Téma #25
Autor:Leodegrance
Fórum:
Literatura
Datum publikace:03.11.2004 13:44
Počet návštěv:6223
Počet názorů:176

PŘEDPOKLADY TVORBY, SEBEREFLEXE A KRITIKA
Vážení i nevážení, milí i nemilí!

Jsem na rozpacích a nevím dost dobře, jak se ctí splnit svůj slib. Tedy otevřít fórum o tom, co je a není poezie a co si kdo o tom myslí.

Někteří z vás mi dávají najevo, jedni taktně, druzí natvrdo, že nejsem nic než nebetyčný nafoukanec a zakomplexovaný ubožák, a mé kritiky jiných děl že nejsou nic než sprosté urážky.

Jsem zde tedy za uhrovatého puberťáka, který zlolajně vskočil do pískoviště, kde si loztomilí chlapectové a holcicty plácají klásné bábovicty, a s hnusným úšklebkem jim je škodolibě rozkopal.

Ale to je nedorozumění. Domníval jsem se, že vstupuji na veřejný literární server, byť amatérský. Místo toho mě jímá (doufám jen paranoidní) podezření, že jsem se octl v jakémsi Spolčení hlupců, v jakémsi polomafiánském rodinném podniku, jehož účelem není literární tvorba, ale literární onanie a následné poplácávání se po ramenou.

Dozvěděl jsem se zde totiž také, že snaha o high poetry je totéž co hrabat se v ucpaném odtoku, a že se nesmím navážet do Wopiho, který je, což jsem nevěděl, ze 70 procent tatíček zakladatel tohoto serveru. Takže hraju unfair...

Rád bych proto věděl, jaký je názor většiny. Buďto se vystěhuju i se svými plky, bludy, komplexy atd., nebo si zde budu tiše publikovat své naduřelé veršíčky, vyjadřovat se budu pouze na tomto fóru a pouze k věci, a názory k dílům budu psát pouze na požádání. A Wopi, kterého bych raději nazval Montfleury, a jeho klaka mě doufám budou ignorovat... Přesto věřím, že všecko lživé a pokrytecké jednou shnije...

Děkuju všem, kteří dočetli. A předem velmi děkuji těm, jimž stojím alespoň za tři veřejná slova, která mi budou adresovat:

A) Běž do prdele;
B) Zůstaň a publikuj;
C) Pokračuj jako dřív.

V případě A) vysublimuju a vy si oddechnete, jestli vůbec za úlevný oddech stojím. Totéž v případě. kdy se nebudete namáhat s třemi slovy pro ubožáka zakomplexáka.
V případě B) a C) začnu v tomto fóru s pojmem kritika, se vším, co s tím souvisí, a také vysvětlím ony domnělé urážky.

Výslovně prosím o tři veřejná slova Wopiho a Albirea, jakkoli jsou mi nesympatičtí či sympatičtí.

S pozdravem všem na Liteřře
Leodegrance

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Leodegrance': 03.11.2004 15:03.

Názory
04.11.2004 13:16
Jeff Logos
Diskuse o tom, kdo je amater či profesionál mi připadá trochu umělá.
Myslím, že všichni, zejména v literatuře jsou pouze píšící profesionálové. Jen někteří jsou zručnější, mají lepší konexe, mají lepší lokty a umějí lépe "self-marketing".
04.11.2004 13:16
Humble
Leodegrance, dosud jsi nevysvětlil toho Montfleuryho. Bavení se o nuancích poezie, když sprostě napadáš ostatní, mi přijde bezpředmětné, sorry.
04.11.2004 13:19
Wopi
Leodegrance:
"...jakákoli kritika se netýká autora, ale jen a jen jeho díla"
"...Označím-li tedy dílo za sračku, mám ji za absolutní pitomost a míním, že autor ji zveřejil, protože patrně momentálně ztratil soudnost..."

stanislav:
"díky bohu, že tu neni nějakej cenzor. rozumbradů je všude dost."

Právě na základě poznámek typu sračka a ztráta soudnosti byla vymazána některá díla a jeden nick.

