Téma #894
Autor:marťánek paní Koutné
Fórum:
Pokec
Datum publikace:07.10.2008 11:53
Počet návštěv:1882
Počet názorů:82

Houby
...sem se chtěla zeptat, jestli rostou houby. U vás. A jestli je čistíte do mrtě, nebo vám nějakej ten červík nevadí. A co s nima pak děláte, když je takhle sbíráte a jestli se nebojíte v lese... 

Názory
07.10.2008 14:51
HanaKonvesz
do toho! :-)
07.10.2008 15:35
šánnatas
rostou málo
na dláboš a sušení
červíci v menším množství nevaděj, tedy při sušení, bo vylezou a uschnou opodál, stejně jako houby
v lese se bojím myslivců při střelbách, chytit klíšťáka a vlka a taky straky, že mi šlohne veškeré zlato co s sebou nosím do lesa, aby mi ho doma někdo neukradl
07.10.2008 15:46
marťánek paní Koutné
šánnatas napsal(a):
rostou málo
na dláboš a sušení
červíci v menším množství nevaděj, tedy při sušení, bo vylezou a uschnou opodál, stejně jako houby
v lese se bojím myslivců při střelbách, chytit klíšťáka a vlka a taky straky, že mi šlohne veškeré zlato co s sebou nosím do lesa, aby mi ho doma někdo neukradl
...sem ráda, že i pekelníci se něčeho bojej :-))
07.10.2008 15:49
dlouhátlustáčára
u nás nerostou ,ale když rostou ,tak je mela. Jen tzak trochu čistím - červíci jsou přece proteiny a těch není nikdy dost.
Z muchomůrek ( tak říkám bedlám) jsou výborné řízečky, z praváků omáčka gulášek, pod masíčko taky výborné, mimochodem výborný gulášek je i z kolopenek (václavek)
pro případ že by mi rodina lezla nesnesitelně krkem mám usušenou špětičku muchomůrky tygrované a problém lze vyřešit ne tedy okamžitě, ale během několika dnů.
Mohu někoho přizvat ke stolu ? :-))
Nehlaste se všichni zas tolik toho nemám :-))
07.10.2008 15:50
šánnatas
marťánek paní Koutné napsal(a):
šánnatas napsal(a):
rostou málo
na dláboš a sušení
červíci v menším množství nevaděj, tedy při sušení, bo vylezou a uschnou opodál, stejně jako houby
v lese se bojím myslivců při střelbách, chytit klíšťáka a vlka a taky straky, že mi šlohne veškeré zlato co s sebou nosím do lesa, aby mi ho doma někdo neukradl
...sem ráda, že i pekelníci se něčeho bojej :-))
no jejda, nejvíc se bojíme lidí, ale to Ty, jako mimozemšťan, musíš vědět taky...:o)))
07.10.2008 15:52
marťánek paní Koutné
dlouhátlustáčára napsal(a):
u nás nerostou ,ale když rostou ,tak je mela. Jen tzak trochu čistím - červíci jsou přece proteiny a těch není nikdy dost.
Z muchomůrek ( tak říkám bedlám) jsou výborné řízečky, z praváků omáčka gulášek, pod masíčko taky výborné, mimochodem výborný gulášek je i z kolopenek (václavek)
pro případ že by mi rodina lezla nesnesitelně krkem mám usušenou špětičku muchomůrky tygrované a problém lze vyřešit ne tedy okamžitě, ale během několika dnů.
Mohu někoho přizvat ke stolu ? :-))
Nehlaste se všichni zas tolik toho nemám :-))
...vidím, žes opravdový gurmán. Něco mi zamraž :-))
07.10.2008 15:54
marťánek paní Koutné
šánnatas napsal(a):
marťánek paní Koutné napsal(a):
šánnatas napsal(a):
rostou málo
na dláboš a sušení
červíci v menším množství nevaděj, tedy při sušení, bo vylezou a uschnou opodál, stejně jako houby
v lese se bojím myslivců při střelbách, chytit klíšťáka a vlka a taky straky, že mi šlohne veškeré zlato co s sebou nosím do lesa, aby mi ho doma někdo neukradl
...sem ráda, že i pekelníci se něčeho bojej :-))
no jejda, nejvíc se bojíme lidí, ale to Ty, jako mimozemšťan, musíš vědět taky...:o)))
...jenom paní Koutné se nebojím :-))
07.10.2008 15:57
šánnatas
hih, tu neznám
07.10.2008 15:57
stanislav
tudle jsem našel v lese fůru satanů... moc hezký na pohled houby... :o))))))))))
07.10.2008 15:59
šánnatas
stanislav napsal(a):
tudle jsem našel v lese fůru satanů... moc hezký na pohled houby... :o))))))))))
moje nejmilejší
07.10.2008 16:00
dlouhátlustáčára
stanislav napsal(a):
tudle jsem našel v lese fůru satanů... moc hezký na pohled houby... :o))))))))))
i muchomůrky červené jsou nádherné na pohled
07.10.2008 16:02
marťánek paní Koutné
šánnatas napsal(a):
hih, tu neznám
...tu nemůžeš znát, ta přijde do nebe :-))
07.10.2008 16:05
šánnatas
marťánek paní Koutné napsal(a):
šánnatas napsal(a):
hih, tu neznám
...tu nemůžeš znát, ta přijde do nebe :-))
to se unudí
07.10.2008 16:07
marťánek paní Koutné
šánnatas napsal(a):
marťánek paní Koutné napsal(a):
šánnatas napsal(a):
hih, tu neznám
...tu nemůžeš znát, ta přijde do nebe :-))
to se unudí
...řeknu jí to. Seš dobrej propagátor svojí firmy.
