Téma #1044 |
Autor: | ataman |
Fórum: |
Datum publikace: | 10.03.2009 22:02 |
Počet návštěv: | 2501 |
Počet názorů: | 78 |
"velmi protikulturní a protiintelektuálské atmosféře ve společnosti, která nadále houstne" |
|
Názory |
12.03.2009 10:50
nemus
|
slunečnice napsal(a): jo a jsi odblokovaná - házej, máš - li ještě co O))))) tak jo :0) |
12.03.2009 10:51
slunečnice
|
nemus napsal(a): slunečnice napsal(a): jo a jsi odblokovaná - házej, máš - li ještě co O))))) tak jo :0) Přeji přesnou mušku :-))) |
12.03.2009 11:26
neverdie
|
vichřice, seš strašně sama. leze ti to na mozek. |
12.03.2009 11:31
slunečnice
|
neverdie napsal(a): vichřice, seš strašně sama. leze ti to na mozek. Tvá společnost mi rozhodně nechybí a už jsm tě žádala ,abys mi nepsal, dokážes respektovat alespo%n toto? Nebo jsi tak omezený, že to nechápeš? |
12.03.2009 11:40
neverdie
|
vichřice, no respect! běž se projít. nebo se běž dát k soudu. nebo na vyšetření. něco si prostě vyber. hlavně se hoď do pohody. |
12.03.2009 11:51
slunečnice
|
neverdie napsal(a): vichřice, no respect! běž se projít. nebo se běž dát k soudu. nebo na vyšetření. něco si prostě vyber. hlavně se hoď do pohody. Zatím to vypadá, že v pohosě nejsi ty - založím Ti diskuzi a tam si kafrej co chceš, já fakt nechcvi s tebou komunikovat - je to pro mne ztráta času. Pochopíš to? Navíc rušíš diskuzi svými zcestnými rádoby psychologickými bláboly, jestli ti to ještě nedošlo. Opakovaně Tě žádám ,abys mi nepsal- nemáš mi co sdělit.Sbohem Omlouvám se autorovi diskuze za nemus a neverediho - jejich sebestřednost nezná hranic a nadutí dutolebci slaví úspěch. |
12.03.2009 12:54
Alan Marceau
|
Na kultuře, vzdělání a práci s lidma by se šetřit nemělo, ale děje se to... Lidi si radši budou kupovat v obchoďáku plastový kraviny, protože z toho maj větší užitek... ale tak to bylo vždycky. nepředstavuju si, že by celej národ byl kulturní. ono se toti dost mění povaha toho, co je kulturní a co neni. jen je blbý, že už dneska třeba lidi nečtou a nezpívaj svejm dětem. a že děti chtěj zpívat jen proto, aby byly popovou hvězdou, a ne proto, aby se poveselily. stejně tak dost mládežnickejch kapel mi přijde, že si na tom realizuje své ambice spíš než na tom hledá radost. |
12.03.2009 13:08
slunečnice
|
Alan Marceau napsal(a): Na kultuře, vzdělání a práci s lidma by se šetřit nemělo, ale děje se to... Lidi si radši budou kupovat v obchoďáku plastový kraviny, protože z toho maj větší užitek... ale tak to bylo vždycky. nepředstavuju si, že by celej národ byl kulturní. ono se toti dost mění povaha toho, co je kulturní a co neni. jen je blbý, že už dneska třeba lidi nečtou a nezpívaj svejm dětem. a že děti chtěj zpívat jen proto, aby byly popovou hvězdou, a ne proto, aby se poveselily. stejně tak dost mládežnickejch kapel mi přijde, že si na tom realizuje své ambice spíš než na tom hledá radost. O těch kapelách něco vím - tak docela bych až nesouhlasila i když je na tom hodně pravdy,ale s tím, že děti nemají dostatek podnětů zejména v rodině - to podepíšu.Když jsem si dělala průzkum v rodinách kolik knih mají děti doma k dispozici, kolik jich znají a co jim rodiče čtou ve zkoumaném vzorku byly výsledky ubohé. Děti jnejsou vedeny ke čtení - neumí se v knihách orientovat a použití běžné knižní encyklopedie je pro něškteré nebetyčný problém.Vede to až k problému dyslexie a dyortografie - je to jeden z faktorů - který působí na její rozvoj - děti nemají vzor ve čtení a pokud umí číst - nemají díky četbě zafixovány zákldní gramatické souvisloti , ketré poté pomáhají se zvládáním základních gramatických jevů a rozvojem slovní zásoby.Raději sedí u internetu, hrají hry a když už musí něco najít,hledají to v googlu, kde nenaleznou ucelené informace a někdy dokonce informace i zcestné. Kniha se postupně vytrácí ze života. Na druhou stranu si třeba cením programů v knihovnách pro nevidomé a zrakově postižené- zvukové knihy, možnosti četby pro slabozraké - to jsou úžasné technické vymoženosti,ale jinak osobně považuji internet sice na komunikačně- informační prostředek ,ale nenahradí krásu prožitku a mluveného slova.Bohužel je kultura jako taková v útlumu - zejména prezentace kulturních hodnot |