Takže, stando, malá oprava: cenzor tu je - samozvanej.
A opakuju naposled - Leodegranci, nemáš žádný právo urážet autory (byť nepřímo). Nezaměňuj laskavě svůj vkus za obecné soudy.

A věcná poznámka: už to, že L. zveřejní takovouhle věc, kde se do někoho neustále naváží a dotyčného na to ani neupozorní (to je ten důvod, Jeffe, proč se "oslovení" neozývali!) je dostatečně ilustrující, o co opravdu jde.

Víc k tomu nemam co dodat - jen psi štěkají, karavana táhne dál.
04.11.2004 13:23
Jeff Logos
Leo, v tom spatřuju svobodu, že někdo může takovou věc napsat a zveřejnit. Vycházím z toho, že měl dost důvodů něco,co se jeví jako naprostá ptákovina, napsat. (Já osobně nemusím všechno chápat a pochopit)

A pokud tě taková věc uráží až do stádia, že se ti zvedá kufr, tak nic od toho člověka víckrát nečti. Když jednou v asertivitě polkneš kyselé sťávy, tak tě to ještě neoddělá. V to je - zase pro změnu - tvoje svoboda.
04.11.2004 13:27
Leodegrance
Humble napsal(a):
Leodegrance, dosud jsi nevysvětlil toho Montfleuryho. Bavení se o nuancích poezie, když sprostě napadáš ostatní, mi přijde bezpředmětné, sorry.
Zatím to po mně nikdo nechtěl. Kdo trochu zná Cyrana z Bergeracu, možná si vzpomene, co je Montfleury za postavu. Je to dámami oblíbený herec, kterému Cyrano zakáže na měsíc hrát, protože jeho herecký projev považuje teatrální a nevkusný a jeho ústa za nechutně prznící francouzštinu.

Já ovšem nejsem Cyrano, abych komukoli cokoli zakazoval.

A k tomu sprostému napadání: Jsem přesvěčen, že přirovnání Wopiho k Montfleurymu je první a doufám poslední veřejná úmyslná urážka, které jsem se zde dopustil.
04.11.2004 13:28
nn
kvůli sračkám a ztracenejm soudnostem vymazání nicku??? no panejo....
04.11.2004 13:33
Leodegrance
Wopi: Pokud se do někoho navážím a on o tom neví, je to jen a jen proto, že mě dotyčný zablokoval. Toť vše.
04.11.2004 13:34
Humble
Leodegrance napsal(a):
...Zatím to po mně nikdo nechtěl...
A co je tohle?

Humble napsal(a):
Výtečný úvod k diskusi o poezii: "spolčení hlupců", "polomafiánský rodinný podnik" atd.

Každá věc chvíli trvá, i zavést se na literárním serveru. Je třeba, alespoň zpočátku, více pozorovat, učit se komunikaci s ostatními, vybírat si, koho číst a koho ne atd. Ty jsi přišel před pár týdny a hned jsi mistr světa. Takhle to nefunguje. Chce to víc trpělivosti, během pár měsíců pochopíš, vo co gou.

Vůbec mi není jasné, proč střílíš po člověku, který dělá všechno pro to, aby tenhle server byl v pohodě. Nemyslíš, že by pro správce serveru bylo daleko jednodušší problematického jedince prostě vyprokovat a dotyčnému pak zablokovat nick, než se ztrapňovat a snažit se vysvětlovat, že by bylo hezké, kdyby se dotyčný choval jinak? Rád bych, kdybys podstatu svých útoků vysvětlil, jinak jsi pro mě sprostý hulvát a vůbec mi nebude vadit, když přestaneš otravovat místní prostředí a pokud možno s sebou vezmeš i Létajícího Čestmíra, pardon, Karla. Jo, a toho panáka si nech pro někoho jiného.

zatím: a) běž do prdele
04.11.2004 13:34
Leodegrance
Áááá, nenápadně jsem odblokován...

