Téma #1044 |
Autor: | ataman |
Fórum: |
Datum publikace: | 10.03.2009 22:02 |
Počet návštěv: | 2499 |
Počet názorů: | 78 |
"velmi protikulturní a protiintelektuálské atmosféře ve společnosti, která nadále houstne" |
|
Názory |
11.03.2009 14:21
nemus
|
slunečnice napsal(a): nemus napsal(a): Nepohrdám lidmi. A záleží na tom, co chce. Jinak nevím, proč zas pleteš jabka s hruškami. Už jsem napsala, že téma jsem vyčerpala - nic s ničím nepletu - jen se Ti snažím vysvětlit, že se mýlíš, ale to je marná práce měj se jak chceš. JÁ SE NIKDY NEMÝLÍM :)) |
11.03.2009 14:46
slunečnice
|
nemus napsal(a): slunečnice napsal(a): nemus napsal(a): Nepohrdám lidmi. A záleží na tom, co chce. Jinak nevím, proč zas pleteš jabka s hruškami. Už jsem napsala, že téma jsem vyčerpala - nic s ničím nepletu - jen se Ti snažím vysvětlit, že se mýlíš, ale to je marná práce měj se jak chceš. JÁ SE NIKDY NEMÝLÍM :)) Tak to je mi Tě líto - život s touto pseudovizí musí být strašný Já se občas mýlím - jako každý :-)) Měj se dobřeAokud mluvím s někým, kdo si s Nemus vyměnil nick - nic se na tom, co si myslím nemění. Tímto diskuzi končím
|
11.03.2009 16:17
nemus
|
slunečnice napsal(a): nemus napsal(a): slunečnice napsal(a): nemus napsal(a): Nepohrdám lidmi. A záleží na tom, co chce. Jinak nevím, proč zas pleteš jabka s hruškami. Už jsem napsala, že téma jsem vyčerpala - nic s ničím nepletu - jen se Ti snažím vysvětlit, že se mýlíš, ale to je marná práce měj se jak chceš. JÁ SE NIKDY NEMÝLÍM :)) Tak to je mi Tě líto - život s touto pseudovizí musí být strašný Já se občas mýlím - jako každý :-)) Měj se dobřeAokud mluvím s někým, kdo si s Nemus vyměnil nick - nic se na tom, co si myslím nemění. Tímto diskuzi končím
bóže, s tebou to musí být těžké...
PS: Vtipe vylez! |
11.03.2009 16:36
neverdie
|
manipulace zase jedeee |
11.03.2009 16:45
slunečnice
|
neverdie napsal(a): manipulace zase jedeee Máš na mylsi manipulaci s invalidním vozíkem, nebo snad s plošinou pro imobilní občany ? ? |
11.03.2009 16:47
neverdie
|
mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a manipulativní chování. |
11.03.2009 16:58
slunečnice
|
neverdie napsal(a): mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a manipulativní chování. Ano ? a kdo je chce číst je čte , kdo se nad nimi se zamyslí - je to každého věc- nechceš - nečteš a ani se tím nezabýváš - ale ty nemáš čisté svědomí. Ten kdo vědomě podvádí a lže nemá dle mého názoru nárok na soucit ani na diskuzi o jeho rádoby problému - nezkoušej to na mě - můj názor na Tebe nezměníš ani kdybys ses tu rozkrájel na vlasové nudle. |
11.03.2009 17:08
M. T. Eichman
|
to, že je kultura proces - že se proměňuje - může vypadat jako trvalý úpadek kultury. ale je to mýlka. kdybychom se snažili něco konzervovat, povede to jenom k mrtvýmu ritualismu. taky třeba mám v sobě určitý rozpor, když omylem nahlídnu např. do nějakých těch klasiků, jak nepoužívají vulgarismy, vyhýbají se určitým tématům, fakticky jsou to filozofové, co se svolili psát i plebsu knížky - vím, že toho nedosáhnu a trochu se stydím nebo tak něco. ale na druhou stranu - je pro mě nepředstavitelné držet tyhle linie. nikdy nechci být něčím plagiátorem... nestojím o to, být druhým vančurou, druhým da vincim, druhým mozartem. a když to budu brát jako pasivník onzument, rád věnuji svůj čas a peníze něčemu, co mě oslovuje. a protože jsem - sociologicky řečeno - produkt své doby (jakkoliv se to snažím sám pak modifikovat, jak by řekl foucault, z diskursu není úniku).
