Téma #255
Autor:tynic
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:14.09.2006 10:33
Počet návštěv:3214
Počet názorů:53

Nesmyslné TIPY
Po zavedení LiTerrek a Rajčat ztratily tipy smysl. Nepomáhají uživatelů při výberu díla, nenesou téměř žádnou informaci. Jsou zbytečné. Tedy alespoň ve formě v jaké jsou nyní prezentovány (číslo + symbol tip). Podívejte se na odkaz: TIPY

Získání informace trvá nekolik sekund.

Navrhuji zrušení TIPU nebo změnu prezentace počtu tipů.

Počet úprav: 4, naposledy upravil(a) 'tynic': 14.09.2006 10:35.

Názory
15.09.2006 11:46
Vích
já jsem třeba nikdy neviděl dělat myši kliky...
15.09.2006 12:56
Atalanta
Ach boze, ale mne osobne jako autorovi (pravda, velmi obcasnemu) je uplne ukradene, jestli jsou moje tipy v nejake tabulce neprehledne. Me zajima, OD KOHO jsou. Mam svuj staly okruh ctenaru (hec) a o jejich nazory stojim. Pokud si muj ctenar XY precte moje nove dilo, chci vedet, jestli je PODLE NEJ na tip (nebo, budiz, dokonce na literku), nebo na hovno. Tipy jsou nenahraditelne.

Vybirat si dilo v seznamu ciste podle poctu tipu, to tu stejne poradne dela jen uplny novacek. Jakmile si najde autory, co mu jsou po chuti, chodi mu od nich aviza a nejaky seznam si prohlizi, jen kdyz nema roupama co delat. A na toho autora stejne vzdycky koukne taky, nez to otevre. Tudiz argumenty z tehle strany jsou podle me trochu oslabene.

Pokud jde ciste o grafickou stranku veci, ano, ta je priserna. Uz nekolikrat jsem tu psala, ze bych brala moznost prepnuti do ciste textoveho rezimu bez tech straslivych obrazku. Ale rusit tipy, protoze blbe vypadaji? To uz radsi literky a rajcata. A nejen proto.
15.09.2006 13:02
Albireo
xichtův nápad ukázat komentáře až po vložení vlastního se mi líbí. I když to asi lidé budou obcházet - kdo chce, může napsat něco, co nic neříká, a teprve po shlédnutí ostatních se "svézt na vlně".
15.09.2006 16:31
Vladimír Ochrana
Musím přiznat, že jsem dosud neměl ani tušení o tom, že stačí kliknout na "hodnocení" a zobrazí se mi seřazená díla podle tipů.
Ale musím souhlasit s Atalantou, taky si nevybírám při čtení díla podle tipů, ale spíš podle kategorie tvorby a podle autorů.
Čímž se pro mne stává tato diskuze bezpředmětnou, neboť je mi jedno jestli jsou nebo nejsou pod dílem viditelné komentáře.
15.09.2006 17:21
stanislav
já nevim, proč jsem tyhle hlody vůbec čet...
zábavy je tu čím dál míň, když už i Repulsovi je všecko jedno... 
jedinej Vích se svou myší, co cvičí, co ji neviděl, jak cvičí, mně zved náladu...
Literra nemá problém s tipy, ale s tím, že je příšerně nudná...
15.09.2006 19:51
Vladimír Ochrana
stanislav napsal(a):
jedinej Vích se svou myší, co cvičí, co ji neviděl, jak cvičí, mně zved náladu...
tys tady taky zrovna nepobavil :-)
15.09.2006 21:28
Wopi
jojo, myši, co dělaj kliky, jsou ze všeho nejlepší :)
16.09.2006 05:31
Pitak
kolik třešní, tolik višní
16.09.2006 21:02
stanislav
Vladimír Ochrana napsal(a):
stanislav napsal(a):
tys tady taky zrovna nepobavil :-)
no. to ale přeci vůbec nevadí. nejsem tu jedinej, že jo. když se chceš dovopravdy pobavit, tak holt musíš žertovat sám, i kdyby to mělo být třeba nepřínosné, neřku-li bezpředmětné... hehe 
17.09.2006 13:45
Cekanka_ucekana
no tak já nemám problém s tipy, já mám problém s tím přehršlem držtiček a čísel, jsem přesvědčená, že to je prostě zbytečně překombinovaný :-) stejně nic a za žádných okolností nezaručí objektivitu hodnocení textů, to je prostě nesmysl :-) tak asi tak

