Názory |
08.12.2005 18:11
Atalanta
|
Ja ji cetla jako docela mala a vubec se mi nelibila, tehdy. Kdybych byla jen trochu citlivejsi povahy, asi bych z ni mela nocni mury. A pokud mluvime o zanru, tak Dva roky prazdnin to rozhodne nejsou. |
09.12.2005 08:03
kastel
|
Atalanta napsal(a): Ja ji cetla jako docela mala a vubec se mi nelibila, tehdy. Kdybych byla jen trochu citlivejsi povahy, asi bych z ni mela nocni mury. A pokud mluvime o zanru, tak Dva roky prazdnin to rozhodne nejsou. ...beru - jak říkám - vždycky záleží na tom kdo se dívá - kolik očí - tolik obrazů... |
10.12.2005 09:25
rivka
|
ANO, Viking Vike! A Bořík (a spol., lapálie, cokoliv - Steklač)
Monty: Když já si pořád myslím, že je to spíš vo rodinným "nastavení" - i když je Tom Sawyer starší Metuzaléma, četl ho můj otec se stejným nadšením jako já, nějáko nevidím důvod, proč by ho dneska dítko nemohlo číst - pokavaď není přímo odkojený televizí (kerá je už TAK jinde, že dělá Twaina snad i nepochopitelnym)... Lze obojí - Ransoma i Brezinu - a není to imho věc nějakejch "literárních kvalit"... |
10.12.2005 14:23
Monty
|
rivka napsal(a): ANO, Viking Vike! A Bořík (a spol., lapálie, cokoliv - Steklač)
Monty: Když já si pořád myslím, že je to spíš vo rodinným "nastavení" - i když je Tom Sawyer starší Metuzaléma, četl ho můj otec se stejným nadšením jako já, nějáko nevidím důvod, proč by ho dneska dítko nemohlo číst - pokavaď není přímo odkojený televizí (kerá je už TAK jinde, že dělá Twaina snad i nepochopitelnym)... Lze obojí - Ransoma i Brezinu - a není to imho věc nějakejch "literárních kvalit"... Mno, kdyby to bylo o rodinným nastavení, tak bych v dětství nečetla nic... u nás doma se jaksi nečetlo... :o))) |
16.12.2005 15:43
vojtam
|
Jednoznačně doporučuju cokoli od Athura Ransoma
(Trosečníci z vlaštovky...)
Astrid Lindgrenovou jsem miloval a mám rád dodnes |
16.12.2005 18:23
rivka
|
Monty: Když už rodinný nastavení je, no jasně, že jsem to mohla dodat... V rodině samejch hudebníků se taky může narodit dítě na muziku polena hlušší a nikdo s tím nic nesvede.
Ábrdaistegál, vcelku.:) |
20.07.2007 22:36
sokrates
|
hlavně oddělit dítě od Broučků, od Kájů Maříků, Mirků Dušínů a spol.. London, Twain, Batlička, O´Henry,. něco lehčího od Hemingwaye. Snes výběr z knihovny a sleduj následky :-) |
20.07.2007 23:44
stanislav
|
stanislav napsal(a): jednoznačně Mircea Eliade "Šamanismus a nejstarší techniky extáze"... to by mělo číst každý odrostlý děcko! za tím si stojím! :o) |
22.07.2007 17:49
Humble
|
Čítával jsem taky scifárny - třeba Stanislav Lem nebyl špatný. |