Téma #220 |
Autor: | Admin2 |
Fórum: |
Datum publikace: | 23.06.2006 16:55 |
Počet návštěv: | 3801 |
Počet názorů: | 97 |
Hosting - máme problém |
V poslední době se množily výpadky, spojení bylo neúnosně pomalé a nespolehlivé. Dnes došel mail jasně naznačující, kterak se hostingová firma rozhodla problémy řešit:
Dobry den, vzhledem ke stale rostoucim narokum na systemove zdroje u webu literra.cz jiz dale neni mozne hostovat web na nasich serverech - za domlouvenou cenu 199,-/mesic.
Vzhledem k aktualnim datovym prutokum a zatezi serveru Vasim webem - navrhuji mesicni cenu 1500,- bez DPH.
V pripade nedohody budeme nuceni provoz stranek ukoncit.
Zdenek Cendra SuperHosting.cz - idealni hosting
V podmínkách hostingu je přitom doslovně uveden "Neomezený přenos dat".
Cenu 1500,- Kč bez DPH považuji za nehoráznou. Hrozí tedy, že budeme muset změnit hosting. Máte někdo nějaký nápad?
|
|
Názory |
23.06.2006 17:07
Albireo
|
Nestálo by opravdu za to pořídit vlastní server i co se hardwaru týká? Na to bych rád přispěl jednorázově i každoročně na provoz. Mimochodem, je ve smlouvě s hostingem nějaká klausule o výpovědní lhůtě? Zdražit osminásobně, to je teda síla! |
23.06.2006 17:20
Humble
|
Server by představoval náklady na jeho pořízení plus cca 1000,- Kč měsíčně. Bylo by to samozřejmě ideální řešení, jest ovšem otázkou, zdali jsme dostatečně platebně schopni.
Smlouvu jsem v ruce neměl, takže nemohu komentovat. |
23.06.2006 19:56
Amerasu
|
superhosting a cendra... :-/
zkuste se podivat na tohle:
http://www.gigaserver.cz/ |
24.06.2006 07:37
Sarastro
|
nekorektní partner
doporučuji
http://www.hostingy.cz/webhosting_hosting_prehled.php |
24.06.2006 10:47
Wopi
|
Dobrej přehled. Dík. |
24.06.2006 13:38
stanislav
|
a je to tak složitý přejít na jinej hosting, když se nějakej lepší najde? s tím vlastním serverem mi to přijde moc drahý, na to se asi nesložíme. ale stejně by měl proběhnout zas sraz, třeba jako dycky na podzim, kdy by se uspořádala sbírka. loni se nějak nevybíralo, nebo aspoň mně to uniklo... Zdenek Cenda je ale seriosní postava, jak má bejt. stává se. bohužel. |
24.06.2006 13:45
Sirius
|
Sákryš, občas mě mrzí že počítač umim jen zapnout a vypnout, takže vůbec nerozumim problémům, který tu řešíte, ale pokud by to mělo znamenat omezení, nebo snad dokonce zánik Literry, tak jsem ochotnej za to položit i....i...no, asi ty peníze. :)) Spoléhám na vaše správná rozhodnutí a držím palce! |
24.06.2006 14:17
Hana
|
Sirius napsal(a): Sákryš, občas mě mrzí že počítač umim jen zapnout a vypnout, takže vůbec nerozumim problémům, který tu řešíte, ale pokud by to mělo znamenat omezení, nebo snad dokonce zánik Literry, tak jsem ochotnej za to položit i....i...no, asi ty peníze. :)) Spoléhám na vaše správná rozhodnutí a držím palce! zase jednou su s zajedno... |
24.06.2006 14:19
Papageno
|
Sarastro napsal(a): nekorektní partner
doporučuji
http://www.hostingy.cz/webhosting_hosting_prehled.php ale dědku všichni vědí že nejlepší je
http://nethost.cz/