je dobrý si ujasnit, o čem kultura, ale přesnějc řečeno - umění - vlastně je. líp se cítím ve společnosti píšících rockerů jako jsou leonard cohen, henry rollins, iggy pop, lydia lunch, nick cave a další podobní, radějc si poslechnu nějaký dobrý elektro (jedno jestli dobrej old school či progressive), a v grafiti vidím i něco víc než vandalismus. dost lidí mě tu bude proklínat, ale když má někdo co říci, odpustím mu tu formu a cejtím, že i ta forma tady musí bejt taková, jaká je.
jinak souhlas s narvahem, co dostane přes hubu, je to umění, co se dělá pro prachy. což jako pro mě ani umění není. to je řemeslo, někdo ho dělá líp, někdo hůř, ale je to stále jen řemeslo, tedy způsob, jak se dostat k penězům. |
11.03.2009 17:13
M. T. Eichman
|
a k těm intelektuálům - když vidím, co a jak lidi píšou do svých blogů, nebo tam kopírují, jsem v klidu. víc lidí než v minulosti přemýšlí. to, že se nevěnují těm správným tématům, to je problém nějaký divný party lidí, která si na "intelektualizování" udělala monopol. nic proti akademický půdě, ale její uhranutost těmi správnými tématy je minimálně směšná, ale ještě spíše škodlivá. mám radějc ty nonkonformisty... např. ty podivíny typu ralpha abrahama, ruperta sheldrakea a terence mc kenny (nechci to tady snižovat na nějakou reklamu, ale kdo četl dialogy na hranici západu, ví, o čem mluvím). |
11.03.2009 17:20
neverdie
|
slunečnice napsal(a): neverdie napsal(a): mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a manipulativní chování. Ano ? a kdo je chce číst je čte , kdo se nad nimi se zamyslí - je to každého věc- nechceš - nečteš a ani se tím nezabýváš - ale ty nemáš čisté svědomí. Ten kdo vědomě podvádí a lže nemá dle mého názoru nárok na soucit ani na diskuzi o jeho rádoby problému - nezkoušej to na mě - můj názor na Tebe nezměníš ani kdybys ses tu rozkrájel na vlasové nudle. jdi se vycpat. tvoje kecy mě fakt nezajímaj. je to pořád dokola. poučuj svýho psa nebo nějaký zvíře. |
11.03.2009 17:24
slunečnice
|
co dostane přes hubu, je to umění, co se dělá pro prachy. což jako pro mě ani umění není. to je řemeslo, někdo ho dělá líp, někdo hůř, ale je to stále jen řemeslo, tedy způsob, jak se dostat k penězům. Kdo to určí? Jakým způsobem a jaké je měřítko třeba k tomu, aby někdo Ludvíka Vaculíka nazval slintou? Ano jde to straý muž a už má nárok na své úlety - jaké budeme mít my v jeho věku ? Ale přesto dokázal něco, Je to nikdo?