abych pobavila
17.09.2006 16:03
stanislav
tohle spíš vyděsí, než pobaví... ech!
17.09.2006 17:05
aldebaran
Původně jsem chtěl navrhnout, aby se liteka objevila u dílka, které by mělo víc jak deset tipů, ale pak jsem si uvědomil, kolik děl má víc jak deset tipů a jejich kvality tomu neodpovídají. Bylo by možná dobré založit novou sekci, kde by se vždy udělal výběr toho nejlepšího v jednotlivých kategorií, co se tu za týden(měsíc) urodilo.
A nebo by tu byla varianta zrušit tu směsici smajlíků a nechat třeba pět symbolů: tip, rajče, literku, potěšilo, nepotěšilo. V těch se člověk líp orientuje.
17.09.2006 19:26
Raimund Jezu
Tip zde nestratil smysl ale změnil se jeho význam:-)
17.09.2006 20:30
Cekanka_ucekana
Raimund Jezu napsal(a):
Tip zde nestratil smysl ale změnil se jeho význam:-)
no tak to je škoda, že já jsem to nevěděla :-))))) teď už to vim a budu ty tipy brát úplně jinak :-)))))
17.09.2006 20:44
Wopi
aldebaran napsal(a):
Původně jsem chtěl navrhnout, aby se liteka objevila u dílka, které by mělo víc jak deset tipů, ale pak jsem si uvědomil, kolik děl má víc jak deset tipů a jejich kvality tomu neodpovídají. Bylo by možná dobré založit novou sekci, kde by se vždy udělal výběr toho nejlepšího v jednotlivých kategorií, co se tu za týden(měsíc) urodilo.
A nebo by tu byla varianta zrušit tu směsici smajlíků a nechat třeba pět symbolů: tip, rajče, literku, potěšilo, nepotěšilo. V těch se člověk líp orientuje.
Bylo tady zaostřeno - a zhebnulo na nezájem...
18.09.2006 06:02
Raimund Jezu
Wopi napsal(a):
aldebaran napsal(a):
Bylo tady zaostřeno - a zhebnulo na nezájem...
Hodnocení děl se skládá většinou z několika složek.Na jejich humusu postupně vykvétá nenápadná rostlinka obecného vkusu na tom, kterém serveru.Nevím, jakým způsobem upřednostnit hodnocení díla z esteteického a subjektivního hlediska tak, aby byla respektována svoboda tvorby.Bodové hodnocení ve mně vyvolává pocit známkování výkonu autora jako v krasobruslení.Na druhé straně si myslím, že zdejší systém znaků se opravdu v některých případech funkčně nedoplňuje nebo překrývá.Ale ," babo raď ", jak z toho ven, nic mne nenapadá..-)
18.09.2006 06:45
Petrusha
len neskončime u udelovania známiek ako v škole, to by bolo myslím ešte horšie, ako tipiky a klikujúce myši
(u nás myši zásadne neklikujú ale pádia do najbližšej diery sa schovať, ale i to je šport)
18.09.2006 08:50
Atalanta
Smajliky jsem si vypnula, nemam o ne zajem. Kdo je na tom podobne, muze to udelat taky.
18.09.2006 08:56
Atalanta
Jinak tohle myslim nebyla diskuse o objektivite hodnoceni. Ale kdyz uz, tak aspon zopakuji svuj nazor psany vyse. Tohle je server PRO SETKAVANI AUTORU/CTENARU. Autory zajima, co si ctenari mysli o jejich dilech, ctenari chteji sdelit svuj dojem. K tomu tipy (a kdyztak i ty literky a rajcata) slouzi vyborne. Nejake vybery a zebricky, to jsou jen legracky navic. Nikdo tu prece netvrdi, ze maji nejakou vahu a vseobjektivni platnost. Kdyby se dejme tomu autorum pridelovala penezni odmena na zaklade "kvality" jejich del, pak by takovehle spory mely daleko vetsi smysl a ucel. Ale to, ze si muzeme kazdy mesic precist, kdo dostal nejvic tipu, je jen bonus navic, ne zakladni funkce serveru.
18.09.2006 12:37
Vích
Já už si na smajly zvykl, na začátku jsem je považoval za degradaci hodnocení, teď už mi přijde snesitelný se tu na sebe vzájemně culit :)). Mám dojem, že podporují obecnou tendenci Literry k chatu a vzdalování se od "totálních uměleckých hodnot" - jen znovu podotýkám, že když se někdo dost neculí, tak mu hrozí vyhazov...
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.