Téma #143
Autor:LISKA
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.01.2006 13:43
Počet návštěv:5695
Počet názorů:179

chceme tvořit, nebo se hecovat?
Mám pocit, že nad tím co napsal Logik v odkazu k básni  .. já vím,
je dost důležité.Jsem na Liteře teprve krátce, ale rozhodně nevidím žádnou  snahu vzájemně si pomáhat. Pár lidí se hádá o čemkoliv a pár si navzájem pochlebuje. Kdo napíše něco slušnějšího, pošle to pod jiným nikem na Totem. Tedy kromě urvisu, ten si za sebou stojí.

Názory
17.01.2006 15:49
bříza
Zatímco Tvoje připomínky posouvají Literru mílovými kroky kupředu - že-ano Stanislavskej !
Právě kvůlivá lidem, kteří plácaj "od věci" - jen aby demonstrovali svou přítomnost - a neudrží (myslím téma) - se v takovýchto diskuzích nelze dobrat k žádnému závěru - a tedy činu. Víš ?

(btw: až budou zas natáčet Vinetoua, přihlaš se, jako Sam Hawkens ;) ...
17.01.2006 15:59
stanislav
já nikam nic nechci posouvat. tím to asi bude. :o)
a demonstrovat svou přítomnost jaksi jsem se rozhodl, protože mám zrovna čas. nic jiného bych v tom nehledal... hihi
17.01.2006 16:04
bříza
- to já sice chápu, ale nahnali jsme vodu, kloužeme po vlně - a ta kvapem ubývá. Esli neposunem a nenaženem zase nějakou do foroty, Literra končí. Toť mé přesvědčení. Ty známky se mi tu rojej všude kolem. Ale neboj - oni to ostatní oddřou - a Ty zas příjdeš k hotovýmu. ... hi hi
17.01.2006 16:06
Repulsion
To ne, Literra jen tak neskončí. Touha lidí někde se podepsat je nezměrná. Otázkou pouze je, kdo se tu bude podepisovat a jak.
17.01.2006 16:12
stanislav
Literra končí? páne jo. to je smutný. a já zrovna mám tolik času v práci na internet.  

a věčný komentování úpadku je fakt nuda. dle mýho jsou spíš utahaný ti, kdo tohle tvrděj, víc než literra samotná.

nemám nic proti dříčům, ale furt něco vymejšlet, nějaký změny, je dle mýho kontraproduktivní, bylo a bude. změny maj bejt pozvolný a po konsenzu, jako to bylo třeba s tím omezením dílek na jedno za jeden den...
17.01.2006 16:26
stanislav
a má odpověď na úvodní otázku:

chceme tvořit, nebo se hecovat?

konkrétně mě baví oboje...
17.01.2006 16:39
stanislav
a stejně je literra mnohem lepší než totem nebo písmák. je tu mnohem víc švandy. i dobrý dílka. třeba Diotima, čekanka, Lu Povy legrácky, Garth, Repulsion a spousta a spousta dalších, jestli někdo chce literru nějakým způsobem ukončit, tak ho nebudu mít rád! mňo. 
17.01.2006 17:11
stanislav
...a když tak přemejšlim, proč se mi literra líbí nejvíc, tak to bude rozhodně i tím, že tu není žádná redakce nebo nějaký podobný orgán, jakási rada je skoro neviditelná, což je fajn. je to tu prostor, kde se každý může projevovat, jak je mu libo, když mu někdo či jeho tvorba vadí, může ho ignorovat, popřípadě se s ním i pohádat, takhle nastavený mi to přijde ideální. že se to někomu nelíbí, že chce změny, to je taky hezký, ale proč to tu rovnou likvidovat?
to tedy nevím... a vůbec nevím, proč někam něco nahánět. milý břízo.
17.01.2006 17:17
Wiki
Stando, vždyť nikdo neříkal, že se bude něco likvidovat ? :-))
Literra bude, neboj !!!
17.01.2006 17:24
stanislav
Wiki, děkuji za veskrze pozitivní zprávu. a že udržujete tuhle taškařici v chodu... :o)
bez Literry by mi bylo věru smutno...

