Téma #1044
Autor:ataman
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:10.03.2009 22:02
Počet návštěv:2494
Počet názorů:78

"velmi protikulturní a protiintelektuálské atmosféře ve společnosti, která nadále houstne"

v navaznosti na clanek Literární časopisy v "Evropském roce kreativity" bych rad polozil anonymnim alkoholikum uzivatelum tohoto serveru otazku: myslite si ze v ceske spolecnosti houstne protikulturni a protiintelektualska atmosfera?

Názory
10.03.2009 22:33
neverdie
ne
10.03.2009 22:35
neverdie
nechápu dotaz
10.03.2009 22:52
Alan Marceau
No... prý máme tolik literárních časopisů, že nám je jiné země mohou závidět. chápu sice, že jejich rušení je újmou pro kulturní život naší země, ale na druhou stranu holt v době krize musíme šetřit. víc by mě štvala podpora opravování památek na úkor živé kultury, která je myslím důležitější (i když samozřejmě jen do určité míry). ovšem rozdělování peněz v kultuře rozhodně není snadné, zvlášť v době, kdy jich je málo.
10.03.2009 22:52
Alan Marceau
ale to není odpověd na tvůj dotaz...
10.03.2009 22:58
neverdie
tahle kultura není otázkou pěněz
10.03.2009 23:01
Alan Marceau
neverdie napsal(a):
tahle kultura není otázkou pěněz
to je taky fakt
10.03.2009 23:05
neverdie
podle mě může tahle finanční krize naší kultuře jedině prospět.. prže konzum kultury ničí.. a konzum je výsledkem přebytku
11.03.2009 09:41
nemus
neverdie napsal(a):
podle mě může tahle finanční krize naší kultuře jedině prospět.. prže konzum kultury ničí.. a konzum je výsledkem přebytku
jo! kreaturní kreativisti ty maj svý jistý
11.03.2009 11:51
LISKA
nemyslím, že by rostla protikulturní atd. atmosféra. Řekla bych, že klesá kulturní a intelektuální úroveň obyvatelstva. Všeobecné vzdělání nahradil Googl . Vědět ihned co kdo kdy, není až tak důležité. Důležité je uložit si poznatky a prožitky jiných do paměti, a čerpat z nich v případě potřeby. Neúcta k intelektuálům jeví se mi být obranou vlastní nevzdělanosti. Morálka a etika jsou u nás brzdou tržní ekonomiky.
11.03.2009 11:51
nemus
LISKA napsal(a):
nemyslím, že by rostla protikulturní atd. atmosféra. Řekla bych, že klesá kulturní a intelektuální úroveň obyvatelstva. Všeobecné vzdělání nahradil Googl . Vědět ihned co kdo kdy, není až tak důležité. Důležité je uložit si poznatky a prožitky jiných do paměti, a čerpat z nich v případě potřeby. Neúcta k intelektuálům jeví se mi být obranou vlastní nevzdělanosti. Morálka a etika jsou u nás brzdou tržní ekonomiky.
ach ano, takový přehled, záviděníhodné :)))
11.03.2009 11:57
slunečnice

LISKA napsal(a):
S tím naprosto souhlasím
11.03.2009 12:01
nemus
slunečnice napsal(a):

LISKA napsal(a):
S tím naprosto souhlasím
nic jiného bych nečekala
11.03.2009 12:42
slunečnice
"nic jiného bych nečekala"-
nechápu tvůj výlev a navíc je mi to jedno - nikomu jeho zdroje poznání neberu
Obecně je známo - emotivní prožitek je trvalejší - což o literatuře, divadle a filmu platí vždy.
O googlu se toto říci nedá.
Další je snad jasné směrem od politiků občas je dobré se kouknout na jednání poslanecké sněmovny nebo si přečíst noviny.
11.03.2009 13:11
nemus
slunečnice napsal(a):
Obecně je známo - emotivní prožitek je trvalejší - což o literatuře, divadle a filmu platí vždy.
Další je snad jasné směrem od politiků občas je dobré se kouknout na jednání poslanecké sněmovny nebo si přečíst noviny.
áno, strašně důležíté je, v jakých kruzích se pohybuješ :)
11.03.2009 13:22
slunečnice

nemus napsal(a):
slunečnice napsal(a):
áno, strašně důležíté je, v jakých kruzích se pohybuješ :)
A v jakých kruzích si představuješ se pohybovat, aby si člověk udělal obrázek o světě? Pohrdáš lidmi ?  Člověk je pořád člověk  a záleží na tom, co chce vidět  a prožívat - pokud chce chlastat  a prožívat kocovinu téměř denně - je to jeho věc, když tím neohrožuje jiné - třeba vlastní děti, pokud chce něco vědět a umět - tak se na to zaměří a bude to umět, pokud si chce pohrávat s druhýma - bude si s nimi pohrávat ,ale vždycky to záleží také na tom, jak je ochoten nebo schopen akceptovat zpětnou vazbu, která se mu dostává  a pracovat s ní. Pokud toho není schopen, může mít nastudováno, co chce, klidně pozpátku a v 10 řečech - je to pořád ubožák, který něco předstírá hlavně sám sobě  a lhát sám sobě - to je to nejhorší, co může člověka potkat.Pormiň téma jsem vyčerpala a víc k němu nemám co dodat - měj příjemný den 
11.03.2009 13:36
nemus
Nepohrdám lidmi. A záleží na tom, co chce. Jinak nevím, proč zas pleteš jabka s hruškami.
11.03.2009 13:38
slunečnice

nemus napsal(a):
Nepohrdám lidmi. A záleží na tom, co chce. Jinak nevím, proč zas pleteš jabka s hruškami.
Už jsem napsala, že téma jsem vyčerpala - nic s ničím nepletu - jen se Ti snažím  vysvětlit, že se mýlíš, ale to je marná práce měj se jak chceš.
11.03.2009 14:21
nemus
slunečnice napsal(a):

nemus napsal(a):
Už jsem napsala, že téma jsem vyčerpala - nic s ničím nepletu - jen se Ti snažím  vysvětlit, že se mýlíš, ale to je marná práce měj se jak chceš.
JÁ SE NIKDY NEMÝLÍM :))
11.03.2009 14:46
slunečnice

nemus napsal(a):
slunečnice napsal(a):

nemus napsal(a):
 Tak to je mi Tě líto - život s touto pseudovizí musí být strašný
Já se občas mýlím - jako každý :-)) Měj se dobřeAokud mluvím s někým, kdo si s Nemus vyměnil nick - nic se na tom, co si myslím nemění. Tímto diskuzi končím
11.03.2009 16:17
nemus
slunečnice napsal(a):

nemus napsal(a):
slunečnice napsal(a):

nemus napsal(a):
 Tak to je mi Tě líto - život s touto pseudovizí musí být strašný
Já se občas mýlím - jako každý :-)) Měj se dobřeAokud mluvím s někým, kdo si s Nemus vyměnil nick - nic se na tom, co si myslím nemění. Tímto diskuzi končím

bóže, s tebou to musí být těžké...
PS: Vtipe vylez!
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)