...rada starších... |
Zdravím, z môjho pohľadu je tu pár užívateľov, ktorých názor si cením viac ako iných. Píšu dobre. Fotia dobre. Kreslia dobre. Alebo komentujú rozumne a vhodne. Navrhujem nainštalovať niečo ako radu starších. Skupinu ľudí, ktorý budú môcť ako jediný udeľovať niečo ako MEGAGUĽE :). Ja by som osobne navrhol do nominací: briza, Natasha, Dominika, guy haha myšák Aglája random night Atalanta
Co Vy na to? List je možné samozrejme upraviť... |
|
Názory |
16.07.2009 12:41
00
|
"Pamatuj pri svych vyzralych nazorech na jedno. Kdo bude mit tu "vyssi moc" urci vacsina lidi. Ne ja na zaklade "mych" preferenci. Vlastne zadny jednotlivec. Takhle to proste funguje na celym svete. Rika se tomu vlada lidu :) Kdyby se lidi do tech postu cpaly sami, tak bych je osobne posilal doprdele"
Proč má mít někdo vyšší moc? Pravdou je, že lidé, kteří něco umí mají zpravidla i rozum a abstrhují od touhy po moci (tady by to mohlo platit třeba jen o touze být viděn) - zpravidla je pod nějakou záminkou nominují ti méně schopní nebo všeho schopní, ktreří se s nimi chtějí vézt. Deklarují to jako demokratické postupy s tím, že se jedná o touhu většiny - vzhledem k tomu, že skutečná většina má většinou všechno na háku, pokud se jim nešlape po hračkách (kdy bývá zpravidla pozdě), bývá moc svěřována většinou z cca 20ti % procent účástnících se lidí. Tj. vůdci bývají voleni cca 4mi procenty oprávněných. No a co čert nechtěl, i ti původně rozumní jsou nakonec schopni kouzlu moci podlehnout a jejich původně široký záběr se velmi zužuje ze strachu, že by o ni mohli přijít - a blbost může kvést a dusit vše, co se jí postaví do cesty... |
16.07.2009 16:23
danuwaanalihi
|
bříza napsal(a): danuwaanalihi napsal(a): 1. Viditelnost pro lidi (kandidat do zlateho fondu) 2. Uvidi to ostatni "redaktori" - a muzou se vyskytnout i pozdeji k tomu, aby pridali svuj tip (vyber) 3. Muzou si dila vyfiltrovat, aby uvideli kde ostatni redaktori uz neco vybrali 4. Ja delam, ze si obcas zpetne prechazim "nej" statistiky za mesic (tam by se to objevit mohlo taky) 5. Lidi by proste videli cely proces schvalovani a vedeli by, ze je to dilo "kandidat". Ted jenom vidi, ze bud je/neni v zlatym fondu a kdyz je, tak muze zmizet protoze to nekdo zrusi (po sahodlouhy narocny diskuzi - coz se nestane, protoze proc bych se s nekym hadal a resil, kdyz to stejne upada, tak at aspon neco mame v ZF - co na tom, ze to vybral jeden...) - lidi nikdy nevi, jestli to opravdu nevybral jenom jeden, coz si myslim, ze nabourava hodnotu a nejakej obraz zlateho fondu Kdyz se nad tim opravdu zamyslis, tak si myslim, ze ikona pro redaktora je prinosnym pocinem -> jak pro redaktorskou skupinku, tak i pro lidi... 1. proč mají uživatelé být obtěžováni balastními informacemi o dvoustupňovém výběru ? ( a proc jsou zatezovani ted blijicimi smajlikmi?) 2. v čem je výhoda proti současnému uspořádání ? Redaktoři to přeci vidí - ba dokonce k vyjádření mají zřízené fórum. (vyhoda je v tom, ze to uvidi prave lidi) 4. Díla jsou "vyfiltrována" ve zlatém výběru - není třeba, aby si je každý redaktor filtrovasl individuálně. (na druhou stranu odpada potreba sahodlouhe diskuse) 5. pokud je subjektivní výběr svěřen vybraným redaktorům, odehrává se v jejich hlavách a veřejnost ho dost dobře nemůže kontrolovat z praktických důvodů (proc by to meli kontrolovat? jake prakticke duvody mas na mysli?). Ke korekci případných evidentních chyb ve výběru, či k převaze jediného názoru je zřízen institut vnitřní diskuze redaktorů na tomu určeném fóru. Ať bude situace jakákoli, vždycky bude někdo vybírat víc a někdo míň. (to je pravda. Odpadne vsak potreba diskuse) )Momentálně mám nejvíc výběrů já - což je ale dáno nízkou aktivitou ostatních - což nelze to interpretovat tak, že ZF je "břízův výběr" (tyhle situaci by jsme se vyhli. lidi by videli co jsi vybral a pak by to mohlo nakonec skoncit ve zlatem fondu - stale si to muzou cist, ale znova by vedeli, ze je to jen vyber jednoho cloveka z rady a ne zhoda 3 lidi) - jak tady kdosi činí. V kterémkoli okamžiku může kterýkoli redaktor (říkejme jim tak - ač má Nataša pravdu, že to redaktoři v pravém slova smyslu nejsou) mé výběry zpochybnit (vyber zpochybnit muze ale proc by to delal a hlavne kdo a kdy? kdyz nemaj ani cas na vyber do ZF?) - a v následné diskuzi zvítězí ten podloženější názor. (jak vidim v tyhle diskuzi - tak sebepodlozenejsi nazor se stejne moc nebere :)) když se nad tím zamýšlím, pořád výhody Tvých návrhů nevidím (zkus to jeste trochu vic! :)) |
16.07.2009 16:58
Mario Czerney
|
bříza: nelze to interpretovat tak, že ZF je "břízův výběr" - jak tady kdosi činí. Šmarjá, já se jen zeptal a vysvělili jsme si to, nebo ne?:) Proč se argumentace musí zakládat na něčem tak vratkém? Teda pokud ten "kdosi" není ten maďarskej sponzor ODS:) Ale už nevim, jak se jmenoval - a jestli vůbec byl...