|
11.03.2009 17:25
slunečnice
|
neverdie napsal(a): slunečnice napsal(a): neverdie napsal(a): mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a manipulativní chování. Ano ? a kdo je chce číst je čte , kdo se nad nimi se zamyslí - je to každého věc- nechceš - nečteš a ani se tím nezabýváš - ale ty nemáš čisté svědomí. Ten kdo vědomě podvádí a lže nemá dle mého názoru nárok na soucit ani na diskuzi o jeho rádoby problému - nezkoušej to na mě - můj názor na Tebe nezměníš ani kdybys ses tu rozkrájel na vlasové nudle. jdi se vycpat. tvoje kecy mě fakt nezajímaj. je to pořád dokola. poučuj svýho psa nebo nějaký zvíře. Nemáš argumenty, J á Tě neoslovila to ty jsi vyběhl naporsto zbytečně - mohl sis to ušetřit |
11.03.2009 17:56
nemus
|
slunečnice napsal(a): co dostane přes hubu, je to umění, co se dělá pro prachy. což jako pro mě ani umění není. to je řemeslo, někdo ho dělá líp, někdo hůř, ale je to stále jen řemeslo, tedy způsob, jak se dostat k penězům. Kdo to určí? Jakým způsobem a jaké je měřítko třeba k tomu, aby někdo Ludvíka Vaculíka nazval slintou? Ano jde to straý muž a už má nárok na své úlety - jaké budeme mít my v jeho věku ? Ale přesto dokázal něco, Je to nikdo?
haha :0) slunečnice, přijde na tě Polednice
nedožiješ se demence :0) |
11.03.2009 17:57
kastel
|
...no, svým způsobem - pokud se společnost orientuje na spotřebu, blbne - a to se od roku 1990 děje... |
11.03.2009 17:59
nemus
|
kastel napsal(a): ...no, svým způsobem - pokud se společnost orientuje na spotřebu, blbne - a to se od roku 1990 děje... ahoj |
11.03.2009 18:00
neverdie
|
slunečnice napsal(a): neverdie napsal(a): slunečnice napsal(a): neverdie napsal(a): mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a manipulativní chování. Ano ? a kdo je chce číst je čte , kdo se nad nimi se zamyslí - je to každého věc- nechceš - nečteš a ani se tím nezabýváš - ale ty nemáš čisté svědomí. Ten kdo vědomě podvádí a lže nemá dle mého názoru nárok na soucit ani na diskuzi o jeho rádoby problému - nezkoušej to na mě - můj názor na Tebe nezměníš ani kdybys ses tu rozkrájel na vlasové nudle. jdi se vycpat. tvoje kecy mě fakt nezajímaj. je to pořád dokola. poučuj svýho psa nebo nějaký zvíře. Nemáš argumenty, J á Tě neoslovila to ty jsi vyběhl naporsto zbytečně - mohl sis to ušetřit blablablááá |
11.03.2009 18:01
neverdie
|
brzo se dekompenzuješ |
11.03.2009 18:04
kastel
|
nemus napsal(a): kastel napsal(a): ...no, svým způsobem - pokud se společnost orientuje na spotřebu, blbne - a to se od roku 1990 děje... ahoj hoj |
11.03.2009 18:09
slunečnice
|
neverdie napsal(a): slunečnice napsal(a): neverdie napsal(a): slunečnice napsal(a): nev
erdie napsal(a): mám na mysli tebe. vnucování svých názorů jako obecně platných pravd a
manipulativní chování. Ano ? a kdo je chce číst je čte , kdo se nad nimi se zamyslí - je to každého věc- nechceš - nečteš a ani se tím nezabýváš - ale ty nemáš čisté svědomí. Ten kdo vědomě podvádí a lže nemá dle mého názoru nárok na soucit ani na diskuzi o jeho rádoby problému - nezkoušej to na mě - můj názor na Tebe nezměníš ani kdybys ses tu rozkrájel na vlasové nudle. jdi se vycpat. tvoje kecy mě fakt nezajímaj. je to pořád dokola. poučuj svýho psa nebo nějaký zvíře. Nemáš argumenty, J á Tě neoslovila to ty jsi vyběhl naporsto zbytečně - mohl sis to ušetřit blablablááá Vskutku inteligentní odpověď máš ještě něco, co by mne obohatilo? |
11.03.2009 18:25
Alan Marceau
|
myslím, že mnoho lidí si rádo na intelektuály hraje, ale moc jim to nejde. na jednu stranu tím mohou snižovat úroveň a tím i image intelektuálů. na druhou stranu tím mohou přispět k posunu. víc hlav víc ví. vzpomeňte si na adama bernaua. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|