Téma #143
Autor:LISKA
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.01.2006 13:43
Počet návštěv:5685
Počet názorů:179

chceme tvořit, nebo se hecovat?
Mám pocit, že nad tím co napsal Logik v odkazu k básni  .. já vím,
je dost důležité.Jsem na Liteře teprve krátce, ale rozhodně nevidím žádnou  snahu vzájemně si pomáhat. Pár lidí se hádá o čemkoliv a pár si navzájem pochlebuje. Kdo napíše něco slušnějšího, pošle to pod jiným nikem na Totem. Tedy kromě urvisu, ten si za sebou stojí.

Názory
18.01.2006 13:45
bříza
logikJJ napsal(a):
Atalanta, bříza, Charlien, Endif, Hester, Humble, Merle, Seregil, Wiki, Wopi
bože todle je reprezentace litery
jedni už tu nejsou
jiní jen aby se neřeklo
fakt, zajímavej výběr
- no - chápu, že Ty bys to vzal asi za jinej konec - žejo .... (mělo to tak vyznít - nebo se pletu ?)
18.01.2006 13:52
logikJJ
jo
nepleteš se
podepřít něco autoritou není nikdy na škodu
18.01.2006 14:09
Dort
logikJJ napsal(a):

Moc netuším, co je vlastně náplní činnosti Rady, nicméně v životě mě nenapadlo, že by to měla být reprezentace.
18.01.2006 14:11
logikJJ
Dort napsal(a):
logikJJ napsal(a):

Moc netuším, co je vlastně náplní činnosti Rady, nicméně v životě mě nenapadlo, že by to měla být reprezentace.
páč seš dort
a ty moc nápadů nemaj
18.01.2006 14:14
stanislav
cintát dne:
prostě: praktická ukázka, proč není možno jinak, než zásadní rozhodnutí provádět v radě - a nikoli po veřejném konsensu.

tak tohle je dost poťapaný... se mi zdá, břízo, že si prostě věci vždy přetvoříš k obrazu svému.
jsem - li pohoršen, svět je špatný,
připadaj - li někomu mé řeči jako prázdné kydy, ještě že je Rada, co si ví se vším vždy rady...
18.01.2006 14:20
bříza
logikJJ napsal(a):
jo
nepleteš se
podepřít něco autoritou není nikdy na škodu
- jde o to, oč podepřít tu autoritu ;).
18.01.2006 14:23
logikJJ
no
není to možný za stávajícího stavu
protože

jakýkoli řešení
jakýkoli

dojdou k endifovi
(jeho bezelstný úsměv a mírné zavrtění hlavy)
nojo, ale já teď nemám čas, řekne

a všecko je zas na 1/2 roku v prdeli

18.01.2006 14:32
Repulsion
logikJJ napsal(a):
no
není to možný za stávajícího stavu
protože

jakýkoli řešení
jakýkoli

dojdou k endifovi
(jeho bezelstný úsměv a mírné zavrtění hlavy)
nojo, ale já teď nemám čas, řekne

a všecko je zas na 1/2 roku v prdeli
To je pravda, ale já se endifovi nedivím. Literra ho neživí. Jedna z věcí, které bych chtěl navrnout, je, pokud se podaří dohodnout se na nějaké nové koncepci a tváři Literry, se na Endifa složit a normálně mu to zaplatit. Sám jsem dosud na Literru nic nedal, ale tentokrát bych moc rád.
18.01.2006 14:35
logikJJ
vztah programátor vers. výkonný orgán
poslouchat & platit
žádnej jinej není možnej
(dostupnost a nahraditelnost, to je jasný)
18.01.2006 14:35
stanislav
že Endif nemá čas, je jen moc dobře. aspoň ty vaše kokotiny a veledokonalý vylepšováky nejdou zprovoznit...

konec konců na srazu něco povidal o tom, jak to obměnit, kabátek, a různý nový možnosti, co si zobrazit, co ne, jaký seznamy apod., že to ještě neudělal, je taky dobře, tohle nemá cenu uspěchat...
18.01.2006 14:39
Repulsion
Standa včil brblá a mluví o tom, jak je se vším spokojený. Jenomže pokud se nám to podaří změnit, bude spokojený stejně. Řekl bych, že ještě víc. Akorát to nikdy za nic na světě nepřizná. Je už holt takový.
18.01.2006 14:48
stanislav
brblám, protože se tady svým způsobem kapku nudim. a taky že nesnášim změny. když už ale přijdou, stoicky si na ně zvyknu. hihi...
a mj. mně stačí málo ke štěstí. líběj se mi inovátoři s vervou, ale žádnýho tu nevidim, neni komu nahrávat velejemné nápady a skvělé postřehy ku vybudování lepších zítřků... bříza i Logik se mi zdají už kapku opotřebovaní.