|
16.07.2009 19:01
Holan
|
člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce |
16.07.2009 19:13
danuwaanalihi
|
Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce neni pravda :) ja jsem tady casto jen nemelu jak vetsina ;) |
16.07.2009 19:17
Holan
|
danuwaanalihi napsal(a): Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce neni pravda :) ja jsem tady casto jen nemelu jak vetsina ;) tak to pardon |
16.07.2009 21:33
narvah
|
Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce a párkrát se pokusí někomu lognout na účet |
16.07.2009 21:37
danuwaanalihi
|
narvah napsal(a): Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce a párkrát se pokusí někomu lognout na účet tohle je nadprumerne trapny a ubohy komentar ;) |
16.07.2009 21:38
slunečnice
|
narvah napsal(a): Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce a párkrát se pokusí někomu lognout na účet Máš na mylksi Horomilu? |
16.07.2009 21:48
narvah
|
danuwaanalihi napsal(a): narvah napsal(a): Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce a párkrát se pokusí někomu lognout na účet tohle je nadprumerne trapny a ubohy komentar ;) už si to snad vysvětlil? |
16.07.2009 21:53
danuwaanalihi
|
narvah napsal(a): danuwaanalihi napsal(a): narvah napsal(a): Holan napsal(a): člověk kerej se přihlásí 3 x ročně, a revoluce...no to je poluce a párkrát se pokusí někomu lognout na účet tohle je nadprumerne trapny a ubohy komentar ;) už si to snad vysvětlil? ano... ne vsak tobe... ty nejsi dulezitej :)) |
16.07.2009 21:56
narvah
|
vzhledem k tomu, že někdo lezl z tvý ip na můj účet mně to docela důležitý přijde. asi mu můj účet důležitej přišel.
|
16.07.2009 21:56
bříza
|
danuwaanalihi napsal(a): - zkus to jeste trochu vic! :))
nevidím důvod - vše podstatné bylo řečeno |
16.07.2009 22:01
narvah
|
přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu?
|
16.07.2009 22:12
danuwaanalihi
|
bříza napsal(a): danuwaanalihi napsal(a): - zkus to jeste trochu vic! :))
nevidím důvod - vše podstatné bylo řečeno no. ty jses tady boss. ale kdyz mas trochu rozumu, tak smysl vidis... nerozumim vsemu... ale to ty taky ne. redaktorskej hlas by tomu o co se snazite pomohl... ale nebavi mne tu vic stracet cas... jen bych poprosil o odpoved na otazky v poslednim prisevku... |
16.07.2009 22:13
danuwaanalihi
|
narvah napsal(a): přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu? mne to prijde jako tvoje paranoja z nadmerneho huleni :)) |
16.07.2009 22:14
narvah
|
danuwaanalihi napsal(a): narvah napsal(a): přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu? mne to prijde jako tvoje paranoja z nadmerneho huleni :)) aha |
16.07.2009 22:16
danuwaanalihi
|
narvah napsal(a): přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu? btw. nikdo se nelogoval na tvou ip. logoval se na tvuj ucet ze sdileny IP, ktera je stejna pro prahu 3 a asi 400 lidi :)) |
16.07.2009 22:18
narvah
|
danuwaanalihi napsal(a): narvah napsal(a): přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu? btw. nikdo se nelogoval na tvou ip. logoval se na tvuj ucet ze sdileny IP, ktera je stejna pro prahu 3 a asi 400 lidi :)) nejdřív to byl někdo z tvýho kanclu a teď už je to 400 lidí? |
16.07.2009 22:26
danuwaanalihi
|
narvah napsal(a): danuwaanalihi napsal(a): narvah napsal(a): přijde mi to jako zajímavá shoda náhod, že někdo, kdo se loguje na mou ip, tu najdenou zakládá diskuse. co si o tom myslíš ty, danu? btw. nikdo se nelogoval na tvou ip. logoval se na tvuj ucet ze sdileny IP, ktera je stejna pro prahu 3 a asi 400 lidi :)) nejdřív to byl někdo z tvýho kanclu a teď už je to 400 lidí? podivej se na vlastnika tohodle serveru (IP s pokusy o logovani). pak si otvor tu svou inteligentni mluvnici :) mozna je jich mnohem vic. nejedna se jenom o jednu spolecnost. a ted verejne deklaruju sam za sebe: "seru na tvuj ucet", "vubec mne nezajimas", "nemam jedinej a sebemensi duvod se snazit prihlasit k tak nezajimavemu cloveku do uctu", "tvoje paranoje mi prijde hodna odborneho vystereni", "vyzyvam vsechny adminy literrarniho sveta, aby adresu ze ktere se snazil nekdo pristupovat do tveho uctu zablokovali", "proste vseobecne jsi mi ukradenej a tahle diskuze je snaha o zlepseni literry a nejakej narvah, ktery sem prilezl nejakej ten rok po mne sem prestane chodit driv nez ja", "budu tady - mozna ne publikovat, ale divat se kolem o se deje". Mozna se to nezda, ale na literre jako takove mi zalezi protoze mi prinesla osobne vic, nez co vubec muzes tusit. Ne kvuli jejim kvalitam. Jen nahode... Takze ted proste odejdi do tech svejch bazin, sedni, mlc a dumej nad svou paranoidnou ubohosti... :)) |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|