Téma #239
Autor:Dagoneth
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.08.2006 20:15
Počet návštěv:3422
Počet názorů:233

Co dokáže změnit charakter člověka?
Chtěl jsem to udělat jako anketu...ale škoda že to nejde, je to otázka která má svý kouzlo:-)))

Nabídka odpovědí:

a)Utrpení
b)Láska
c)Nenávist
d)Smrt
e)Zrada
f)Strach
g)Víra
h)Bohatství
i)Moc
j)Nic

Počet úprav: 3, naposledy upravil(a) 'Dagoneth': 15.08.2006 20:26.

Názory
25.08.2006 14:47
Monty
Cekanka_ucekana napsal(a):
no to ale neni změna charakteru, jen přístupu
I to je lepší než nic. :o)
25.08.2006 14:56
Cekanka_ucekana
Monty napsal(a):
no to ale neni změna charakteru, jen přístupu
I to je lepší než nic. :o)
no ale tady se nebavíme o tom, co je lepší nebo horší :-)
někdy to může bejt horší
25.08.2006 15:22
Wopi
Urvisu napsal(a):
V nabídce Dagonetha stejně chybí klíčové pojmy jako 'nemoc' ...
JJ, psal jsem už před časem jako m)
25.08.2006 19:56
Vích
a ještě je zajímavé, jak se mladí rebelanti mění ve staré konzervy, nepořádné děti v perfekcionistické rodiče, to vlastně možná je změna charakteru??? Kdo ví Monty, jestli tvoje maminka v dětství taky nebyla všeobjímající a chápavá :-)?
25.08.2006 20:31
Cekanka_ucekana
Vích napsal(a):
a ještě je zajímavé, jak se mladí rebelanti mění ve staré konzervy, nepořádné děti v perfekcionistické rodiče, to vlastně možná je změna charakteru??? Kdo ví Monty, jestli tvoje maminka v dětství taky nebyla všeobjímající a chápavá :-)?
to podle mě neni změna charakteru
25.08.2006 20:57
Cekanka_ucekana
Urvisu napsal(a):
Technická... charakter = chování, jednání a rozhodování podle osobně vytvořeného souboru zásad, pravidel a návyků. Za změnu charakteru lze tedy označit změnu v chování, jednání a rozhodování podle nového anebo pozměněného, osobně vytvořeného souboru zásad, pravidel a návyků. Slovo 'charakter' se používá i v přeneseném a zavádějícím významu - charakter = dobrý člověk. To aby Čekanka stále neúplně neoponovala.
čekanka stejně bude oponovat, páč má vlastní názor :-)
25.08.2006 21:00
Cekanka_ucekana
Urvisu napsal(a):
Vlastní názor máš, ale neumíš ho srozumitelně vyjádřit.
no tak to je asi pravda, trošku zaostávám v argumentaci, neučili jsme se to ve škole :-)))))
25.08.2006 21:04
Cekanka_ucekana
Urvisu napsal(a):
Za nic tě nekárám, Čekanko... jen jsem doplnil tvůj argument.
to nebyla odpověď na nějaký kárání, ale prostá sebekritika :-)
25.08.2006 21:27
Cekanka_ucekana
no, já si vždycky řikám, co chci a vždycky si za to nesu následky sama :-)))))
25.08.2006 21:33
Cekanka_ucekana
Tak jsem se koukla po nějaký definici charakteru a zjistila jsem, že: Různými psychology je podstata charakteru interpretována různě.

a máte to
25.08.2006 21:36
Cekanka_ucekana
no kdybych byla přesná, tak bych u toho seděla do rána :-))))) protože různí interpreti to interpretujou různě a víš, co je interpretů? :-)))))
25.08.2006 21:45
Hana
no kdybych byla přesná, tak bych u toho seděla do rána :-))))) protože různí interpreti to interpretujou různě a víš, co je interpretů? :-)))))
jsem si najednou myslela že su zas v diskuzi o muzice :o))
25.08.2006 21:45
Cekanka_ucekana
a interpretací?
26.08.2006 01:42
LISKA
ble, ble, původní otázka byla zajímavá, ale pak se jí chopili oponenti za každou cenu, kteří uznávají jen vlastní názor. Už mě to nějak unavuje, tak se všem omlouvám.
26.08.2006 10:09
Cekanka_ucekana
LISKA napsal(a):
ble, ble, původní otázka byla zajímavá, ale pak se jí chopili oponenti za každou cenu, kteří uznávají jen vlastní názor. Už mě to nějak unavuje, tak se všem omlouvám.
chudinka malá unavená lištička, ťuťu :-)