18.01.2006 18:08
hunk
Skutečnost je podle mne taková, že hrůza, aby se Literra nestala "tyjátrem falešných agresivních exhibicionistů" ovládla mocnou, tajemnou, přísně vždy anonymně jednající Radu... (Ta anonymita je z obav, že by někdo pronásledoval Radního až do jeho doupěte a tam mu na oplátku zkritizoval některé ušlechtilé dílo plné vzletných myšlenek a lásky k Všehomíru, či že by se nezastavil u doupěte virtuálního a šel zbožnému Radnímu vybít okna.)

A co se stalo?

Ve skutečnosti se Literra stala tyjátrem falešných a agresivních pseudomoralistů.

18.01.2006 18:41
Vladimír Ochrana
Nemyslím si, že je Literra tyjátrem falešných a agresivních pseudomoralistů. Své námitky bych shrnul do tří bodů:

1/ v posledních měsících dost poklesl průměr úrovně vkládaných děl,

2/ Literra se zdá býti bezkoncepční,

3/ tahle diskuze jako všechny předchozí začíná ztrácet smysl, neboť
opět se nedochází k závěrům a činům, jen je možno přihlížet
generalizovaným výlevům různých táborů či jedinců
18.01.2006 18:49
Wopi
Přesně.
18.01.2006 21:19
stanislav
ale houby "přesně". takhle to je:

John Donne řiká, že nikdo nespí na káře, jež ho odváží z vězení na popraviště, a přitom všichni spíme mezi početím a hrobem, anebo alespoň nebýváme ve zcela bdělém stavu. A proto, dodává Ernesto Sabato, je posláním velké literatury probouzet člověka, který je odvážen na popraviště...

a takovýmito či podobnými myšlénkami bychom se měli zabývat, a ne tím, jestli pět deset nula či kolik klubů, jaká je čtenost na zdejším serveru či ochablost čtenářů a podobně...

diskuze by nikdy neměla smysl, pakliže nedojde k Velkým myšlénkám!!!

hihi
18.01.2006 21:44
stanislav
konec konců tahle diskuse neměla být o nějakých nových nápadech pro server, ale mělo se reagovat asi na toto:

Jsem na Liteře teprve krátce, ale rozhodně nevidím žádnou  snahu vzájemně si pomáhat. Pár lidí se hádá o čemkoliv a pár si navzájem pochlebuje.

já snahu pomáhat si, vidím. ovšem pomoc vypadá různě, že.
hádat se o čemkoliv je též zdravé a troška pochlebování vlije tvůrci novou krev do žil, čiliž, je důvod si stěžovat?

a taky nesouhlasím s mýtem, že někdy tady byly bůhvíjaký díla, a teď prd. úroveň dílek je kolísavá hned od úvodu, dá se to samo sebou řešit tím, že si člověk čte jen toho, kdo mu má co říct, popřípadě jako já se někdy baví čímkoliv. i za sebekrkolomější veršůvkou se vždy nachází mnohý materiál pro přemítání, má-li člověk k tomu vlohy...  
18.01.2006 23:11
LISKA
mám nápad, malinko změnit grafiku, dát tam dvě kolonky líbí- nelíbí.Poznámky nechat tak do 10 ev. do 15 a pak přejít do diskuze. A tam už se můžeme prát do hdel a statků a nebudeme nikomu ubližovat.
18.01.2006 23:15
LISKA
mělo tam být hrdel, ale už jsem to nestačil/a opravit
19.01.2006 00:36
bříza
:)

takže shrňme happening:

1) Hunk tento server považuje za neperspektivní a debatu za ztrátu času - proto se jí plamenně zůčastní.

2) Repulsion by v podstatě podpořil něco velmi podobného tomu, co jsem navrhl, pokud by to napadlo jeho.

3) Stanislav je spokojen se současným stavem, proto by podpořil změny, pokud by je prosazoval někdo jiný, než já, či Logik.

4) Logik naznačuje, že současná rada je neschopná a nabízí se, že by převzal její funkci.

5) Karel Letoun se cítí opomíjen.

6) Wopi, jako hlavní admin naříká, že je server bez koncepce.
-----

- cítíte tu KRÁSU ?!?! Tu plnost života ? :) Na JAKÉM JINÉM SERVERU se takováhle věc může podařit ?

:))))))))))))))))))))))))))))))))
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)