Konev, jaký je tvůj přínos? |
Mám dost schovávání, blokování nepohodlných, upozorňování na pravopisné chyby těch, na jejichž slova nejsi schopná najít argumenty...
Ptám se, když už jsi pronesla názor, že je třeba dbát toho, aby literární země byla skutečně literární zemí; jaký je tvůj přínos LiTeřře coby literární zemi?!
Ptám se, protože chci odpověď, protože tohle prostě potřebuju vysvětlit. Ne proto, aby sis mohla zase připadat perzekuovaně - a chudinko, jen proto, že nejsi profesionální fotografka, ach... - ani proto, aby ses mohla stavět do pózy největši mučednice... Já to prostě chci vědět, protože jsem zjevně něco přehlédla! Kde je tvůj přínos téhle literární zemi? |
|
Názory |
02.06.2009 17:11
Zetžet
|
stanislavv napsal(a): Zetžet napsal(a): ...tohle je literární země? sem tam sem lidi vkládaj dílka, tak asi proto se tomu ta říká neasi ahá, a já pako si dodnes myslel, že je to země liliputánů, tak to dík... |
02.06.2009 20:28
narvah
|
Zetžet napsal(a): ...tohle je literární země? wtf? |
02.06.2009 20:31
stanislavv
|
omg. |
02.06.2009 21:56
Zetžet
|
narvah napsal(a): Zetžet napsal(a): ...tohle je literární země? wtf? nrn |
02.06.2009 22:01
narvah
|
killyourself
|
02.06.2009 22:20
Zetžet
|
narvah napsal(a): killyourself TINAR |
02.06.2009 22:25
narvah
|
omg
|
02.06.2009 23:57
Lu_Po
|
KFC ... jupiiii |
02.06.2009 23:58
random_night
|
mmrd |
02.06.2009 23:59
Lu_Po
|
lgs |
03.06.2009 00:04
stanislavv
|
n.r.v.h. - go! |
03.06.2009 11:08
LISKA
|
Všechny části rostliny obsahují jedovatý glykosid konvalatoxin, konvalatoxol, konvalatoxosid a majalosid. Dále jsou přítomny saponiny, silice s farnesolem, asparagin, kyselina jablečná, akonitová a chelidonová a pravděpodobně alkaloid majalin. V plodech je dále obsažen karoten a karotenoidní barvivo. Nejvyšší obsah toxických látek je v čerstvých květech, dále v čerstvých listech, méně v oddenku. Protože konvalatoxin je zčásti rozpustný ve vodě, je jedovatá i voda, v níž byla umístěna kytice konvalinek. Konvalatoxin má účinky na srdeční činnost a užívá se jej v lékařství (viz. dále). Otravy konvalinkou nejsou časté, nicméně byly u lidí pozorovány, pravděpodobně po požití plodů, které mohly být zaměněny za jiné jedlé plody. Otrava se projevuje podrážděním zažívacího traktu, zvracením, průjmem, zvýšeným vylučováním moči, v těžších případech omámením, závratěmi, křečemi, srdeční slabostí, poruchou krevního oběhu, až kolapsem.
a navíc je vytrvalá |
03.06.2009 12:03
narvah
|
hehe
|
03.06.2009 12:49
stanislavv
|
|
03.06.2009 13:25
Holan
|
Liška Bystrouška :-))) |
03.06.2009 15:11
Wiki
|
mě fascinuje, jak si vždycky dav "těch správných " musí najít někoho., koho
pranýřovat. Myslim, že tu jsou daleko jiný týpky, kteří by si to zasloužili, než je konvalina... |
03.06.2009 15:40
random_night
|
Wiki napsal(a): mě fascinuje, jak si vždycky dav "těch správných " musí najít někoho., koho
pranýřovat. Myslim, že tu jsou daleko jiný týpky, kteří by si to zasloužili, než je konvalina... já nejsem dav a nepranýřuju, já jsem random a ptám se |
03.06.2009 15:54
Lu_Po
|
Wiki napsal(a): mě fascinuje, jak si vždycky dav "těch správných " musí najít někoho., koho pranýřovat. Myslim, že tu jsou daleko jiný týpky, kteří by si to zasloužili, než je konvalina... já se samosebou taky vyjádřuju za zebe ... trochu jednoduchý vidění situace |
03.06.2009 16:01
Wiki
|
nojo, Lu-Po už nemám ten mladistvý ostroztrak, tvary a barvy se mi prolínaj a td. Připadá mi to prostě zbytečný a asi i trochu směšný, celá tahle diskuze.
Ale to je muj stařeckej náhled na věc :-) |
03.06.2009 16:06
Lu_Po
|
Wiki napsal(a): nojo, Lu-Po už nemám ten mladistvý ostroztrak, tvary a barvy se mi prolínaj a td. Připadá mi to prostě zbytečný a asi i trochu směšný, celá tahle diskuze. Ale to je muj stařeckej náhled na věc :-) ne to je v pohodě ... tej vytrvalosti se taku u Random mírně divim, ale proč ne ... neurážím a když se pak pod dílem Konvaliny vyjádřím ... a to bez jakéhokoliv urážení ... hodí mě do pytle k ostatním a na mého zeleného smajlíka napíše: pičím sluší zelená ... tak co mi pak jako zbyde ... napsal jsem ji ať si přečte kodex a nic ... upozornil sem ji podruhé a čekal jsem omluvu ... nic. Promiň ale ta holčina si za to může sama |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|