přejít na jiný hosting je věcí pár hodin v horším případě, ovšem "zuzana" na které hostuje LiTerra, potažmo společnost která ji vlastní dosud nabízí extra hosting za cenu 999.-, ten by byl schopen takových 5-10 LiTerr utáhnout, tento dopis považuji za úlet, a patřil by spíše do kategorie tvorby. Současná služba kterou totiž LiTerra používá zajišťuje neomezený přenos dat. Tedy je to asi jen o lidech a chuti se domluvit. Mimochodem návštěvnost tohoto serveru by byla tahákem pro každou solidní hostingovou společnost. |
24.06.2006 14:34
Hana
|
Papageno napsal(a): Sarastro napsal(a): nekorektní partner
doporučuji
http://www.hostingy.cz/webhosting_hosting_prehled.php ale dědku všichni vědí že nejlepší je
http://nethost.cz/
přejít na jiný hosting je věcí pár hodin v horším případě, ovšem "zuzana" na které hostuje LiTerra, potažmo společnost která ji vlastní dosud nabízí extra hosting za cenu 999.-, ten by byl schopen takových 5-10 LiTerr utáhnout, tento dopis považuji za úlet, a patřil by spíše do kategorie tvorby. Současná služba kterou totiž LiTerra používá zajišťuje neomezený přenos dat. Tedy je to asi jen o lidech a chuti se domluvit. Mimochodem návštěvnost tohoto serveru by byla tahákem pro každou solidní hostingovou společnost. tento příspěvek mě nesmírně potěšil a hlavně závěr mě naplnil hrdostí... jakože tu možu taky být... :o)) |
24.06.2006 15:33
Wopi
|
Sarastro, Papageno... já se picnu. Ještě by se měli vyjádřit Tamino, Pamina a hlavně královna noci, která tak hezky ječí ve výškách. :)) |
24.06.2006 15:40
Papageno
|
ještě drobnost, právě sem probral situaci s odborníkem, resumé toho všeho je, že společnost která nezvládne zajistit spolehlivou konekci 40ti přihlášených lidí (to je myslím maximum co LiTerra čítá), buď provozuje svou činnost na šrotu, nebo zastaralé verzi systému, doporučuje prohlídku jiných hostingových společností. Pravděpodobně bude problém s db, buď je špatně nastavena, nebo jí literra sdílí s jinými uživateli, potom se stane, že je upřednostněn ten kdo platí víc, a vlastně je jedno, že je v době záseku na liteře 20 lidí, když jinde jich je třeba 200.
Prostě domluva nebo jinam. |
24.06.2006 15:45
Wopi
|
Tak tak. |
24.06.2006 16:23
Zámotek
|
to sou ale kurvy! Já bych jim vynadal a pak stáhnul ocas mezi nohy a platil,protože jiný řešení mě nenapadá,sorry....jedině změnit hosting |
24.06.2006 16:25
Zámotek
|
hergot,jaktože to posílá avíza za mě? Omlouvám se dotyčným,jimž přišlo avízo ode mě :) |
24.06.2006 23:51
LISKA
|
jsem hostingový, počítačový a síťový antitalent, ale klidně dám cca 1.000,- Kč ročně, aby Literra fungovala. |
25.06.2006 00:37
Wopi
|
Díky. Škoda, že je takových málo... |
25.06.2006 01:08
Hana
|
LISKA napsal(a): jsem hostingový, počítačový a síťový antitalent, ale klidně dám cca 1.000,- Kč ročně, aby Literra fungovala. Wopi napsal(a): Díky. Škoda, že je takových málo... nezoufej, Wopi - najde se nás určitě víc :o))
(my to se Siriem hlásili už po obědě...) |
25.06.2006 07:58
Sirius
|
JO! Já dám klidně i 1100! :)) |
25.06.2006 08:00
fungus2
|
Pokud nebude jiná možnost, tak jsem také ochoten finančně přispět. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|