07.10.2008 16:51
Montrealer
Já jsem naposledy sbíral houby někdy v roce 1990, kdy jsem měl ještě auto a mohl jsem se s ním snadno dostat do lesa. Nebo aspoň někam k lesu, aby mě hajnej nepokutoval (což se mi jednou stalo).
07.10.2008 16:57
Mbonita
něco roste..ale..tak tak
ovšem jako houbařící nadšenec vždy něco najdu...lokality nesděluji:-)))a kuchtím kuchtím...takové bedly smažené jen s kmínem a solí na sádle to je mňamotka..lepší než nějaká masová flaxa..
a červíci..čistá bílkovina to je:-))))))))))))
07.10.2008 20:59
marťánek paní Koutné
Konvalina napsal(a):
Letos jsem v lese ještě nebyla, v tuto dobu jsem ale sbírávala na nedaleké louce koberce líhy a hnojníky. Mám smůlu, louka je oplocená a dneska se tam pásli koně a přežvykovali tam dva dvouhrbí velbloudi. Nekecám, přijel k nám cirkus. Jinak momentálně sbírám houby na třech místech. Z lednice žampiony, z police sušenou úrodu, která je z větší míry z loňska. Třetí zdroj je špajzka, tam nacházím naložené hříbky a čirůvky v octě. Co se týká čerstvých hub a červíků, když je hub málo, občas dělám, že je nevidím. Víme my vůbec, kolik červů spořádáme, když baštíme třešně?!
...já jo. Žádnýho. Protože každou třešňu otevřu. Samozřejmě, že nejspolehlivější les je plechovka s žampiony :-))
07.10.2008 21:13
marťánek paní Koutné
Konvalina napsal(a):
Plechovky jsou ve špajzu, v lednici jsou žampiony čerstvé. Najde se tu odborník, který by věděl, jestli se žampiony musí loupat? Někde jsem slyšela, že je to prý zbytečně, že se mají hlavičky jen umýt. Douška ke třešním - do třešní se nekouká! Hážou se přímo do pusy, po prvním rozloupnutí třešně a pohledu na kmitajícího červa přechází ukrutně rychle chuť na další. Nechutný je taky pohled na třešňový kompot ve sklenici, kdy červí mrtvolky plavou u dna, brr :-(
...s tím loupáním taky nevím. Vyzkoušela jsem obě techniky a ve výsledku jsem nezaznamenala žádný rozdíl, takže upřednostňuju mytí. Je to rychlejší.
07.10.2008 21:22
marťánek paní Koutné
Konvalina napsal(a):
A je toho víííííc!!!!
...a je toho víc :-))
08.10.2008 01:04
HanaKonvesz
Konvalina napsal(a):
Plechovky jsou ve špajzu, v lednici jsou žampiony čerstvé. Najde se tu odborník, který by věděl, jestli se žampiony musí loupat? Někde jsem slyšela, že je to prý zbytečně, že se mají hlavičky jen umýt. Douška ke třešním - do třešní se nekouká! Hážou se přímo do pusy, po prvním rozloupnutí třešně a pohledu na kmitajícího červa přechází ukrutně rychle chuť na další. Nechutný je taky pohled na třešňový kompot ve sklenici, kdy červí mrtvolky plavou u dna, brr :-(
žampiony neloupat! drží konzistenci. loupat jedině na zavařování ty slizké jako klouzky nebo přenádherné čirůvky fialové v magických čarokruzích pod starými duby rostoucí.. (tedy kdo má to srdce je sebrat..)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)