnám.
Reciproční opatření? Ty ses úplně pomátl. Laskavě si vzpomeň, že první ses začal navážet ty do mě. |
04.11.2004 14:24
Diotima
|
vše podstatné bylo, dle mého názoru, řečeno - už mi neposílejte avíza! |
04.11.2004 14:24
Merle
|
ALL: už toho prosím nechte. leo slíbil, že se nad sebou a nad svým chováním zamyslí, a myslím, že bude lepší si počkat na výsledky toho zamyšlení.
pokud se nepřestane navážet do lidí a zahrnovat je (ať už kultivovanými nebo nekultivovanými) urážkami, bude s ním podle toho naloženo.
jaký píše "kritiky" je ale jeho věc. jenže je zas věcí ostatních lidí, jak se k jeho "kritikám" stavěj. |
04.11.2004 14:26
Wopi
|
když někdo napíše "výslovně prosím o tři veřejná slova Wopiho" a nedá to vědět, takže jiní se diví, proč se "oslovení" neozývají, je to jasná schválnost, vysvětlení "proč bych měl posílat zprávu ... tedy nechce nic vědět" dostatečně dokumentuje vše
končim s debatou, dostatečně jsi předvedl o co ti jde - a do poezie to má daleko |
04.11.2004 14:26
Wopi
|
Diotimo, promiň, už se stalo :) |
04.11.2004 14:27
Humble
|
Leodegrance, tož ještě jednou (opakování je matkou moudrosti):
Chci, abys vysvětlil své útoky proti správci serveru. |
04.11.2004 14:29
vlk
|
Tie avíza by si vážne mohol posielať len tomu na koho reaguješ... |
04.11.2004 14:33
Jeff Logos
|
Leo, proč to nevysvětlíš a pokud jsi pochybil a jsi-li genteman (zatím o tom nepochybuju), tak se případně i omluv. |
04.11.2004 15:00
Leodegrance
|
Humble: Služebníček.
Když to chceš vědět, dozvíš se pravdu. A i vy všichni ostatní.. Myslel jsem ovšem, že spor mezi mnou a Wopim je soukromá záležitost, neboť mé útoky na něj se většinou odehrávaly ve formě zpráv, aspoň mám ten dojem. A ty snad nejsou veřejné. A taky jsem nechtěl vypadat jako fňukna, přestože jako první zaútočil Wopi.
Věc se má tedy takto. Možná trochu nezdvořile, nicméně ne hrubě ani sprostě, jsem po pár dnech svého působení zde zkritizoval fotografii nějaké francouzské údajně krásné kamarádky, kterou uveřejnila hippiesanda. Nedovedl jsem pochopit, proč sem tu fotku dává, protože mi přišla jak z rodinnýho alba. Poznamenal jsem tedy něco v tomto smyslu: "Proč sem tu fotku dáváš? Protože má holka rovnátka a uhry?" Myslím vcelku nevinná poznámka.
Na to se ozval Wopi. Do té chvíle jsem si ho vůbec nevšímal, protože píše prózu, a o to já se moc nezajímám. A on mi povýšeným a moralizujícím tónem začal kázat o kráse, o jejích projevech, o tom, kde ji hledat, o vnitřní kráse atd. Prostě věci, které ví už můj starší sedmiletý syn. A kázal velice jízlivě a urážlivě.
No tak jsem se jal studovat jeho povídky, abych se dozvěl, jak píše člověk, který mě počastoval reakcí úplně mimo mísu. Jeho věci mi přišly docela dobré.
Pomyslel jsem si tedy, že jde zřejmě o nějaký úlet, prostě že to špatně pochopil, a přestal jsem to řešit. Dokonce jsem ho zdvořile oslovil a žádal o radu, jak server technicky funguje (avíza a zprávy atd.) Ale to jen proto, že jsem v nějaké reakci četl, že si stěžuje na někoho kvůli neposílání avíz. To, že je správcem servru, jsem vůbec netušil, a ani mi to nepřijde důležité. O jeho jistě záslužnou práci jsem se nikdy neotíral.
Wopi odpověděl vstřícně, načež jsme si vyměnili pár zpráv.
Za nějakou dobu se stala tatáž věc jako poprvé. Po mé nevybíravé kritice někoho úplně jiného se znovu ozval a znovu začal bohorovně mentorovat, opět velice urážlivě, a tentokrát přidal pasáž o tom, jak se mám a nemám chovat.
To jsem se vyděsil, protože už to nešlo považovat za úlet nebo omyl. Když jsem ho požádal, aby se mnou nemluvil jak s malým harantem, oznámil mi, že se jako zpovykanej fracek chovám, a připojil několik dalších velice urážlivých charakteristik mé povahy.
Ten člověk se zachoval jako sprosťák, a na hrubosti jsem tedy začal odpovídat hrubostmi. Když jsem viděl, že to nikam nevede, požádal jsem ho, aby mě nechal na pokoji. Na to mě začal vysloveně bombardovat a ztrpčovat mi život. Ovšem na veřejnosti se choval jako sama skromná ušlechtilost, kdežto já už si servítky nebral.
Nevím, proč jsem věnoval tolik námahy, abych to tu popsal. Beztak mi neuvěříš, protože mě neznáš, já jsem nějakej vetřelec, kdežto Wopi je tvůj kamarád.
A na závěr: Kdybych byl věděl, že tu nejde jen o literaturu, ale také o pěstování přátelských vztahů, ujišťuju tě, že v případě hippiesandy i mnohých dalších bych necek ani slovo.
Takže tak, věř nebo nevěř, nebo prověřuj, nebo mě znova pošli do prdele...
|
04.11.2004 15:16
Leodegrance
|
Jeff Logos napsal(a): Leo, proč to nevysvětlíš a pokud jsi pochybil a jsi-li genteman (zatím o tom nepochybuju), tak se případně i omluv. Prvděpodobně jsem pochybil bez zlého úmyslu. Zdá se, že v tom zasílání avíz mám skutečně zmatek. Poctivě jsem zasílal avíza těm, na které jsem reagoval, a také těm, kteří reagovali třeba jinak a o nichž jsem si myslel, že by je to mohlo dále zajímat, v rámci diskuse nad dílem. To můžeš vidět z vlkova příspěvku, kterého jsem patrně otravoval nechtěnými avízy.
A co se týče upozornění Albimu a Wopimu na tuto diskusi:
Jednak jsem měl za to, že každej při přihlašování uvidí, že je tu nová diskuse, kterých je tu jako šafránu, kdežto děl jak máku. Takže se automaticky podívá, o co jde. Ne-li, pak asi nemá zájem.
Druhak jsem, když už by bylo potřeba avízo poslat, stejně mohl poslat jen Albimu, jelikož mě Wopi zablokoval. A posílat spešl zprávu? Aby mě Wopi začal zas bombardovat?
Hluboce se omlouvám všem, které jsem otravoval nechtěnými avízy, i všem, které jsem naopak nechtíc neupozornil.
Stačí to?
Popřípadě vysvětlím i to, proč jsem zavinil, že Hitler prohrál válku... |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|