Urvisu napsal(a):
Přibližně půl roku jsem byl přesvědčen, že nejdementnější nick na Liteře je Tonfa. Není :o)
a kterej to teda je?
26.08.2006 14:41
Monty
Vích napsal(a):
No, to teda nevím, zkusím se jí na to zeptat. :o)
Nicméně na sobě změny tohohle typu nevidím. Když si vzpomenu na to, jaká jsem byla v 18ti, co jsem chtěla od života, jaký jsem měla představy a sny a jak jsem se chovala, je to v podstatě totéž jako teď, akorát že mně už moc nebaví sex na jednu noc. :o)
A bohužel mně nezměnilo ani to, že mám dítě, fakt jsem se dost snažila v sobě nějak probudit tu matku pečovatelku, ale nejde mi to, nebaví mne to, jsem z toho na nervy, v tomhle ohledu nemůžu změnit charakter... v podstatě jediný řešení je vrátit se do bodu, než se to začalo "kurvit", do doby, kdy jsem ještě byla se svým životem spokojená. Protože teď nejsem. Takže to vlastně není změna charakteru, jak píše Čekanka, je to změna postoje, protože charakter jsem měla stejnej, jen jsem ho dočasně potlačovala, abych někomu, hlavně teda synovi, neublížila. A už to prostě dál nejde, překročilo to hranice únosnosti a holt ten krok zpátky k sobě udělat musím.
26.08.2006 15:08
Monty
Urvisu napsal(a):
Že se jednalo skutečně jen o postoj a nikoliv změnu charakteru, jak tvrdila Čekanka, což je zmatené a zavádějící tvrzení... bude pravda teprve tehdy, až se ti skutečně podaří znovu vrátit do doby, než se to začalo 'kurvit'. Nepodaří se ti to. Do jedné řeky dvakrát nevstoupíš. Budeš si muset dotřetice vymyslet nová anebo pozměněná pravidla pro svůj charakter... tak, aby počítaly i s nezájmem o výchovu syna.
Nepodaří se ti to úplně, ale může se to podařit částečně. Poloviční vítězství je lepší než totální prohra.
Pokud by nová pravidla počítala s nezájmem o výchovu syna, bylo by to naopak snadné. Sebrala bych se a šla. Jenže já se na něj nechci vykašlat, jenom k němu mám prostě spíš otcovský postoj a být matka na plný úvazek mi nesedí, vysiluje mne to, mám z toho deprese. Chci se podílet na jeho výchově, ale nechci ho mít na krku od rána do večera 7 dní v týdnu.
26.08.2006 15:21
xicht
Vsechno slo dobre...
... a v tom jsem se narodil.
26.08.2006 17:06
Monty
Urvisu napsal(a):
Nemusíš odcházet... jen více promyslet kolektivní organizaci v rodině. K ničemu se nevracej, nefunguje to... rozhodni se, co nejrychleji v sobě všechno pozabíjej, zapomeň a vymysli nový kánon. Svým návratem by jsi chodila kolem dokola okolo mrtvého prasete. Na tom nelze nic stavět, jen truchlit.
Zapomeň... a vytvoř si nové sny. Je to snadnější, než by sis mohla myslet. Tím že zapomeneš, nic fyzického z minulosti neztratíš... jen ty nesmyslně zasmyčkované elektrické proudy v hlavě. Vyzkratovat... a znovu a jednodušeji vše dokonale propojit :o)
Alternativní sny? Ve dvaatřiceti? To už asi nepůjde, moje sny jsou tak nějak nenahraditelný... můžu je přizpůsobit nové situaci, tomu, že mám dítě, který mne ještě nějaký čas bude alespoň částečně potřebovat, ale nemůžu se jich vzdát. Můžu žít maximálně dva paralelní životy, jeden svůj a druhý s dítětem, ale najít jeden, kterej by mne dokázal úplně uspokojit, to asi nepůjde. Leda až bude syn větší, pak se bude moci větší měrou podílet i na tom mém soukromém životě, zatím to nemá smysl zkoušet... nechápu rodiče, kteří tahají děti do hospod, na fesťáky, na nějaký rauty... je to opruz pro obě strany.
26.08.2006 17:18
Cekanka_ucekana
Monty napsal(a):
tomu, že mám dítě, který mne ještě nějaký čas bude alespoň částečně potřebovat,

myslim, že děti nepotřebujou rodiče částečně, pokud mu nemůžeš věnovat čas, musíš mu to vynahradit intenzitou, ale nepořídila sis dítě na částečnej úvazek
buď svoje a věnuj se svejm věcem, ale nevylučuj ho ze svýho života ani částečně
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)