Tak tomu, Wopi, já říkám pokrytecká sprosťárna!
04.11.2004 13:40
Leodegrance
Humble: Kdybys uměl číst, věděl bys, že k onomu spolčení hlupců jsem napsal, že mě jímá doufám jen paranoidní podezření. Tedy ne že to tak je.
Jsi stejnej jako Wopi, oba si jen vykládáte význam mých výroků, jak se vám to zrovna hodí...
A v tvém příspěvku opravdu nikde nevidím výzvu, abych vysvětlil, proč jsem nazval Wopiho Montfleurym...
A podstatu svých útoků na tomto fóru již nějaký čas vysvětluji...

04.11.2004 13:52
Diotima
A co poezie?
04.11.2004 14:02
Wopi
Leo, přestaň už s tím mísením polopravd a lží, už je toho právě tak akorát.

Nikdo tě nijak nezablokovával ani neodblokovával. Pouze mám už dlouhou dobu zablokovaná avíza od tebe, což je částečně reciproční opatření.

Což se ti samozřejmě objeví na obrazovce při pokusu avízo poslat, avšak jak velmi dobře víš, posílat zprávy mi jde, nikdo ti nebránil zachovat se slušně.

Řeči o pokrytecké sprosťárně si laskavě odpusť.
04.11.2004 14:02
Wopi
Diotima napsal(a):
A co poezie?
Doitimo, o tu tady přece vůbec nešlo.
04.11.2004 14:04
Humble
Leodegrance napsal(a):
Humble: Kdybys uměl číst...
No comment

Leodegrance napsal(a):
A v tvém příspěvku opravdu nikde nevidím výzvu, abych vysvětlil, proč jsem nazval Wopiho Montfleurym...
A podstatu svých útoků na tomto fóru již nějaký čas vysvětluji...
To je pouhé slovíčkaření a vyhýbání se odpovědi. Mé přání je zcela konkrétní: chci, abys vysvětlil své útoky proti správci serveru. Jeho postoj znám, rád bych znal i Tvůj, abych si mohl vytvořit objektivní názor.
04.11.2004 14:14
Leodegrance
Wopi: Posílat avíza ti nešlo, protože jsi mě zablokoval. Posílat zprávy Ti samozřejmě šlo. Ale proč bych měl posílat spešl zprávy někomu, kdo mě bloknul? Ta avíza slouží snad právě k tomu, abych dal někomu na vědomí, že na někoho reaguji! A když je zablokuje, tedy nechce nic vědět. Navíc, když ty mně jsi ve zprávách permanentně urážel?

A laskavě si odpusť přisuzování svých vlastností mně. Žádám tě o to už poněkolikáté. Polopravdy a lži tady mísíš ty.
Trvám na tom, že se snižuješ k pokryteckým sprosťárnám.

Reciproční opatření? Ty ses úplně pomátl. Laskavě si vzpomeň, že první ses začal navážet ty do mě.
04.11.2004 14:24
Diotima
vše podstatné bylo, dle mého názoru, řečeno - už mi neposílejte avíza!
04.11.2004 14:24
Merle
ALL: už toho prosím nechte. leo slíbil, že se nad sebou a nad svým chováním zamyslí, a myslím, že bude lepší si počkat na výsledky toho zamyšlení.

pokud se nepřestane navážet do lidí a zahrnovat je (ať už kultivovanými nebo nekultivovanými) urážkami, bude s ním podle toho naloženo.

jaký píše "kritiky" je ale jeho věc. jenže je zas věcí ostatních lidí, jak se k jeho "kritikám" stavěj.
04.11.2004 14:26
Wopi
když někdo napíše "výslovně prosím o tři veřejná slova Wopiho" a nedá to vědět, takže jiní se diví, proč se "oslovení" neozývají, je to jasná schválnost, vysvětlení "proč bych měl posílat zprávu ... tedy nechce nic vědět" dostatečně dokumentuje vše

končim s debatou, dostatečně jsi předvedl o co ti jde - a do poezie to má daleko
04.11.2004 14:26
Wopi
Diotimo, promiň, už se stalo :)
04.11.2004 14:27
Humble
Leodegrance, tož ještě jednou (opakování je matkou moudrosti):

Chci, abys vysvětlil své útoky proti správci serveru.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)