12.03.2009 13:22
nemus
|
slunečnice, dej se ke kazatelům :0)
|
12.03.2009 13:23
Alan Marceau
|
hledání informací se mění a nemůžeme si myslet, že internet děti kazí. musíme je vzdělávat, aby uměly najít správné informace, posoudit jejich kvalitu, srovnávat více zdrojů ad. stejně tak je musíme vést k tomu, aby informace chtěly vyhledávat. |
12.03.2009 13:31
slunečnice
|
Alan Marceau napsal(a): hledání informací se mění a nemůžeme si myslet, že internet děti kazí. musíme je vzdělávat, aby uměly najít správné informace, posoudit jejich kvalitu, srovnávat více zdrojů ad. stejně tak je musíme vést k tomu, aby informace chtěly vyhledávat. To si nemslím - jen by se mělo zejména v předškolníme a školním věku pracovat uvážlivě. Jinak spousta lidí může skončit jako závisláci - pojem virtuální droga pronikl už i do preventivních programů na školách.Inetrenet a práce s počítačem je každopádně oživení a doplnění výuky - jen by se to nemělo přehánět. Spousta dětí se opravdu encyklopediích orientovat neumí - neumí hledat v knihách a proro mají problémy is výukou a to je hodně smutné - když něco hledám v goolu - např včera jsem potřebovala jednu malou informaci - název divadelní hry a jeden deatil z ní, hru jsem sice našla ,ale o hře samé tam nebylo nic - stejně jsem sáhla do své knihovny a údaj jsem si ověřila v knize - můj názor je, že knihu nelze nahradit a není to jen díky jednomu hledání - je to prostě moje zkusenost. |
13.03.2009 18:18
neverdie
|
vychřice a tupoun ze sebe zas dělaj chytrý.. net je nakonec dobrej prostor pro saturaci různých osobním problémů, chrum, opuštěnosti, profesního vyhoření.. bavíte mě děvčata čím dál víc!! |
01.04.2009 17:43
ataman
|
M. T. Eichman napsal(a): to, že je kultura proces - že se proměňuje - může vypadat jako trvalý úpadek kultury. ale je to mýlka. kdybychom se snažili něco konzervovat, povede to jenom k mrtvýmu ritualismu. . naprostej souhlas. kde to hnije, tam je zivna puda, substrat pro dalsi rozvoj toho kodu (viru) kteremu se rika kultura
M. T. Eichman napsal(a):
jinak souhlas s narvahem, co dostane přes hubu, je to umění, co se dělá pro prachy. což jako pro mě ani umění není. to je řemeslo, někdo ho dělá líp, někdo hůř, ale je to stále jen řemeslo, tedy způsob, jak se dostat k penězům.
s timhle teda vubec nesouhlasim, v prvni rade dostane pres hubu zive umeni neinternetove, tj. tistene literarni casopisy, kde se cloveku dostane jakes-takes recepce a reflexe literarniho procesu v cr a ve svete. internet je sice fajn vec, ale kdyz si clovek privoni (doslova i obrazne) k cerstve vytistenemu casaku, kterej je zvyklej kupovat si uz radu let v trafice na rohu, to se neda nicim nahradit... |
01.04.2009 17:49
ataman
|
jinak jsem tomu porozumel doslova - jestli trebas, dejme tomu, lidove gardy budou v dohledne dobe provadet namatkove kontroly po bytech a na ulicich, nasledne popravovat kazdeho, kdo nema mozoly na svych dlanich. (jak to uz nejednou melo misto v ruznych koutech sveta v minulem stoleti)... (= "protiintelektualska atmosfera") |
01.04.2009 17:49
slunečnice
|
souhlasím autorem diskuze internet je jen virtuální neskutečný svět- je lepší si vše ohmatat a poznat všemi smysly
|
01.04.2009 17:54
ataman
|
ataman napsal(a): M. T. Eichman napsal(a): to, že je kultura proces - že se proměňuje - může vypadat jako trvalý úpadek kultury. ale je to mýlka. kdybychom se snažili něco konzervovat, povede to jenom k mrtvýmu ritualismu. . naprostej souhlas. kde to hnije, tam je zivna puda, substrat pro dalsi rozvoj toho kodu (viru) kteremu se rika kultura . a jeste k tomu "upadku" a "cistote" - vsechny puristicke tendence zapachaji fasizmem a totalitarizmem obecne. na druhou stranu jakejkoliv totalitarizmus umrtvuje veskerou kulturu (viz soc. realizmus - nebejt exilovych autoru a pozdeji take samizdatu tak z ceske lit. 20. stoleti nezbude nic hodnotneho) |
07.04.2009 23:54
Stan the Joker
|
houstne to. jojo. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|