a trochu egocentricky: proto tady mám taky uloženejch tolik dílek, a i když to mám i na svých stránkách, tak bych nerad o názory a vejšplechty pod dílky přišel, stejně tak o dílka jiných, to dá rozum...
17.01.2006 17:36
Repulsion
Ona je hrozná škoda, že je teď růžový bříza posranej v kině. Jinak bychom mohli třeba ledacos vymyslet.
17.01.2006 17:39
stanislav
Repulsion napsal(a):
Ona je hrozná škoda, že je teď růžový bříza posranej v kině. Jinak bychom mohli třeba ledacos vymyslet.
tak vymejšlej bez něj. vem si na pomoc někoho jinýho! třeba tě někdo napadne.
17.01.2006 17:39
bříza
Repulsion napsal(a):
Nojo - co se dá dělat. Zrovna dávaj Čekání na Godota - tak se to hodí. Přece si tu abonentku nenechám propadnout.
17.01.2006 17:44
stanislav
třeba bys mohl, repulsione rozvinout ten svůj nápad, co vetknl Igor na písmák, jak tam by to bylo o něčem, a tady o něčem jiném, že by se uživatelé rozdělili do dvou skupin. ten nápad byl tak rozkošnej, že bys ho tu taky moh nanýst. k tomu břízu nepotřebuješ.
17.01.2006 17:47
Repulsion
Já už jsem tady ten názor vetkl dávno. Od začátku hlásám, že by se Literra měla jinak profilovat, že nemusí být jen zmenšenou kopií Písmáka.
17.01.2006 17:50
stanislav
ale tys tam, na písmáku, přímo naznačil, co by se kde mělo provozovat. a milý čtenář by tvou ideu jaksi vzal zua svou a kdyby se jednalo o žvanivého, šel by třeba sem, a kdyby o nad literaturou dumajícího, šel by třeba tam, nebo naopak, přišlo mi to rozkošný sociální inženýrství, jakého jen člověk tvého kalibru schopen jest...
17.01.2006 18:03
bříza
stanislav napsal(a):
.... proč to tu rovnou likvidovat?
to tedy nevím... a vůbec nevím, proč někam něco nahánět. milý břízo.
Nejde o aktivní likvidaci. Jde o samovolný zánik. Udržet tuhle enkávu relativní slušnosti a přátelství, proti tlaku odosobněného agresivního arogantního, řvavého a rvavého "kontextu doby" stojí nezměrné úsilí - zejména v situaci, kdy dotyčným aktivistickým naivistům se namísto pochopení - či vděku dlouhodobě dostává výsměchu a urážek. Sám to píšeš: 100 x nic umořilo vosla. 10 000 x to spláchneš - a pak se jednoho dne posereš v kině- a zachováš se, jako ostatní. Prostě ztratíš MOTIVACI pořád s někým diskutovat a vysvětlovat stále dokola tytéž banality lidem, kteří je evidentně nejsou schopni buď pochopit, nebo přijmout. A s touhle ztrátu motivace - jak pozoruju - se vedení pere čím dál urputněji a křečovitěji. Jinými slovy: myslím si, že pokud se toky energií nezmění a věci nezaonačí tak, abychom chytnuli "druhý dech", dávám subjektivně Liteře tak 6-9 měsíců.
17.01.2006 18:14
stanislav
já si myslim, že spíš chytne druhej dech, i když podle mě by vystačila i s tím prvním nádechem...

výsměchu a urážek se dočkáš absolutně všude na internetu, kor když si o to někdy i koleduješ svým umravňováním. třeba nabízet facku někomu místo jeho otce a tak, s tím daleko nedojdeš.

toky energií se nezmění, umění je nějak je toliko usměrňovat, ne se stavět proti nim. zákazy příkazy a tak. nebo tak nějak...
17.01.2006 18:19
bříza
stanislav napsal(a):
třeba nabízet facku někomu místo jeho otce a tak, s tím daleko nedojdeš.
>

~ tak zrovna v TOMHLE případě jsi Stanislave vedle, ja k ta jedle - neb šlo o verbální políček ilustrativní, který tak BYL pochopen, následně opětován - a vedl ke kýženému cíli - tedy večerní vzájemné pijatice s muzikou + následné koordinaci. :)

(aneb: nestarej se - vím, co dělám)

(btw: - souhlasím, že nejspíš chytne druhý dech - ale samo se nenakope - a Ty v tom stéblo nepřiložíš - že ? Spíš se vysměješ těm, kteří něco zkazí ... ;)
17.01.2006 18:24
stanislav

no vidiš, jsem se seknul. s tim facanem.
a co ty furt máš s nějakejma stéblama? já na nějaký výbory a komise nevěřím, konec konců už jednou jsem si naběh v sdružení písmák, nevim, proč bych se měl nějak organizovat tady. a nikomu se nijak nevysmívám, mé glosy jsou ryze pacifistické.... hehe. stačí se k světu stavět pozitivně a nehledat v nevinných poznámkách nějaký destruktivní záměr... hihi

[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)